Yvonne Johansson

Systemfel i datorn.

Publicerad 2010-11-30 15:52:29 i Allmänt,

Jag har skrivit i bloggen tidigare att USB minnena krånglat och att nu scannern också börjat å strula. Jag har ringt till Canon support och och fått lite hjälp därifrån, men det hjälpte inte. Dom trodde till sist jag fått virus i datorn för scannern kunde det absolut inte va fel på. Packade då ihop scannern och drog iväg med den till El Giganten och förklarade vad det var för fel, nämnde då samtidigt att bilderna på USB minnena förstördes i mellanåt, och då sa dom att det måste vara ett system fel i datorn. För att rätta till datorn så måste den avinstalleras, d.vs. tömma den på allt innehåll, rensa den tom och sedan installera om allt igen. Det skulle gå på mellan 500- 1000 spänn. Vet inte om datorn är värd det. Jag köpte den för 2 sommrar sedan för 800:- spänn. Jag får köra med datorn tills hela systemet pajar ihop. Scannern är ok och kommer inte till skada sa dom och jag kan spara mina bilder och dokument på Spara Smart på comhems hemsida. Under tiden får jag väl hålla ögonen öppna efter något bra erbjudande om en ny dator. Jag håller på att spara pengar för fullt för att kunna köpa det jag behöver till bilen. Bilen måste gå i första hand. Jag har en jäkla tand som strular också. Jag bet av en ordentligt i höstas som jag fick laga akut. Det kändes bra i början men nu har det börjat ila som attan och imellanåt så värker det även. Halva tanden rök med när jag bet av den. Just nu känns det lite jobbigt och jag skyller mycket på vädret. VARFÖR SNÖN O KYLAN KOMMA SÅ TIDIGT?

Kallt!!!

Publicerad 2010-11-27 19:26:33 i Allmänt,

Fy vilket väder det är. Att det ska börja redan nu med kyla och snö. Jag har en liten värme fläkt jag fått som jag har igång då och då för att det inte ska bli för rått och kallt inne. Det är fjärrvärme i huset och imellan åt så blir elementen kalla och då försvinner värmen snabbt. Jag har även försökt täta fönstren ordentligt så det inte ska dra. Min lägenhet ligger åt nordöst så när det blåser norrifrån så blir det välldigt kallt. Min scanner har börjat bete sig konstigt, och jag har har försökt luska ut och läst i instruktionerna, och testat scanna olika dokument och foton. Jag har inte haft den så länge så om det fortsätter så lämnar jag in den. Fick i alla fall till en huttrande mus. Det verkar gå bätre att scanna när jag ritar större och pappret likaså. Om jag försöker rita en bild som är lika stort som ett foto, så blir bilderna olika stora och ändrar på sig. Fotografierna ändrar på sig också i storlek, så fort jag byter bild. Det måste vara något vajsing på den automatiska avkänningen på något sätt. Alltid ska det vara något som krånglar.

Animerad Ren

Publicerad 2010-11-25 00:40:34 i Allmänt,

Här kommer en animerad ren som jag gjort med hjälp av scannern. Det krånglar en aning med scannern när jag ska scanna av bilderna. Bilderna blir olika stora eller hamnar lite hur som helst. Har kollat upp inställningarna och fick till slut till bilderna något sånär, ändå blev animationen lite hoppig. Jag försöker verkligen vara noga när jag lägger dokument eller foto i scannern så dom hamnar rätt och ligger still när jag stänger. USB minnena krånglar också, även det nya. Bilder som jag sparat och rättat till på något sätt blir konstiga och går inte öppna. För säkerhetsskull tar jag bort USB minnena nu så dom sitter i hela tiden. Som tur är så kan jag spara dokument och bilder inne på comhems sida, så jag lätt får tag i dom om någon bild skulle bli förstörd. Konstigt konstigt. När jag scannat igenom datorn efter virus så har det blivit värre, men inga av bilderna som jag sparat i mina bilder på datorn har blivit förstörda, än så länge. När jag tänker efter så började det strula med USB minnena efter att jag skaffat scannern.

Och så naturligt vis så strular animationen. Jag brukar ha den storleken på mina animationer som jag har i bloggen. Jag får väl göra renen ännu mindre då, men inte nu, för nu så är jag trött och ska gå och lägga mig. Gooonatt!
Hepp! Jag kunde inte låta bli att fixa renen i alla fall, fast jag orkade inte färglägga den.

Hittade bilder på Mallen

Publicerad 2010-11-22 14:11:42 i Allmänt,

Jag rotade bland lite papper hemma och hittade en gammal almanacka från 2007. I almackan fanns bilder på Mallen och hästarna från stallet i Kartahagen där Mallen stod uppstallad i 7 år. Bilderna på Mallen var tagna under vintern och försommaren 2006 av min förra medryttare. Obs! bilden på Mallen där han står i stallet med en brösta på sig, var från den dagen då vi tolkade efter honom. Jag hade lånat Rebeckas pulka och det gick bra tills vi var på väg hemmåt och jag fick en sådan fart att jag åkte upp och förbi Mallen. Han blev välldigt stressad och ville dra iväg då.


Blyertsteckning av Mallen

Publicerad 2010-11-21 22:23:14 i Allmänt,

Äntligen efter mycket plit har jag fått färdigt blyertsteckningen. Jag har verkligen ansträngt mig och därför tog det tid. Det var vissa delar som ögon, öron och mule som var svårast att få rätt storlek på. Jag hade flera bilder av samma bild och tittade på. Jag förstorade upp originalbilden, sedan när jag ritade så gjorde jag den än en gång större. Därför stämmer inte skuggorna på bilden ricktigt från fotot som jag tagit med här. Ju större en bild blir så blir skuggorna ljusare och annorlunda. Hoppas ni ändå tycker det är likt min lilla Malle.

Nu snöar det igen

Publicerad 2010-11-20 01:10:08 i Allmänt,

Och jag spår att det kommer bli en lång lång kall och snöig vinter. Jag vet inte senast som det har snöat så tidigt här nere, men det har redan snöat 2 ggr tidigare i höst, 1:a gången i oktober redan. Jag skrev en notis om det i bloggen. Klockan är 00:45 Lördag 20/11 2010 och jag ska gå och lägga mig snart. Det är bara lite tandborstning först som måste göras. Under fredagen så var jag och bytte till andra dubbdäck, och när jag var på väg hem så upptäckte jag att högra bromsoket kärvade. Det hade jag inte känt med mina gamla däck på så vem vet hur länge jag har kört så. Dom nya däckena verkar vara mycket mjukare i gummit och lättare. Jag har ingen servo på bilen så när jag får på sommar däck så blir bilen trögare att ratta. Men så fort jag fått på vinterdäck så blir det lättare, men med dom här däckena jag fick på nu så blev det plötsligt ännu lättare och det blev lite för otäckt tyckte jag. Jag brukar pumpa upp mina däck upp till max tryck för vad det ska vara i ett bildäck så att det blir lättare att ratta, men efter lite provkörning med dom nya däcken så beslöt jag mig att åka och få ur lite luft istället så det skulle kännas stadigare att styra. Att bilen började dra åt vänster kraftigt så fort jag bromsade gjorde ju inte saken bättre när det var så lättstyrt. Jag ringde till Torstensson som hjälpte mig förra helgen och om det är bra väder på söndag så skulle han hjälpa mig. Jag skulle leta upp mina gamla broms ok från mina gamla Sierra sa han, och så skulle vi byta ok. Det roliga är att på min gamla Sierra så brukade alltid vänstra oket kärva, men på den här bilen så är det den högra. Han tyckte då att vi skulle sätta dit det högra oket från min gamla bil eftersom den verkar vara i bättre skick. Hoppas bara nu att jag inte slängt dom. Jag har sparat en himla massa delar från min gamal Sierra i källaren, som kan vara bra att ha, och jag har för mig att jag tog tillvara på bromsokena också. Får kolla upp det under lördagen men nu ska jag hoppa i bingen, eller snarare i soffan för att sova. Goonatt på er. Ups! Det blidde inte någon bild till det här avsnittet. Jag har alla mina bilder på USB minnen och jag tog inte och stoppade i någon av dom när jag satte igång datorn, och nu orkar jag inte sätta i någon.

Inget väder för frusna människor idag

Publicerad 2010-11-17 16:09:19 i Allmänt,

Det är inte jättekallt men det är råkallt. Det är jobbigt att välja kläder i sådant här väder för om man går in i en affär så kokar man och sedan när man går ut så fryser man. Jag tog en liten liten cyckel tur till Ria second hand där jag köpte en ram för 20 kr. När jag sedan cycklade därifrån så började jag frysa för jag att jag blivit varm och svett, och jackan jag hade var för tunn sedan för att hålla mig varm ute. Inte bra för mina stackars ryggmuskler. Jag får ta en tjockare jacka nästa gång och ta av mig den inne i affären istället. Alldrig lär man sig. Jag håller fortfarande på med teckningen på Mallen. Jag ritade knappt något igår och jag ritar bara kortare stunder när jag blir inspirerad. Det blir inte bra annars och jag vill att bilden på Mallen ska bli bra. Jag tog en tur förbi stallet igår, när jag hämtade spån till Burre i Örslösa. Man får en stor sopsäck hyvlat spån för 15 kr på sågverket där. Det var folktomt i stallet men jag gav Milles några äpplen. Tyvärr hade jag glömt mina stövelsockar hemma. Annars hade jag klampat ut i hagen och hämtat någon häst, hi hi. Obs! Stövlarna är några storlekar stora för mig så jag har ett par tjocka specialgjorda sockar i thermo tyg som fyller ut stövlarna. Det är Armé stövlar jag har som är inköpta från ÖoB. Jag tog några kort på Milles och så tog jag ett kort på Smillan hemma. Jag höll fast henne på rygg, och det var inte populärt. Det är en foto tävling i NLT Nya Lidköpingstidningen, där dom utser en Lusekatt på Lucia. Man skulle Sms:a in en bild på sin katt och man kunde vinna 500 kr i presentkort från Djur & Naturbutiken. Jag skickade in bilder på bägge mina katter.

Måste vila armen

Publicerad 2010-11-15 11:12:42 i Allmänt,

Som vanligt vid den här årstiden så får jag problem Höger underarm, förmodligen är det pg. av skadan i armabågen. När jag sitter vid datorn och klickar mycket så blir det värre så nu måste jag vila armen från musen ett tag. Underarmen och fingrarna har svullnat och den känns som en stoppad korv. Jag håller på att rita av Mallen också men det känns inte farligt i armen att hålla mjukt i en penna. Däremot är det jobbigt att koncentrera sig så hårt på att alla streck och skuggor ska stämma och det blir ett himla suddande. Bilden jag ritar av är ett vanligt litet fotografi som jag gjort lite skarpare i datorn innan jag skrev ut den. Sedan när jag ritar av den gör jag den mycket större, och det är svårt. Som tur är så är papperet suddvänligt och jag använder en mjuk och mörk blyertspenna, så jag behöver inte trycka hårt med pennan. Det kommer ta lite tid med att göra den färdig, om jag inte får totalt fnatt och helt missnöjd med den så den hamnar i papperskorgen innan, hi hi. Nä nu får jag sluta skriva. Min underarm blir än värre när jag skriver. Underarmen ligger och trycker mot bordskivan och då svullnar fingrarna upp som prinskorvar. Det är nog pg. av lite cirkulationsbesvär i armen. Det är brosk ivägen i armbågen som stör. När jag precis fått skadan och jag efter sju veckor fått gå med gipsskena, så upptäcktes brosket när dom tog bort gipset. Läkaren sa till mig att man kunde operera bort det, men risken var stor att jag istället skulle bli helt strakarmad istället.

Dom säger

Publicerad 2010-11-12 20:58:40 i Allmänt,

Att när domherrarna kommit fram så blir det en riktig kall vinter. Även när det är mycket rönnbär så brukar det bli ricktigt kallt, men i år har inte träden utanför mitt fönster burit så mycket bär. Däremot när jag tog en tur över kullen i går så möttes jag av ett gäng domherrar med illröda magar och svarta ryggar. Det var mer snö däruppe också, men idag har det mesta av snön smält bort när regnet strilat.
Jag har lagt undan scrapboken för ett tag för det blev lite för jobbigt emellanåt, men istället har jag börjat teckna på ett porträtt på Mallen. Jag håller mig i alla fall till en bild. Det kommer ta ett tag innan teckningen blir färdig för jag sitter lite i taget. Det är så lätt att stirra sig blind, men om man går ifrån ett tag och sedan går tillbaka så upptäcker man nya streck och skuggor som man missat eller att nånting tex har blivit lite fel. Jag har också fått lite värk i höger arm. Axel och armbåge, men det brukar jag lätt få vid den här årstiden om jag sitter för mycket och klickar med musen eller ritar. Min högra armbåge brukar ömma och bli lite svullen ibland, beroende på att en häst som hette Carmencita sparkat sönder den när jag var i 13 årsåldern. Inte helt som tur var, men det blev en spricka och en flis som lossnade, sedan har det även blivit broskbildning i leden så jag kan inte sträcka ut armen helt eller föra handen/fingrarna upp till axeln för det tar i imot i armbågen. När jag vrider undre armen så läter det som en pepparkvarn i armbågsleden.

Här är jag och Maja hemma hos Maja på truveholm i truve. Jag sitter på Mishou och Maja på Prille. Bägge två hästarna var hennes. Jag är i 12 årsåldern bilden. Mishou som jag sitter på var en Welsh ponny och han kunde verkligen göra livet surt för mig ibland på ridturerna. När han inte var på humör så gick han verkligen in för att bocka av mig eller sticka. Fast oftast var han snäll, hi hi. Men under en ridtur så fasiken så slår jag vad om att dom bägge pållarna gjort upp sinsemellan. I början på ridturen så red jag Mishou men han började bråka och rusade in i en dunge björkar där han bockande försökte få av mig. Då bytte jag och Maja hästar men när vi skulle galoppera på vägen hem så stack Prille. Han fick fnatt totalt. Jag åkte i alla fall inte av dom under den turen, men det hände att jag gjorde det på Mishou när han bråkade.

Blyertsteckning av en stegrande Arab

Publicerad 2010-11-10 18:16:06 i Allmänt,

Har suttit och ritat av en stegrande arab från en gammal plansh från easy rider. Och det har tagit lite tid och välldigt mycket koncentration. Har plitat på den då och då för ögonen går i kors efter ett tag och det känns i ryggen om jag sitter för länge. Tyvärr fick jag inte med hela pållen för jag upptäckte att papperet räckte inte till. Jag ställer välldigt höga krav på mig själv när jag ska rita av en sak så jag föredrar att rita fritt utan att titta på nånting. Den här hästen var en fux hingst med skinande hårrem och stora spelande muskler. En ricktig body builder och en fröjd att se på. Det finns inget som är så fint som en välmusklad och trimmat fullblod. Det är min smak av häst att titta på, men den typen av häst brukar vara fulla av liv och energi, och känsliga av sig, oftast. Mallens pappa var vältrimmad och hade en skinande hårrem när jag såg honom. Fast han hade tappat lite muskler då när jag såg honom. Han hade inte blivit tränad eller riden på ett bra tag, sa ägaren. Obs! Jag har inte ritat av en häst på åratal, kanske på över 20 år tror jag. Jag har känt mig så stressad inombords och inte kunnat koppla av ordentligt. Att rita av en sak är ung. som att lägga ett pussel, tycker jag. Alla bitar ska passa ihop, och det kan vara välldigt svårt om man inte har dom ricktiga ögonmåtten i skallen. Tack vare bordstaffliet jag köpte och en bra blyertspenna och ett papper man trivs med och som det går att sudda på utan att det blir bestående märken kvar, så är det mycket roligare att rita. Men det viktigaste är tålamod, och det har inte jag. Jag lyckades i alla fall plita ihop den här hästen. Synd att inte bakbenen fick plats på papperet. Jag får öva mer, så är det bara.

Gamla teckningar

Publicerad 2010-11-09 11:56:37 i Allmänt,

9/11 2010 är det full snöstorm. Undrar hur den här vintern kommer bli när det börjar så tidigt. Jag skrev i bloggen tidigare förra månaden att det redan snöat. Har rotat lite i bråten hemma och hittat gamla teckningar som jag gjort för minst 20 25 år sedan. En blyertsteckning med en stegrande häst gjorde jag i skolan 1982. Har scannat av bilderna för skojs skull. Det är roligt att jämföra gamla teckningar mot nya och se hur ens stil har förändrat sig, och ju mer man ritar ju bättre brukar det ju bli. Jag har alltid haft lättare att rita hästar eftersom jag bara haft hästar i huvudet, så jag får väl börja träna lite mer att teckna människor. Jag har en vän i Australien, och när han tittade in på min bloggsida så ville han att jag skulle rita av honom. Får se vad för bild han skickar mig. Portträttet kanske dyker upp här, vem vet.
Jag hade välldigt stor fantasi som yngre och läste mycket fantasyböcker mm. Ni märker det på bilderna, ha ha.

Den sista teckningen med den stegrande hästen gjorde jag i skolan 1982. HU va länge sedan det var.

Portträttet med soldaten från 1700-talet är avritad medans tomten o mössen kommer från mig själv.

Många kanske inte vet det, men Oswald som figuren ovan heter är föregångaren till Mickey Mouse. Walt Disney ritade den här först av alla av hans Disney figurer.

Spindemannen ritade jag av när jag gick i skolan. Det är ett hiskeligt busväder ute idag och jag ska nog bara gå ut och vända bilen sedan. Men nu ska jag gå och äta ungnspannkaka och sedan ska jag dammsuga färdigt.

Håller på att öva mig

Publicerad 2010-11-08 12:29:14 i Allmänt,

Jag har ingen mat hemma så jag måste iväg och handla. Men innan så kunde jag inte låta bli att plita ihop en snabb teckning. Jag har inte ritat så mycket på länge för jag har känt mig stressad osv. och inte haft lust att tekna som jag gjorde när jag var yngre. Jag känner nu att jag blivit mer inspirerad men jag behöver öva mig. Jag har hittat en jättebra blyertspenna och gammalt papper som jag trivs med och pricken på i:et var bordstödet jag köpte igår, som gör att jag bättre ser teckningen. Hästteckningen jag gjorde nyss slängde jag ihop snabbt och jag märkte att bringan blev för klen. Jag ska ta lite mer tid på mig nästa gång och jag har ju ett suddigummi att använda. Övning ger ju färdighet. Jag brukar rita hästar på frihand, men jag ska nog ta och rita av lite hästar också. Det kan friska upp minnet lite.

Teckningstävling i Lidköping

Publicerad 2010-11-07 18:01:15 i Allmänt,

Det är en teckningstävling i Lidköping. Man ska rita något Lidköpingsmotiv, något grafiskt enkelt som ska lämnas in till NLT ( Nya Lidköpingstidningen) senast 7 Januari. En jury kommer välja ut 100 motiv som sedan ska översättas till keramikplattor som ska pryda stenportsgatan. Varje platta kommer bli unik då de görs förhand i Lidköpings porslinsfabrik. Jag tänkte vara med, jag har bara några frågor jag skickat iväg så jag vet att jag ritar eller målar rätt. Jag har idag inhandlat ett bordstativ för 19 kr, som ska underlätta för mig att rita bättre, och jag har redan invigt den. Klottrade lite snabbt ihop en häst i blyerts. När jag var liten ritade jag bara hästar, så i skolan fick jag öknamnet hästen, och ett tag blev jag också kallad för trollet, eftersom jag flätade håret varje kväll när jag lade mig så håret blev burrigt och välldigt stort när jag flätade ur det på morgonen. Jag kom på att bordstativet kommer att göra det lättare för mig att göra animationer. Nu behöver jag inte stå mot fönster rutan längre. Jag ska bara skaffa en glas skiva som jag ställer på stativet. Sedan sätter jag bara en lampa bakom stativet och glasskivan, så kommer jag kunna rita av den understa bilden hur lätt som helst sedan. Bra va?


Ni som har varit inne på min blogg tidigare har kanske märkt att jag brukar rita hästar som är vända åt vänster. Jag kan rita åt andra hållet också, men jag har nog lite lättare åt vänster kanske. Har inte tänkt på det förut. Det har väl med att göra att jag är högerhänt. I skolan när jag hoppade höjdhopp så sprang jag alltid åt vänster och hoppade åt höger. Alla har vi en sida som vi har lättare och en som är svårare att använda. När jag har ridit så har jag märkt att Mallen haft lättare att springa i höger volt medans han har haft svårare i vänster volt. Då jag har haft svårt att rida åt höger och lättare åt vänster så har vi kompenserat varann rätt bra.
Idag tog jag en sväng neråt östra hamnen i Lidköping och stannade upp när jag såg utöver Kinneviken. Hå va jag önska att jag hade en digitalkamera då. Det har varit en kall dag och det syntes på himlen. Det var så vackert så jag kunde inte låta bli att ta några bilder över Kinneviken.
 Långt där borta i horisonten så är det Kinnekulle berget som reser sig. Visst är det vackert.
 Jag tog ett kort åt andra hållet i viken också. Någonstans till höger långt bort i horisonten så ska Läcköslott finnas.

En liten Mallensnödrivahistoria

Publicerad 2010-11-05 18:09:01 i Allmänt,

Jag tänkte göra mer animationer men pennan jag införskaffat på Bokia för ett tag sedan och som jag gillar bäst är försvunnen, och den pennan jag använde till att göra Mallen med håller på att ta slut. När jag gör en animation så brukar jag rita flera bilder på varandra som jag sedan för ihop i gimp så det blir till en rörelse. Jag brukar då stå mot fönsterrutan och rita av den understa bilden, den understa bilden lyser igenom så bra då men det kan bli lite bökigt. Jag undrar om man  kan rita på smörpapper istället och sedan skanna av, men jag vet inte vad scannern säger om det. Ska testa en dag.
 När jag var liten så lärde jag mig att rita av saker med hjälp av smörpapper, fast jag tyckte det var fusk. Jag saknar Mallen välldigt mycket och tänker på alla hyss han har haft för sig, som den gången när han fick för sig att klättra upp för en jättesnödriva men blev till sist sittandes på rumpan med mig på. Det var på den tiden då han var i stallet i Vinninga där han är född. Det hade varit ett jätteoväder och utmed Skaravägen så hade det bildats 2 metersstora snödrivor. Jag kommer ihåg att det var den veckan då min chef på vet. museet hade åkt på semester och jag var själv på museet. Jag och Mallen tog en liten tur dagen efter ovädret för att beskåda all snö på närmare håll, och när vi red förbi en stuga inte långt från stallet så stod en av stugans ägare uppe på en jättedriva på minst en och halv meter. Jag stannade upp och vi började prata om ovädret. Snön hade varit fuktig och sedan hade det frusit på så drivorna hade blivit hårda.
 Medans vi pratade så stod Mallen och tittade fashinerat på drivan och på stugägaren. Både jag och stugägaren märkte hur intresserat han tittade och plötsligt så kunde jag ricktigt höra att han tänkte, "dit upp vill jag också" och så klampade han iväg, rakt upp i drivan och började klättra. Snön höll för några kliv men sedan på tredje steget så sjönk Mallen igenom och han, eller vi satt fast. Himmel tänkte jag. Mallen såg förvånad ut och började kämpa sig loss. Hela frampartiet och frambenen hade sjunkit ner i snön och jag tänkte att jag får nog hoppa av, men sakta men säkert drog han sig loss, baklänges. Jag och stugägaren skrattade åt hans tilltag, men det skulle bli ännu mer skratt, eller snarare gapflabb. Väl loss så snurrade Mallen runt och så såg han en nästan lika stor driva bakom sig. Åter igen klampade han iväg men på något vänster, jag vet inte hur, så snurrade han runt och halkade till och blev sittandes på rumpan i drivan med mig på.
 Min första tanke var "hoppas han inte gjorde illa sig" men så började stugägaren gapflabba och då började jag också. Vi skrattade så vi tjöt bägge två. Mallen såg så snopen ut, likt ett stort frågetecken där han satt. Så det måste det varit en härlig syn. Tur att inte Mallen gjorde illa sig på något sätt. 
  Jag kanske ska skriva ner alla bravader som Mallen och jag gjort tillsammans och rita roliga bilder till dom. Thelweel som ritat sina "Funny horses, började göra det när hans barn var små och började rida och skaffa sig ponnys. Jag kanske ska rita av Mallen och göra lite roliga bilder av honom. Tänk er se Mallen med mig på, sittandes i en stor snödriva.

Animerad Malle som äter

Publicerad 2010-11-02 14:37:40 i Allmänt,

Jag slängde snabbt ihop en animation på Mallen som tuggar och äter. Det var lite snabbt så det kanske inte blev så bra, men det är den första animationen jag gjort med hjälp av Scannern. Nu måste jag åka till stallet, för det är sista dagen idag jag tar hand om Milles, för den här gången. Jag hoppas jag får ta ha hand om honom fler ggr.

Thelwells härliga hästar.

Publicerad 2010-11-01 21:20:46 i Allmänt,

När jag var liten så fick jag ett album med thelwells härliga teknade hästar av Dagmar på truveholm, Majas Farmor. Maja var en barndoms vän som var 2 år äldre än mig men som samtidigt lärde sig rida på Bölaholm. Hon bodde hos sin farmor som ägde Truveholm i Truve utanför Lidköping, inte långt ifrån Dyängen där jag bodde. Min mormor skjutsade oss varje vecka till ridskolan. Dagmar var jättesnäll och jag blev bjuden ofta dit, speciellt när Maja fick en egen ponny, Mishou, en welshponny. Senare blev det två st hästar, Mishou och Prille som var en liten häst. Maja var som en storasyster för mig och jag undrar ofta vart hon tagit vägen. Dagmar är död sedan några år sedan och Truveholm är såld. I vilket fall som helst så har jag kvar albumet hon gav mig plus en leksaks häst som ska föreställa en av thelwells teknade ponnys. Jag har scannat av lite roliga bilder ur albummet och tyckte det vore roligt att få visa dom här. När jag ritar hästar själv så har jag blivit välldigt inspirerad av hans funnie ponnies och som ni kommer märka så liknar mina och hans hästar lite varandra.


Visst är bilderna söta. Jag ska lägga in fler bilder längre fram. Här kommer en animering på en häst jag har gjort.


Obs! thelwells hästar kanske är lite rundare men han har gjort många varianter av roliga ponnies.


Hoppas ni gillar dom, jag har fler på lager.

Lite stor ryttare kanske

Publicerad 2010-11-01 01:18:07 i Allmänt,

Var ute och googlade på Welshponnies och hittade den här bilden på ett 4 årigt welsmountains sto med en kanske lite för lång ryttare på, kanske. Det ser dock ändå bra ut för ponnyn verkar inte störd av det.


Milles ägare är i egyptien en vecka och jag tar hand om Milles under tiden. Det går jättebra men samtidigt är det lite jobbigt för jag saknar Mallen välldigt, välldigt mycket och gråter en stor skvätt varje gång jag åker från stallet, men om jag skulle få bättre ekonomi i framtiden så skulle jag vilja ha en liten charmig welshmountin ponny att köra omkring med. Det är en välldigt ädel liten ponnyras som påminner om Arabens utstrålning men dom är utmärkta kör/rid och barnponnys. Men då skulle jag behöva några tusenlappar mer i månaden för att jag ska jag klara av ekonomin utan att må dåligt. Man måste ju klara av att ta hand om både sig själv och djuret ekonomiskt och samtigt kunna lägga undan lite sparpengar om något oväntat skulle inträffa. Allt har blivit dyrare och sedan jag blivit sjukpensionär så har det inte alls gått runt, knappt innan heller, men då hade jag min goa mormor som stöttade mig. Jag har levt med hästar sedan jag började gå tack vare mormor som åkte runt med mig och stannade så fort hon såg en ponny med ryttare på och frågade om jag fick rida lite. Jag var nog bara några år gammal när jag fick sitta på en häst för första gången. Tidigt samma vår när jag skulle fylla 6 så började jag på ridskolan Bölaholm utanför Götene. Min favorit ponny hette Anniesett som var en liten kornsingsponny och som var ridskolans bästa hopp ponny. Hon vann nästan varje gång. Sedan fanns det en större äldre häst som var ett halvblod och som hette Ingalill. Hon var så himla snäll så hon fick vara med i nybörjar gruppen för oss små knattar. Jag har haft en bild på mig och henne där jag rider runt men det har försvunnit. Däremot har jag ett där jag och Maja. en god vän från barndomen går bredvid där Ingalill leds mot stallet. Här kommer lite bilder från den tiden.


På bilden ovan är det Maja på sin favorit ponny Texy. Tänk va små vi var och ändå vågade vi rida så stora hästar och ponnys.


På dom två sista ovanstående bilderna så är det jag med min favoritponny Anniesett.

Om

Min profilbild

Yvonne Johansson

Jag heter Yvonne johansson. Är sjukpensionär sedan några år tillbaka.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela