Yvonne Johansson

Här kommer mer hästar

Publicerad 2010-02-18 10:46:06 i Allmänt,

Här kommer 4 st hästar till som finns i stallet. Oscar, Mallen, Elma Vip och hennes avkomma Tabasco. Det finns 2 till, men dom kommer senare. Dom var för långt bort i sin hage och jag iddes inte pulsa bort till dom i snön.



Här kommer Oscar till vänster och Mallen till höger. Oscar är importerad från Holland/Belgien. Har även varit i England en sväng. Är mycket dressyr riden och tävlad men på senare år hopptävlad. Vilar just nu upp sig efter en senskada som han fick förra sommaren efter en vurpa i hagen. Mallen till höger är en fullblodsarab som jag är uppfödare på. Om ni läst i bloggen tidigare så vet ni vad han är för typ av häst. Om inte så kan jag berätta att han fyller 19 år 17/7 2010. Han råkade ut för en svår staknings skada som 2 åring pg. av att gillade köra race i hagen som yngre. När gräset var vått så kanande han ofta ut på rumpan genom staketet när det gick lite för fort. Han är en väldigt personlig häst som gillar att busa. Han är westernriden och lite tävlad i några grenar när han var yngre men pg. av mina muskelproblem och hans skada så har vi bägge sjukpensionerats. Mallen triangelmärktes sommaren 2006 när jag och en medryttare som inte lyssnade på mina förmaningar kom ihop oss. Mallen fick mer ont än vanligt för att medryttaren inte tog hänsyn till hans skada, och det tog ett bra tag sedan för Mallen att bli såpass ok att han ville belasta vänster framben i galoppen utan att bryta av till slängtrav eller gå ner på knäna när man lyfte ett framben. Ingen mer ridning på sommrarna för Mallens del, tack.



Här kommer Elma Vip till vänster och Tabasco till höger som är Elmas avkomma. Elma är en travhäst på ca 13 -14 år och som används som ridhäst. Hon är välldigt svart i färgen som ni märker. Finns knappt ett brunt hårstrå på henne. Tabasco är hennes föl som nu är 2 år. Han är korsning mellan travhäst och Svensk halvblod. Han kommer säkert bli 15 -20 cm större än sin mamma som är lika stor som Mallen, ca 152 cm. Ska bli spännande att se vad det kommer att bli med honom. Hans pappa är mycket dressyr riden. Bägge två har samma ägare.
Ska försöka få några bilder på Robban och Thomas senare som också är travhästar och som går på lösdrift. Robban ägs av stallets ägare och är en gammal trotjänare. Hennes pappa höll på med travhästar förr och hade även Robbans mamma som nu ligger begravd i mitten av deras stora sommarhage.

Kommentarer

Postat av: Vicke

Publicerad 2010-02-18 18:00:11

vad fina dom är

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Yvonne Johansson

Jag heter Yvonne johansson. Är sjukpensionär sedan några år tillbaka.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela