Yvonne Johansson

Billy Idol

Publicerad 2010-03-31 22:14:10 i Allmänt,

Billy Idol var en av mina artistfavoriter på 80-talet och jag minns vad mycket hårspray och hårgel man hade. Ändå så slokade håret, fast det var rätt kort när jag och kompisen började röja runt på div. dansgolv. Håret såg ut som på Billy Idol faktiskt. Har ett kort på mig på jobbet, när en arbetskompis sprang förbi och tog ett kort i farten. Jag hade då tidigare på dagen varit hos frissan och tydligen tyckte hon att det måste förevigas. Tyvärr blev inte bildkvaliten så bra. Har försökt fota bilden med mobilkameran, men det blir bara en suddig fläck av mig.

Animerat ljus

Publicerad 2010-03-31 11:05:22 i Allmänt,

Nu vet jag hur man gör penslar till Gimp och hur man kan göra rörelser med hjälp av penslarna. Jag fick till ett ljus med hjälp av några bilder som jag gjorde om till penslar. Bilderna har Vicke gjort, men jag ska testa att göra egna penslar lite längre fram. Det hakade upp sig i början i Gimp, vet inte om det berodde på att datorn ville uppdatera plötsligt. Igår när jag var inne i datorn dök en ruta upp om att jag kunde uppdatera Java6 till min dator, för att den ska fungera bättre. Samma ruta dök upp idag också. Den ska passa till min dator men jag vet inte hur jag ska göra, om det är riskfritt och så. Får fråga någon mer datakunnig senare. Ialla fall här kommer resultatet. Ett litet brinnande ljus.

Vårtrött!

Publicerad 2010-03-30 20:34:15 i Allmänt,

Den nya luften som är nu gör att när jag kommer hem efter stallet och har ätit, så somnar jag i soffan. Jag har också en annan sorts värk som jag brukar få när det är fuktigare och varmare ute. Jag blir kännsligare för inflammationer som lätt sprider sig i övriga muskler som kan göra livet surt för en, så man får tänka sig för en eller flera ggr. innan man gör något som man vet att man får ont av. Jag ska ladda hem ett program som heter Sqirlz (hoppas jag skrev rätt nu) där man kan göra mer vattenanimationer. Jag ska bara kolla upp en sak med Vicke först. Jag skulle ladda hem den redan idag men den laddade inte upp på en gång utan man måste välja språk eller land först. Det fanns ingen Svensk "flagga" så jag antar att det få blir den engelska eller den amerikanska. Jag är osäker på att jag verkligen förstod rätt där. Mallen har börjat fälla som en julgran och jag river av honom hår varje dag med en massageborste som ser ut som en plastvante. Ena sidan är försedd med borste och den andra med små plastpiggar som man ger massage med eller borstar av hår. Den är välldigt effektiv och jag köpte den billigt på ÖoB för ett litet tag sedan. Imorgon ska jag ta mig till Granngården och se om om dom har något milt och bra shampo för häst/hund. På sommrarna brukar Mallen börja klia sig mycket och skrubba av sig man och svans. I sommras var han bedrövlig med det. Jag har haft ett jättebra shampo förut som jag fick tag på, på LDL av alla ställen, men shampot tog slut förra våren och LDL har inte sålt några hästprodukter på jättelänge. Försökte med annat shampo i sommras men han fick bara mer klåda av det och skorv, så det var nog för starkt för hans hud. Nu är det ju snart Påsk också och i övermorgon 1 April. Undrar vad för 1:a April skämt dom försöker lura folk med i år.

Översvämning inne i stallet igår.

Publicerad 2010-03-28 12:44:48 i Allmänt,

Igår gick Milles vattenkopp sönder och det upptäcktes runt en timme efter kanske, när hästarna skulle släppas ut på morgonen. Hela golvet fick skrapas och 2 boxar fick mockas ut helt. Det blev välldigt fuktigt och kallt i stallet så värmefläkten fick sättas igång och vi fick även flytta på div. fodertunnor som var utav papp så innehållet inte skulle bli förstört. Antagligen har Milles kliat sig på vattenkoppen så fästet har rubbat sig så det har sprungit läck. Har varit inne Gimp lite grann igen men inte gjort så mycket mer avancerat. Har lite mer värk just nu, kanske beroende på vädret. Har gjort en lätt grej med bild som ser lite serietecknad ut.

Tack Vicke!

Publicerad 2010-03-27 10:48:54 i Allmänt,

För att kunna spara en bild som man gjort om till en tecknad bild måste man spara den som en .jpeg bild. Och man måste exportera den först, visade det sig. Så här fin blev bilden på Mallen och Milles på sommarbetet förra året. Hoppas denna sommar blir lika fin.

Gif-bild medd.

Publicerad 2010-03-26 13:08:39 i Allmänt,

Jag har varit inne igen i Gimp och försökt göra lite grejer. En del funkar och en del inte. Här kommer 2 bilder på Milles. Den ena bilden har jag fått till som en oljemålning och den är ok. Den svartvita bilden skulle inte bli som på bilden visar. Jag var inne på Quick sketch och gjorde bliden som en blyertsteckning. Men när jag sparade den så kom en info ruta upp som det stod, Gif-bild meddelande. Kunde inte enkelt reducera antalet färger mer. Den sparade i alla fall ner bilden som något okomp? Kan det vara något med att jag måste ställa in i Gimp först?

Mallen i akvarell

Publicerad 2010-03-26 10:48:56 i Allmänt,

Nu har jag laddat hem FX-foundry till Gimp och jag har testat att göra en akvarellmålning av Mallen när han går på sommarbete. Jag är bara lite osäker om FX-foundry ligger där den ska, i Gimp. Snart är det dags igen för Mallen att åka ut till Kållandsö igen. Milles ägare har skaffat hem mer stängsel grejor till en ny hage och jag har lånat ut min stängselapparat som ska kopplas till ett bilbatteri.
Usch! Tidigt i morse vaknade jag vid 5 av värk. Jag var vaken till halv 8 då jag somnade om igen efter att ha tagit 2 värktabletter. Sov sedan till 9-tiden. Det känns som jag har grus i ögonen och huvudet är lite snurrigt. Jag ska ta in hästarna idag så jag ska dammsuga och städa lite, tänkte jag.

Haaaa! Nu gick det

Publicerad 2010-03-24 23:13:52 i Allmänt,



Jag gjorde bilden lite mindre och gjorde om regnanimationen i Gimp. Jag har fått göra det förut minns jag. Jag har något installerat i datorn som heter WinRAR. När jag laddar hem en fil eller script så kommer det som ett bokpaket. 3 böcker med ett skärp om. För att kopiera eller flytta scripten eller filerna i bokpaketet måste jag packa upp dom genom att klicka på, packa upp dessa filer här. Nånting sådant står det. Jag är jättetrött just nu och det värker i svanskotan och ryggen. Jag lyckades till slut ialla fall, för skam den som ger sig. Samtidigt som jag hållit på att mixtra med datorn så klickade jag på ikonen windows mediaplayer. Det var visst inte installerat men jag har för mig det var det. Kanske behövde jag installera om det igen efter att jag bytt användar konto. Nu vet jag i alla fall att jag kan bränna ner film och musik. Tror jag. Det får bli en annan gång. Nu ska jag stänga av datorn och sluta tänka på allt som har med datorer att göra, på ett tag.

Nu ska det väl ändå funka

Publicerad 2010-03-24 22:43:56 i Allmänt,



Som ni ser har jag fått till regn men det rör inte på sig i bloggen. Jag kan inte få gif. bilderna at röra på sig där jag sparat dom heller, men däremot om jag ska skicka iväg dom i e-mail, då rör dom på sig. Alla andra gif bilder i bloggen rör sig ju. Får undersöka det här närmre. I Gimp rör dom sig defenetivt.

Måste vila huvudet idag

Publicerad 2010-03-24 10:57:45 i Allmänt,

Tänkte visa en bild på vad jag gjort i Gimp, men när jag skulle spara bilden så sparade jag orginalet så orginalet blev som det blev nu. Jag får väl ta en ny bild på Sadeln om jag ska sälja den nå´n dag. Jag vet inte om jag vill sätta ut en annons med en massa blommor och hjärtan på sadeln och runtomkring.


Så här blev bilden på Mallens westernsadel. Tyckte det matschade rätt bra eftersom sadeln har blommigt mönster inskuret i lädret. Min "mus" arm är lite överansträngd idag så jag ska nog ta det lite lungt. På bordet framför datorskärmen vimlar det med papperslappar med info på, och nånstans ligger lappen med instruktioner om hur jag gjorde i natt. Ha en bra dag så länge. Undrar hur länge jag kan hålla mig borta från datorn idag.

Skam den som ger sig

Publicerad 2010-03-24 01:17:02 i Allmänt,

Nu är jag trötter men fy va jag har kämpat med att få fram scripten så det funkar. Jag har ett program som heter Wizard i datorn, så det ser inte likadant ut. Jag gick in på Vickes blogg och läste ricktigt noga. Jag sparade ner lite mer penslar med blommönster. Och så skulle jag kopiera scripten. Men dom där "böckerna" dök hela tiden fram. Då tryckte jag på något som heter, packa upp filerna här. Jag changsade och vipps dök scriptfiler upp. Jag markerade dom enligt Vickes instruktioner och kopierade dom och sparade ner dom i penselmappen i Gimp. Jag öppnade Gimp och skrollade ner vid penslarna. Först så såg jag dom inte, för det var inte så många. Men så shangsade jag på något som jag inte ricktigt kände igen, och så dök ett blommönster upp. Jag ska träna på det här i morgon igen. Jag får visst packa upp scripten i mappen för att kunna nå dom. Annars blir det inget. Jag gjorde en testbild med Mallen, med en massa blommönster runt omkring. Nu ska jag gå och lägga mig, men skam den som ger sig. Man brukar kunna sova bättre när man inte behöver grubbla på något som irriterar en.

Krångel igen

Publicerad 2010-03-23 22:32:45 i Allmänt,

Lyckan var kort. Jag skulle ladda hem lite annat till Gimp, som tex testade jag aminated rain for Gimp och mer penslar. Jag gjorde som igår men nu funkade det inte. Jag testade alla möjliga sätt till slut men icke sa nicke. Det var som förgjort. Nu är det som det var förut. Jag lyckades ialla fall ladda upp lite hjärtan. Jag förstår inte vad det är eller om det är jag som inte kommer ihåg vad jag gjorde. Men jag tror inte jag gjorde annorlunda mot vad jag gjort. Jag Sparade ner penslarna i mina dokument och sedan kopierade jag filen som den var utan att öppna den. Sedan letade jag upp mappen brush och klistrade in filen där. Då såg filen annorlunda ut mot vad det gjorde innan i mina dokument. Sedan öppnade jag Gimp och där var det hjärtan bland penslarna. När jag nu försöker göra samma sak så ser filen ut likadan. En packe ihopbundna böcker och Gimp känner inte igen filen och öppnar inget, Förutom när jag flyttar filerna med hjälp av Wizard, men Gimp kan ändå inte öppna scripten. Jag har provat att avinstallerade Gimp och bytt användarkonto. Installerade sedan in Gimp igen och provade att ladda hem pensel script. Det gick en gång men sen är det likadant igen. Gjorde jag något igår som jag inte kommer ihåg eller vad är det för fel jag gör? Nu ska jag gå och vila ryggen ett tag. Har suttit hela kvällen och försökt komma på vad jag gör för fel. Förmodligen så är det kanske datorn som trilskas. Det är en hemmagjord burk med olika program installerade. Den förre ägaren fick hjälpa mig med att byta fläkt i höstas nångång. Jag frågade honom om han visste vad det kunde vara för något som gjorde att jag inte kunde öppna scripts. Han hade hört talas om sådant problem sa han, men han visste inte hur man åtgärdade sådant. Ska kika in på Vickes blogg senare igen och lusläsa instruktionerna.

Gimp gimp gimp!

Publicerad 2010-03-22 23:14:12 i Allmänt,

Jag fick till det i Gimp. Jag anade att det inte stod rätt till med installationen av Gimp. Jag har antagligen installerat det lite fel så jag installerade om det och följde Vickes instruktioner med hjälp av hans bilder. Det ser inte ricktigt samma ut i våra datorer men jag fattade vinken och fick till det. Jag laddade ner ett scripts med hjärt penslar och kopierade det till filen penslar i Gimp. Sedan öppnade jag Gimp och där fanns små fina hjärtan bland penslarna. Jippi. Sådant strul man haft och som man har undrat om det varit något fel nånstans.
Här kommer en testbild som förställer mig i 20 års åldern ung. Jag satte lite hjärtan runt om. Senare ska jag ladda hem lite mer roligt och se vad jag kan göra. Jag skulle gärna få till lite regn eller nåt annat som har med vatten att göra.

Översvämning i stallet

Publicerad 2010-03-21 18:03:15 i Allmänt,

Jag är jättetrött i dag och är lite tankspridd. Glömmer nästan hälften av vad jag ska göra och att det är översvämning i stallet gör ju att man inte är ricktigt koncentrerad på vad man ska göra. Stallet är det ingen fara med men lösdriften står under vatten och vi fick flytta om i ladan där vi har halm och annat strö. Ägaren har även sitt hö där inne. På parkeringen var det en stor sjö redan när jag skulle svänga in där, och medans jag mockade blev det mer vatten där. Jag brukar ibland få gå ut 2 ggr till gödselstacken och denna dag var en sådan dag. Första gången kunde jag klara mig torrskodd dit men andra gången hade det blivit mer vatten så jag fick ta en annan väg. Dom som äger stallet fick leta fram sin lilla länspump och när jag åkte därifrån hade dom fått igång det hela så jag hoppas att vårat strö o hö har klarat sig i morgon. När jag var på väg hem så kom jag ihåg att glömt kolla vattnet till hästarna i hagen. Jag ska lite senare ringa till Milles ägare och kolla så hon har kollat. Jag håller på att äta nu och jag är gräsligt trött nu och har värk. Risken är stor att jag kommer somna framför tv:n senare.

Big noice, min första egna häst

Publicerad 2010-03-21 10:44:24 i Allmänt,

Nu har jag bläddrat i fotoalbumet igen och hittade några bilder på min första egna häst. Jag köpte honom av Ibos ägares pappa och hade varit med från början när han köptes in som 1 åring. Tyvärr så hände en massa incidenter med honom när han kördes in så hans stackars nerver fick sig en törn. Han fick en vana att skena för minsta lilla grej när han kördes så ägarens son fick sig ett par rejäla åkturer. När jag inte längre var fodervärd på Ibo så frågade jag om jag fick köpa honom och ha honom som ridhäst istället, för jag tyckte synd om honom. Han var då två år och jag köpte honom på avbetalning. Big noice hette han, men jag gav honom smeknamnet Viggen. Jag stallade upp honom i ett annat stall och lånade en "långsam vagn" så jag kunde köra honom lite tills jag kunde rida in honom. Trots att han skenat så mycket med vagn så vågade jag faktisk köra honom. Jag hade kört honom förut utan incidenter förutom en gång, då han fick så bråttom iväg så jag inte hann upp i vagnen. Jag försökte springande hoppa i men ett dike stoppade mig så jag hade ingen mark att springa på längre. Senare red jag in honom men jag kunde inte slappna av ricktigt varje gång jag red honom. Han var välldigt tittig. Men han stack inte iväg. Det hände bara 2 grejer, men då satt jag inte på honom. Jag hade bundit upp honom utanför stallet, efter en ridtur. Jag gick ut genom stalldörren med en hink vatten då han blev välldigt rädd och kastade sig bakåt så plattan med ringen han satt fastbunden i, i väggen for loss. Han skenade i väg full karriär och senare hittade jag honom uppe i Brakelundskogen, alldeles löddrig av svett, stackarn. Två av bultarna som plattan satt fast med hade gått av medan 2 andra hade följt med ut ur väggen. Plattan hade slängt fram och tillbaka mellan frambenen och han hade fått skärsår på frambenen som jag fick plåstra om. Vid ett annat tillfälle fick han bråttom in i hagen och kom förnära eltråden och fick en elstöt. Han sprang rakt över mig och in i hagen och på något sätt så hade han sparkat till mig på bägge smalbenen så jag skrikande började vackla omkring. Jag funderar fortfarande hur det gick till. I alla fall så svullnade bägge smalbenen upp så jag inte fick ner dom i ridstövlarna igen, så när jag körde hem så fick jag köra barfota. En lång tid efteråt så hade jag tappat lite känsel på ett ställe på ena smalbenet, men jag får väl vara glad att jag inte bröt benen av mig. Jag hade honom i två år ung. Jag kände senare att vi inte ricktigt pasade ihop och jag ville ha en mer utbildad häst som jag själv kunde lära mig lite på. En mer ridhäst och ingen travhäst. Jag hörde senare att ägaren efter mig hade försökt börja använda honom som travhäst igen men att han åter igen börjat skena. Han lämnades då bort som fodervärdshäst till en mer erfaren ryttare som red fälttävlan. Hon hade redan en egen häst som hon tävlade fälttävlan med och hon fick Viggen att faktiskt vara med i en lätt klass.  Hur det gick kommer jag inte ihåg. Han såldes senare till en tjej som tog med honom uppåt landet. Jag hoppas att han fick ett bra hästliv till slut och att hans stackars nerver lugnade ner sig.

Ibo, min lilla Ibo

Publicerad 2010-03-19 17:14:24 i Allmänt,

Jag är fortfarande i nostalgitagena. Satt i går och bläddrade i gamla fotoalbum. Nu önskar jag att jag faktiskt hade en scanner, men den får vänta. Mobilkameran får väl duga så länge. När jag var 15 så blev jag fodervärd på en lika gammal travhäst, som jag var fodervärd på i 2 år. Ibo hette han och han hade varit rid häst det mesta i sitt liv, efter en skada han fick i boxen. Ägarens dotter Pia skrek till sig honom som ridhäst, för att han skulle slippa avlivas. Det jag vet om hans skada var att han fastnade i nånting och rev upp ena benet så benpipa och senor syntes. Urk! Några år senare så följde hon med sin pojkvän till Jönköping där han skulle studera och då fick jag ta hand om honom så länge. Den pållen var jobbig att få tag på i hagen. En gång gick jag efter honom i hagen i 3 timmar. Jag blev så sur till slut så jag räckte ut tungan åt honom och gjorde fula grimaser. Himmel vad arg han blev. Han la öronen på nacken och satte av efter mig. Jag slängde mig över staketet i sista stund, och när jag med andan i halsen stod där och blegade på honom, en aning förskräckt, undrade jag om han verkligen fattade vad jag hade gjort. Han var rätt irriterad över min efterhängshet. Men jag undrar om han verkligen förstod vad jag gjort. Många gånger när jag hållit på hästar så har jag undrat hur intilleganta dom igentligen är. Jag har en kuslig föraning ibland, och det rätt ofta, att dom faktiskt är mer intilligenta än vad man tror. Det är bara det att dom vill inte låta sig styras hur som helst utan man måste få dom att tro att det är dom som får bestämma. I vilket fall som helst så fick jag tag i Ibo till slut. När både jag och han lugnat ner oss igen. Så klättrade jag in i hagen. Jag hade ju inget annat för mig den här dagen så jag kunde lika gärna slå ihjäl lite mer tid med att krypa omkring på alla fyra och repa gräs, som jag sedan slängde omkring mig, lätt frustrerat. Efetrer ett tag så upptäckte jag att Ibo kom närmare och närmare. Han hade ju alldrig sett en människa krypa omkring så där och sprätta gräs omkring sig. Hästar är extremt nyfikna av sig till sin natur, och när jag blev varse hans nyfikenhet så tänkte jag att, tänk om han kunde komma lita närmare. Då kanske jag kunde fånga honom. Efter en halvtimme senare så befann sig Ibo knappt en meter ifrån mig, och när han nästan var inpå mig så slängde jag mig fram och fick tag i grimman. Ibo blev alldeles chockad över vad som hänt, Jag glömmer alldrig hans uttryck när han såg på mig, med anklagande blick.

Run Riot

Publicerad 2010-03-18 20:11:30 i Allmänt,

Nu är jag i farten igen. Här kommer Run Riot med Def Leppard. Jag får nog ta fram kasettbandet jag har med dom och spela av mig. Annars kommer snart varenda låt med dom från albumet hysteria finnas här i bloggen.

När man mixtrar med datorer får man verkligen ha huvudet med sig.

Publicerad 2010-03-18 10:27:13 i Allmänt,

Jag skulle fixa till ett till användarkonto i datorn. Jag trodde jag gjorde rätt men sedan när jag skulle starta datorn igen, senare på dagen så fanns bara det nya kontot. Fick fixa till e-mail kontot igen till outlook express/comhem e-mailet och så får jag skriva i alla e-amiladresserna igen som försvann. Alla favoriterna likaså. Hoppas nu Gimp funkar bättre. Ska testa lite senare när jag känner mig tillräcklig koncentrerad för det. Just nu är jag inne i nostalgiperiod. Tänker tillbaka på 80-talet då jag var yngre och lyssnade på min favorit musik och på allt skoj man gjorde. Jag tror alla nån gång i livet gör det. Man var fri från hemmet. Hade bil och börjat jobba och var ute i svängen mera. Jag har varit inne på Youtube igen och hittat en av mina absoluta favoriter. Def Leppard och albumet Hysteria. Jag och en gammal klass kompis var i Göteborg och såg deras lasershow. Ett minne för livet. Trummisen i bandet har bara en arm. Han förlorade det i bilolycka, och för att kunna fortsätta i bandet gjordes ett specail trumset till honom. Man kan faktiskt inte tro att han är enarmad. Här kommer en av mina favorit låtar. Pour some sugar on Me.

Gissa vem det här är?

Publicerad 2010-03-16 11:06:18 i Allmänt,



Det är jag i 20 års åldern. Försöker lära mig spela elgitar och bli en ricktig rockare. Ha ha ha Det gick väl sådär. Har inte gitarren kvar och har glömt allt som har med ackord å komp att göra. Har bara notblocken kvar.

Treat är igång igen

Publicerad 2010-03-16 10:29:27 i Allmänt,

På 4:an i morse Spelade Treat några låtar från ett alldeles ny cd dom gjort. Himmel! det var länge sedan man såg dom. Jag var ju på deras konsär i Mariestad för ca 20 år sedan. Det var då jag blev döv i en vecka nästan. Dom spelade 2 st låtar som jag tyckte var jättebra. Alla i bandet från den tiden var inte med i morse och dom som var med kände man knappt igen. Föresten när man tittar på sig själv i spegeln nu för tiden så undrar man ibland vem det är som tittar tillbaka.

Chris Isaac

Publicerad 2010-03-14 00:52:41 i Allmänt,

Nu är nattugglan igång igen. Såg ett program på 1:an nyligen om Chris Isaac och som handlade när han slog igenom med låten Wicked game. Jag har den singeln och började drömma tillbaka till den tiden. Kunde inte låta bli att lägga ut den på bloggen. Tyvärr hitta jag inte musikvideon på youtube. Videon fanns där men var utan ljud. Ååå så måste jag säga att rätt låt vann i uttagningen till melodifestivalen. Det fanns flera andra bra låtar men This is my life är härligt go att lyssna på. Gillar Annas röst som påminner lite om Cheers. Nu ska jag gå och lägga mig. Inte för att jag känner för det för jag mår skit i musklerna när jag liggat ett tag. Det spelar knappt någon roll vad jag ligger på, men just nu är soffan bäst för ryggen att ligga på.

Strul!

Publicerad 2010-03-09 10:37:02 i Allmänt,

Jag spelade in Beatrix Potter igår. Trodde jag. Första gången på länge så kollade jag senare hur filmen blev på bandet, och det blidde inget. Ingen avspelning alls och jag började frenetiskt skicka in vhs band i spelaren för att kolla hur långt tillbaka det började bli ingenting på banden. Här har jag i godan ro sedan början på förra sommaren eller våren nångång spelat in film utan att det blivit några avspelningar, visade det sig. Mitt minne är inte så bra ibland, däremot vissa saker minns jag välldigt bra av någon anledning. Jag har kanaler från comhem och då har jag en box. Jag minns att det krånglade för mig när jag skulle koppla ihop det hela så jag fick efter en tid ringa comhem och få muntlig hjälp. Jag vet att jag blev lite fundersam över ihopkopplingen sedan men jag fick in kanalerna och jag kunde även spela in några filmer, trots att DVD/VHS apparaten inte hade någon antenn kabel kopplad till sig och till övriga apparater. Men sedan måste det hänt något ialla fall. Jag var vaken till 2 i natt och läste i instruktionsböckerna så jag knappt såg något längre. Jag anade hela tiden att det måste vara något med antennanslutningen att göra, men jag var för trött och ryggen värkte.
 Så i morse när jag såg högen av band, antennkablar och instruktonsböcker på golvet, så skred jag till verket. Jag tog och kopplade antennkablarna genom VHS/DVD apparaten och satte igång att spela in något på animalplanet och stängde sedan av inspelningen. Spänt spolade jag tillbaka bandet och tryckte sedan på play. Och haaaa! det funkade.
Jag glömde att tillägga när jag skrev i bloggen igår, att hästar har välldigt bra minne. Distriktsveterinären som var ute igår, har behandlat Mallen många ggr. förut både på gott och ont. Veterinären drog ut vargtänderna först på Tabasco och när han var inställd i sin box för att kvickna till efter bedövningen, så hämtade jag Mallen ute i hagen. Redan ute i hagen så drog Mallen benen efter sig, och jag fick dra ordentligt ett tag för att få honom med mig. Väl framme vid stalldören så blåste han plötsligt upp sig och tvärstannade. Veterinären hade ställt sin svarta väska innanför dörren, och den såg Mallen, och han såg även veterinären. Jag blev så full i skratt så jag blev inte så bestämd i mina försök att få in honom i stallet. Mallen gick ialla fall in så fort veterinären gick ut och bakom honom för att shasa på honom.

Mallen har Ödem

Publicerad 2010-03-08 20:35:53 i Allmänt,

Svullnaderna som Mallen har på skapet och magen kallas för Ödem, fick jag reda på idag. Dom är västkefyllda och bildas pg. av dålig cirkulation. Jag har alldrig haft en häst förut som fått sådant men Mallen är ju inte purung längre och då blir cirkulationen sämre i kroppen och om hästen rör på sig mindre pg. av vissa omständigheter så bildas det Ödem i vävnaderna (vätskeansamling). Ödemen försvinner med tiden när hästen börjar röra på sig igen. Det har ju varit en ricktig varga vinter med mycket snö och kyla, och så kan jag ju inte rida så mycket. I höstas red jag 5 ggr. tror jag och det var små korta turer. Och så en gång för några veckor sedan då Milles ägare hjälpte mig sätta i och ur broddarna i skorna. Jag blev välldigt stel och fick värk efteråt och tänkte att det hade nog varit bäst att låta bli. Det var alldeles för kallt för min kropp att utöva sådana aktiviter. Om jag rider så rider jag kort men intensivt så jag slipper sitta ner och skritta mycket. Jag står hellre upp i fältsits så jag slipper ha kontakt med sätet alltför mycket.
 Jag brukar släppa ut honom i paddocken och låta honom springa runt ordentligt några ggr i veckan eller så tar jag ut honom på promenader. På hösten letar vi svamp ihop. Det var ialla fall skönt att höra att det inte var något farligt han hade. Usch det finns inget värre att gå och tro en massa saker när man inte vet vad det är.

Häststamboken på nätet.

Publicerad 2010-03-07 11:51:08 i Allmänt,

Gå in på www.haststam.com och hitta din favorit häst där. Jag har lagt in Malajko och hans mamma Figarenas härstamning så nu kan ni se vilka dom härstammar ifrån. Alla hästraser ska finnas där och om inte din häst finns där redan så kan man lägga in dom där plus bild om man har deras stamboksnummer plus härstamning till hands. Jag såg att Mallen var släkt med Kowac som står i samma stall, på lite avstånd genom Negatiw ox. Alla araber hänger ihop med varandra på något sätt till slut.
 Hoppas våren kommer snart så man kan göra lite mer och slippa alla kläder som man byltat på sig vintertid. Idag skiner solen för fullt där jag bor och på tv:n kör dom Vasa loppet för fullt. I skåne säger dom att våren har kommit men än så länge här så ligger snön fortfarande kvar.              

Mitt närminne är inte det bästa

Publicerad 2010-03-06 00:16:25 i Allmänt,

Ska snart gå och lägga mig men tänkte först skriva lite i bloggen. Ikväll råkade jag borsta tänderna två gånger om. Det är väl bra för tänderna men man börjar undra hur det står till med minnet. En hästägare i stallet ska ta ut en distriktsveterinär på måndag och kolla upp om Tabasco har vargtänder i munnet, i så fall ryker dom (tas bort menar jag). Tänkte då kolla om han kan ta en koll på Mallens svullnader. Jag tyckte idag att jag kunde ana en 3:e bula under huden på magen på honom. Lindquist heter veterinären och han är duktig på häst. Igentligen är han pensionerad distriktsveterinär men tydligen hoppar han in ibland när hjälp behövs. Vi har haft kontakt med varandra mycket förr när jag jobbade på veterinärhistoriska museet i Skara, och han har även hjälpt mig triangelmärka Mallen 2006. När det dyker upp svullnad på svullnad under huden på Mallen på så kort tid, då blir man orolig, så det ska bli skönt och få lite råd. Mallen fyller 19 år till sommaren så man får väl också inse att han börjar bli gammal, fast han springer och busar som en fölunge i hagen fortfarande. Äldre hästar får förr eller senare melanomer. En del kan leva med dom utan problem så länge dom inte börjar växa för mycket och föröka sig. Då får man operera bort dom, men sedan beror det på vad för sort melanom det är. Hästar är inte så känsliga för tumörer som människor har jag läst, men det verkar som om det också blir allt vanligare att även hästar får cancer. På hundar och katter har det ökat välldigt dom senaste åren.

Välldigt mycket naturkatastrofer just nu

Publicerad 2010-03-04 09:23:53 i Allmänt,

När jag satte på Tvn i morse så hörde jag att det åter varit en jordbävning fast i Taiwan. 6,4 på richterskalan, inga döda har rapporterats än. Och i medelhavet hade vågor på 8 meter slagit imot ett kryssningsfartyg och 2 st människor dog. Hur många skadade kommer jag inte håg. Jag var alldeles nyvaken när jag hörde det här. I Chile har jordbävningar avlöst varandra hela tiden sedan den första ordentliga jordbävningen som var för någon vecka sedan, och dom säger att det är minst lika många döda där som på Haiti, fast det är mer utspritt. Igår läste jag också på nätet att ett gigantiskt isberg lossnat och är på väg mot Australien. När isberget smälter mot varmare breddgrader så kan klimatet bli kallare på norra jordklotet, säger dom. Kommer det här året bli naturkatastrofernas år? Ni som läst i min blogg tidigare kanske minns att jag skrivit om klimatförändringar samt att jag gjort reklam om filmen som visar när jorden går under 2012. Man börjar undra. Man vågar knappt sätta på Tvn längre. Vi i europa får vår beskärda del också av orkaner och stormar som för med sig översvämningar. Frankrike råkade illa ut för inte så länge sedan och vi i Sverige har haft två snöstormar med klass 1 & 2 varningar och jättemycket snö. Undrar om det är fler än jag som börjat bli lite orolig över vart det ska barka hän.

Vintern ger sig inte

Publicerad 2010-03-02 20:26:00 i Allmänt,

Jag har inte skrivit i bloggen på ett par dagar. Har känt mig både stressad och hängig. Jag hör ett svichande brus i öronen var dag som jag har haft i många år. Ljudet blir värre när jag hör olika sorts ljud och det är stimmigt omkring och även vid huvudvärk mm. När jag var yngre hörde jag ofta tinnitus ljud i olika ljudnivåer, speciellt när jag blev förkyld eller upprörd. Sedan när jag blev äldre så utsatte jag mig för högt ljud vid rockkonsärer, och jag minns speciellt en gång då jag varit i Mariestad och lyssnat på Treat och ? vad nu dom heter. Jag har det på tungan men det vill inte fram. Namnet dyker säkert upp precis när jag skrivit färdigt i bloggen. Efter den konsären hörde jag knappt något på flera dagar och efter det så hör jag ett svichande ljud hela tiden. Jag har förstått att det är min puls jag hör i öronen för när jag anstränger mig eller blir upprörd så ökar svichandet i takt, men när jag lungnat ner mig så blir svichandet lungnare. I helgen när jag kände mig tung i huvudet så hördes svichandet högre öronen och det var jobbigt att höra oljudet. Kändes nästan som jag hade lite feber också, men jag tog inte tempen. Jag kröp ihop i soffan och vilade det mesta på lördagen. Skulle helst vilja gå i ide just nu och komma fram igen när våren är här med värme och förhoppnings mindre bekymmer. Det kom mer snö i helgen och det är inte roligt att köra omkring på stan. Jag väntar fortfarande på att få fixat det som kärvar i växellådan så jag inte får i ettan och tvåan samt backen ibland. Jag har i alla fall köpt lamellerna och jag ska beställa hem packboxen också. Bilen har varit hyffsad att köra omkring med när det varit ricktigt kallt, men så fort det blev lite varmare igen så började växellådan kärva mer. Troligtvis kan det vara olja som läcker in på lamellen som gör att växellådan inte kopplar ur ordentligt. Har blivit lovad hjälp så fort det blir varmare ute igen. Det är nästan lika kallt i garaget som utanför och då är det inte så roligt att meka med bilar.

Om

Min profilbild

Yvonne Johansson

Jag heter Yvonne johansson. Är sjukpensionär sedan några år tillbaka.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela