Yvonne Johansson

Pole bending

Publicerad 2009-11-30 22:55:14 i Allmänt,

Den tävlande skall starta med flygande start och tidtagningen skall startas och stoppas när hästens nos korsar linjen (en klart utmärkt linje skall finnas). Elektrisk tidtagning eller minst två tidtagarur skall användas, där den tid som anges av den elektriska tidtagningen eller medelvärdet av den manuella tidtagningen skall gälla som den officiella tiden.

 

Versatile horse

Publicerad 2009-11-30 18:10:25 i Allmänt,

Denna gren, som är en kombination av klasserna trail, western riding, western pleasure och reining har i första hand tillkommit för att visa en hästs mångsidighet eller versatility.

Nätagregatet utbytt.

Publicerad 2009-11-30 17:57:12 i Allmänt,

Jippi! Äntligen är agregatet utbytt. jag hoppas bara att det verkligen var det, men nu låter fläkten mycket bättre. Nu kan jag koppla av och slippa stressa upp mig för att det ska hända något när fläkten slutade snurra och började vibrera istället så hela datorn skallrade. Ibland började oljudet nästan på en gång jag satte igång datorn men om jag inte hade igång datorn på ett tag så gick det bättre nästa gång. Nu kan jag koppla av och tänka på allt roligt jag ska göra, tex göra mer animerade bilder. Hoppas föresten att ni tycker om infot om westernridningen. Det är inte klart än, fler filmer och info är på väg.

Western riding.

Publicerad 2009-11-30 15:56:30 i Allmänt,

Western riding är en gren där kvaliteten på hästens gångarter, galoppombyten, uppförande och temprament bedöms. Hästen skall ridas i normalt tempo, vara känslig, lydig och ha lätta och fria rörelser.

Working cowhorse.

Publicerad 2009-11-30 10:24:13 i Allmänt,

Både arbetet med boskap och reiningdelen i denna gren är obligatorisk. Poängen i arbetet med boskapen skall i första hand baseras på hästens förmåga att kontrollera det arbetet djuret vid varje moment, visande av utomordentlig "kokänsla" (cowsense) och naturlig förmåga att arbeta med boskap utan ryttaren överdrivet använder tygel och skänkelhjälper.

Trail.

Publicerad 2009-11-29 20:53:20 i Allmänt,

I denna klass skall hästens förmåga att ta sig över och igenom olika hinder bedömas, med tonvikten på uppträdande, svar på ryttarens hjälper och sammarbetsvilja.



Western horsemanship.

Publicerad 2009-11-29 10:24:13 i Allmänt,

I den här klassen skall ryttaren i harmoni med hästen utföra ett antal rörelser anbefallna av dommaren. Dessa skall utföras med precision och mjukhet med bibehållande av en ballanserad, funktionell och korrekt sits. Jag och Mallen ställde upp i den här klassen på en träningstävling, och det var väl tack vare ryttaren före mig som red välldigt dåligt som vi vann. Usch va hemsk jag är, men jag tänkte just då när jag såg ekipaget, att sämre än så ska jag väl ändå inte rida. Jag har för dåliga nerver för att tävla annars men just då fick jag tunnelseende och blev totalt fokuserad på vad jag eller vi gjorde. Det kändes som om Mallen var jag på nåt sätt.

Western Pleasure.

Publicerad 2009-11-28 17:06:18 i Allmänt,

Här är en gren som heter western pleasure. Det är en gren som är rysligt svår att vinna. Det är inte bara utseendet på häst och ryttare utan det ska se lätt och behagligt ut. Det är ingen gren för Mallen att ställa upp i. Testade den grenen på en träningstävling en gång men Mallen kan inte finna sig om någon rider förbi honom. Han hotar då med att sparka in tänderna på den häst som försöker. Obs! Kolla dom långa svansarna som araberna har. Om jag inte klipper av Mallens svans i mellan åt så blir den lika lång den med.

Cutting!

Publicerad 2009-11-28 16:50:54 i Allmänt,

Cutting är en gren där ryttare och häst ska sortera ut en speciell kalv som sedan ska hålla borta från dom andra kalvarna i en viss tid .

Motivera din häst med Ellen Ofstad.

Publicerad 2009-11-25 19:39:12 i Allmänt,



Den här filmen har jag på VHS. Natural horseman ship eller hästmannaskap heter det som Ellen utför och som jag också utför med min häst med, Mallen. En mycket bra film som jag tycker alla som håller på med hästar ska se.

Harry Potter!

Publicerad 2009-11-25 11:19:15 i Allmänt,

Nu har jag äntligen sett Harry Potter & Halvblodsprinsen och den var den bästa hittils filmässigt sett. Bättre skådespeleri och filmen var bättre gjord. Men det är mycket detaljer som inte finns med i filmen och då ska man läsa böckerna. Jag älskar Harry Potters värld och jag kan sätta mig in i hur han lever. Jag är uppväxt i ett fosterhem sedan jag var 14 månader gammal och blivit nertryckt i skorna minst sagt många ggr. Jag inte in på detaljer för jag vill inte deppa ner mig. Tänk om Hogwarts hade funnits på ricktigt och man kunde trolla. Då skulle livet kanske se mycket annorlunda och bättre ut.

Nossan vaktar handväskan.

Publicerad 2009-11-24 19:46:33 i Allmänt,

Väskan jag köpte i sommras på Nossebro marknad. Den gillar min katt. Det är väl lukten av skinn fömodar jag som gör henne salig. Tog det här söta kortet på henne idag när hon låg på väskan.

Pissväder!

Publicerad 2009-11-22 15:42:36 i Allmänt,

Regn, regn regn och åter regn, och mörkt. Längtar efter 1:a advent så man kan tända upp lite fint ljus. Jag längtar till sommaren igen då solen är uppe längre.



Imorgon ska jag åka iväg med ett hästtäcke som jag fått, och sy in det så det passar Mallen. Milles ägare städade sitt källar föråd och hittade det här täcket som hon i sin tur fått för länge sedan men som inte passar Mille. Det är ett gammalt nyazeeländskt utegångstäcke som efter lite inpregnering ska tåla vind och rusk. Bra att ha i det här vädret som är nu.

Hästanimation

Publicerad 2009-11-18 17:00:15 i Allmänt,

Här kommer en häst animation som jag plitat ihop. Har inte fått nätaggrgatet fixat än så den har jag gjort i omgångar så fläkten inte ska gå varm.

Bilder tagna 14/11 i stallet.

Publicerad 2009-11-16 10:09:10 i Allmänt,

Rebecka var ju ute i stallet i Lördags och fotade hej vilt. Här är är några av dom.



Å så en bild på stallets tama mus. Hittade honom i en av mina lådor som han förskansat sig i. Var helt orädd och klättrade runt bland grejorna medans jag försiktigt plockade bort dom för rengöring. Han hade skitit och kissat i lådan samt ätit sönder en rulle med bomullstussar. Milles ägare har tidigare också stött på en orädd mus som sprang runt henne och Mille på stallgången och tittade nyfiket sig om. Undrar om det är samma mus. Tur att stallkatten Harry inte fanns där, för musens skull alltså.

Defragmenterade USB-minnet

Publicerad 2009-11-15 16:58:57 i Allmänt,

Jag kollade upp USB-minnet och det var 96% ledigt utrymme på den. Jag defragmenterade sedan det fast jag fick ett medd. om att jag inte behövde det men sedan verkar det vara ok. Dom nya bilderna jag sedan sprarade på det kan jag sedan öppna utan problem. Nånting hade väl hänt och rättades till när jag defragmenterade det, tack o lov.
 Här är ett gammalt foto på mig o Mallen som är taget 2000. Det är suddigt pg. av att jag fotat av det i sin tur för att kunna lägga in det i datorn. När jag har råd nån gång ska jag skaffa en scanner och en bättre dator.

Fel på USB minnet.

Publicerad 2009-11-15 11:20:00 i Allmänt,

Det går inte spara filer på USB minnet längre. Så fort jag stänger av datorn så försvinner filen. Inte helt men det går inte visa dom. Tur att jag hade kvar några bilder på e-mailen så nu har jag sparat dom i mina dokument eller bilder så länge tills ett nytt USB minne införskaffats. Filerna som finns redan på USB minnet verkar vara ok. Det går bara inte spara mer på det. USB minnet är på 8GB och så mycket bilder har jag inte på det så är fullt men jag ska kolla lite närmare på minnet senare. Här kommer en Bild på Mallen när han är 4 år. Bilden är suddig pg av att jag fotat av ett foto.

Skitdator!

Publicerad 2009-11-15 10:49:25 i Allmänt,

Solen som jag gjorde igår, nu kan jag inte få fram bilderna längre varken animationen eller bilderna. Jag kom just på att det kanske är USB minnet som börjat strula. Ska testa och spara bilderna i mina dokument. Men alla andra bilder och animationer jag har på USB Minnet finns kvar, och dom kan jag få fram.

Det är nå´t fel.

Publicerad 2009-11-14 20:45:18 i Allmänt,

Nu var det ett tag sedan jag skrev igen i bloggen. Aggregatet är inte bytt än. Han som ska hjälpa mig har fullt upp men jag har sagt att bara han hinner byta inom 30 dagar så jag hinner lämna tillbaka aggregatet om det inte passar. Jag har förstått att min dator inte ricktigt är som den kanske ska vara, eller? Hade problem med öppna nya bilder inne på gimp helt plötsligt när jag ville göra en animation. Men när jag hade dubbla bilder av bilderna så kunde jag öppna den dubbla bilden tillslut. Gimp kände inte igen bilden som jpg och när jag skulle öppna bilderna inne på flyttbar disk där jag har dom, så gick det inte heller. Datorn skapar också filer som datorn lika snabbt slänger i papperskorgen. Han har gjort det flera ggr. I början undrade jag om det var jag som blivit snurrig i huvudet eller börjat gå i sömnen eller något och börjat slänga filer som jag inte sedan kommer ihåg att jag gjort, men det är datorn själv som gör det. För säkerhetsskull slänger jag dom inte. Datorn är hemmabyggd och då kanske allt inte funkar ricktigt om delarna inte är hundraprocent ricktiga. 
Igår köpte jag min första julklapp för i år också. Milles ägare och jag åkte till Ladugårdsinrede utanför Vara och där hittade hmhm en nyttig grej. Jag följde annars bara med och det var inte planerat att köpa något. Milles ägare köpte skor, sulor och broddar och tittade på hagstolpar och så tittade vi på ett utestall som hon gärna skulle vilja ha på sommarbetet på Kållandsö. Rebecka min brorsdotter kom också och hälsade på mig och Mallen i stallet idag. Vi hittade en mus bland mina saker som hon tog kort på. Den såg inte så rädd ut som möss brukar va och jag undrar om den inte var sjuk. Rebecka fick hjälpa mig diska rent plastlådan sedan som vi hittade musen i, för den hade kissat och skitat ner en hel del samt ätit sönder lite plast och pappgrejor. Hon borstade Mallen och flätade hans lugg sedan och tog en massa bilder på Mallen, mig och på sig själv tillsammans med Mallen. Gå gärna in på hennes bloggsida och kika. Hennes länk finns på min sida där det står Rebecka. 

Caffe latte!

Publicerad 2009-11-08 19:48:51 i Allmänt,

Sitter framför datorn med en caffe latte. Känner mig lite frusen och då känns det skönt att hålla händerna om en varm kopp. Nu är det ett litet tag sedan jag skrev något i bloggen och det beror på att alla dagar ser likadana ut och inget särskilt händer, förutom idag. Jag hämtade halm med Kents pickup och jag fick plats med hela 27 st balar på flaket, vilket är en halv hästkärra ung. Hästkärran jag brukar låna håller på att fixas till för besiktning så jag kunde inte låna den. Jag sitter inte så länge framför datorn heller för att skona nätaggregatfläkten som håller på att ge sig. Har en investerat en ny och väntar på hjälp med att sätta dit den. Hoppas bara den passar så jag slipper åka tillbaka med den. Jag har inte varit inne på gimp och lekt på ett tag heller men jag ska så fort jag får inspiration igen. Jag kommer nog få det när fläkten är fixad antar jag. Det börjar en historisk filmserie på ettan i kväll som jag funderar på att spela in. John Adams heter den och börjar kl. 21:15. Serien handlar om hur Amerika blev till.

Om

Min profilbild

Yvonne Johansson

Jag heter Yvonne johansson. Är sjukpensionär sedan några år tillbaka.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela