Yvonne Johansson

Gott Nytt År på er.

Publicerad 2009-12-29 23:08:10 i Allmänt,

Hoppas att ni haft en ricktig God Jul. Det har varit ricktigt skönt och lungt hemma hos mig. Lite stressad är jag dock nu för jag måste hämta hö och hästkärran jag brukar låna är inte ricktigt ok. Jag hoppas dock att jag får låna en annan släpkärra och att det är uppehålls väder den dagen jag ska hämta hö. Jag har inte så många balar kvar och jag mår inte så bra i musklerna när det är så kallt och jag känner av varenda knut jag har. Jag så har lätt för att sträcka mig och jag vill inte göra göra illa mig för det blir så besvärligt med Mallen då. Tur jag har lillbrorsan som är så snäll som hjälper mig med hölastning i alla fall. Här kommer lite Happy New year musik med ABBA för nu är det inte så långt kvar till 2010.

Mätt & belåten.

Publicerad 2009-12-24 23:19:07 i Allmänt,

Jag undrar hur många som nu ligger i sofforna och pöser med magarna fulla med Julmat. Det är nog en hel del. Jag själv håller mig till broccoligratäng som jag älskar och som jag äter istället för Julskinka. Till gratängen har jag sojakorv, gourmébullar och senaps sill. Kokt ägg med anjovise och kaviar är också gott. Julgröt får man inte heller glömma och så klart must, glögg, chocklad och clementiner.

Min lilla Julgran.

Publicerad 2009-12-20 23:08:04 i Allmänt,

Här kommer en bild på min lilla Julgran som jag har haft i säkert 20 år, och ljusen funkar än. Har gjort en animation av bilden så man kan se ljusen gnistra lite om man tittar noga. Jag glömde ta bort clementinskalen innan jag tog kortet. Det är pg. av min katts intresse av glittret jag lagt skalen där, för lukten av apelsin eller clementin skal gillar hon inte. Jag kanske är lite tidigt med att sätta upp granen, men jag tycker den är så mysig så jag vill kunna njuta av den länge. Julen är ju så kort och mörkret är så mycket längre.

Peppar kakshus.

Publicerad 2009-12-18 19:12:09 i Allmänt,

Här är 2009 års pepparkaks hus. Jag lade till snöfall så det ser riktigt vintrigt ut och lte lavin. Snön som sigger ner rör ju på sig.

Kallt o blåsigt.

Publicerad 2009-12-17 10:26:29 i Allmänt,

Tur att det inte är så mycket snö i Lidköping så som det blåser ute. Däremot i Skara har det visst kommit några decimeter. En tjej i stallet går i skolan på Uddetorp och hon sa att det var stora drivor på vägen till Skara. Lidköping ligger välldigt lågt och ligger intill Vänern men så fort man åker mot Skara, Skövde eller Falköping så ser man vilken skillnad det är på nederbörd. Lidköping har en stor kyrka mitt stan och vid Vinninga utanför stan mot Skara finns det en lång backe på vägen som kallas för glasbacken. Toppen på backen är lika högt som toppen på kyrktornet på Lídköpings kyrka, och sedan stiger landskapet ännu mer på vägen mot Skara osv. För många år sedan var jag med familjen på Grevagården i Skövde och såg på westerntävlingar. Det var i Oktober har jag för mig, och jag hade inga vinterdäck. På vägen dit så började det snöa och det blev intensivare ju närmare Skövde man kom. På vägen mot själva Grevagården när man svängt av stora vägen så finns en brant backe ner mot Grevagården, och det snöade så intensivt när vi skulle åka hem igen så inga bilar kunde ta sig uppför backen. Som tur är finns det annan väg så man kunde ta sig därifrån. Det hade kommit flera decimeter i Skövde, Falköping och Skara och i Lidköping fanns det ingen snö alls.

Lite ögongodis i hästväg.

Publicerad 2009-12-16 14:31:35 i Allmänt,

Här kommer en film igen om hästar. Det finns en spansk hästras som heter Lusitano och som är skapta till att rida högre skolor med. Kolla vilka fina steg dom har.

Titta det snöar!

Publicerad 2009-12-12 19:20:07 i Allmänt,

I alla fall där jag bor. Tittade precis ut genom fönstret och såg små vita flingor sakta singla ner från himlen. I morgon är det Lucia och jag hoppas alla ungdomar tänker sig för i kylan när dom ska fira.

Dyrt att gå till tandläkaren.

Publicerad 2009-12-10 11:15:56 i Allmänt,

Var hos tandläkaren i går. Jag har ingen tandläkar skräck, snarare blir jag skräckslagen när jag får notan. Jag skulle igentligen ha gått till tandhygienisten först men jag visste att jag hade ett hål och bad om att få gå direkt till tandläkaren. Jag frågade också vad det skulle kosta och jag fick reda på att en undersökning kostade 700 och en lagning mellan 1000 och 2000 kr. Jisses tänkte jag, där ryker mina pengar jag skulle ha till att köpa lameller till bilen för. Jag slog ihop undersökningen och lagningen och det gick på 1558:-. Nu har jag några hundralappar kvar och jag får börja spara på nytt. Jag måste byta urtrampningslagret snart för det blir svårare och svårare att få i växlarna när jag kör inne i stan, där jag får stanna ofta.

Möss i Mallens hästtäcke.

Publicerad 2009-12-05 19:14:36 i Allmänt,

Vilken tur jag kolla Mallens täcke som hängde vid hans box. En av stalltjejerna varnade för att ha täckena för lågt hängande vid golvet, för möss kunde klättra upp och bygga bo i dom. Tyckte det var bäst att kolla Mallens täcken och när jag rörde vid ett av dom så trillade två möss nästan ur täcket. Dom han dock klättra upp i det och jag ryckte snabbt till mig täcket och började skaka det. En mus for iväg öcer golvet och den andra klättrade i panik vidare in i täcket. Fick till slut iväg den också. Enris är bra mot möss dör det gillar dom inte. Tänkte skaffa lite och lägga bland Mallens saker i hans hylla. Jag vet folk som har lagt det på garage golvet under bilen för att hålla möss borta. Obs! Jag vill också visa en ny animitaion jag gjort. Min koncentration kanske inte var det bästa för jag blev lite stressad när ryggmusklerna började svida och bränna. Därför missade jag att fylla i vit färg på en bild.


Filmen blev lite ostadig för jag fotograferade av med mobilen. Om jag använt en scanner hade bilden var mer stilla. Nu ser det ut som om det är jordskalv och snögubben dansar rumba. Jag tänkte att snögubben skulle vinka och smila och att det skulle se blåsigt ut, men jag fick nedre delen att bli ojämn så det ser ut som den vickar på rumpan också.

Animerad snö.

Publicerad 2009-12-03 10:28:59 i Allmänt,

Jag undrar hur många som vill ha snö i Juletid. Jag har gjort lite animerad snö, har i alla fall försökt att få det att likna snö. Det blev lite för stora plumpar på vissa ställen med den vita färgen men visst ser det nästan ut som snö fall. Nästa gång ska jag vara försiktigare, men nu vet jag hur jag kan göra snö fall, i alla fall animerat snö fall.

Showmanship at halter.

Publicerad 2009-12-01 14:36:06 i Allmänt,

Showmanship at halter skall bedömningen enbart omfatta uppvisarens förmåga att förbereda och visa en häst i grimma. Hästen är enbart ett medel för att demonstrera uppvisarens förmåga och förberedelser.



Det här är den sista grenen i Sverige. Om det tillkommit någon mer så är jag inte informerad om det. Det finns en sk. hunter klass där ryttare och häst är iklädda engelsk utrustning där ekipagen får hoppa och visa lite dressyr. Men det är endast för quarterhästar. Ifot som jag har skrivit vid varje gren har jag tagit ur WRAS regelbok från 1999, och en del saker har nog hänt sedan dess. Hoppas ni ändå fått en del bra information om vad western ridningen handlar om. Obs! Jag har inte heller tagit med rodeogrenarna eftersom dom inte får utföras i Sverige.

Dummy roping.

Publicerad 2009-12-01 14:22:47 i Allmänt,

I Sverige får man inte använda levande kalvar i grenen roping, enligt djurskyddslagen. Risken för att stressa och skada djuret kan vara stort. Därför använder man en sk. dummy, låtsas kalv. Samma regler gäller som i dummy stopping.

Dummy stopping.

Publicerad 2009-12-01 10:09:10 i Allmänt,

Dummy stopping är en gren där man stoppar en konstgjord kalv som åker på släp efter något fordon. Ryttaren får bara kasta 2 kast efter det att dummyn börjat röra på sig, inom 2 minuter. Om ryttaren misslyckas med att fånga dummyn skall han ej erhålla någon tid. Endast träff runt halsen på dummyn räknas.

Team penning.

Publicerad 2009-12-01 09:53:27 i Allmänt,

Ett lag på 3 ryttare ska på 90 sekunder skilja ut och driva in optimalt 3 djur, märkta med samma siffra eller färg på halsbandet, in i en fålla. Den snabbaste tiden vinner. Godkänt resultat uppnås även med 1 eller 2 djur i fållan. Det lag som får in flest djur placeras högst oavsett tiden.

Barrel race.

Publicerad 2009-12-01 09:44:45 i Allmänt,

Barrel race är en tidsgren precis som pole bending. Banan skall märkas ut exakt och ryttaren tillåts ha flygande start. Tidtagningen skall startas så snart hästens nos når startlinjen och skall stoppas så snart hästens nos når mållinjen. Färgade tomma helfat i plåt där på lock och botten finns kvar, skall användas. Att välta en tunna medför 5 sekunders tidstillägg. Misslyckande med att fullfölja mönstret medför diskvalifikation.

Om

Min profilbild

Yvonne Johansson

Jag heter Yvonne johansson. Är sjukpensionär sedan några år tillbaka.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela