Yvonne Johansson

Maränger

Publicerad 2011-02-28 19:18:49 i Allmänt,

Igår kväll så gjorde jag maränger för första gången, och det blev lyckat trots att jag slängde in 2 blåtar på en gång i ugnen. Marängsatsen blev rätt så stor fast det stod i receptet att det skulle vara till en plåt. Det blir väl så när man gör en sak för första gången. Äggen var rätt så stora också så det kan bero på det. Om ni vill prova själva så här kommer receptet.
1 dl äggvita (ca 3 st ägg)
ett par droppar äggvita (det räcker med 2)
2 dl socker
Äggvitan ska vara rumsvarm så låt äggen ligga framme ett tag först. tillsätt ättikan eller en knivsudd citronsyra. Det gör att marängen lättare stiger och blir porös vid vispningen. Vispa äggvitan vit och styv så när du vänder upp och ner på bunken så ska skummet inte rinna ur. (Använd fettfria redskap.
Tillsätt sockret, lite i taget, under fortsatt vispning tills smeten är blank och styv.
Fyll marängmassan i en kraftig spritspåse (jag använde en spritsspruta) försedd med en krusig eller rund sprits. Fyll inte på för mycket eftersom smeten gärna rinner ut bakvägen.
Spritsa ut marängen på bakplåtspapper i önskade former. Sätt in marängerna i 150 graders ugnsvärme och sänk genast temperaturen till 100 grader.
Grädda marängerna tills dom känns torra och släpper från bakplåtspapperet, ca 1 timme. Låt dom gärna stå kvar att efter torka i den avstängda ugnen med luckan på glänt.
Förvara dom torrt.
Idag efter att jag varit och hämtat hö och sågspån till Burre så tog jag en sväng förbi Netto och inhandlade mörk blockchocklad. Och nu är även marängerna doppade i chocklad.
Jag vet inte senast som jag åt maränger. Kanske var jag i tonåren. Men det får inte bli en vana att äte maränger nu. Jag blev ricktigt hög i går kväll och jag trodde nästan inte jag skulle klara av att somna.


Ps! angående mormors goda chocklad muffins

Publicerad 2011-02-27 15:42:38 i Allmänt,

Efter en promenad och en liten cyckeltur så kunde jag inte låta bli att ta ett muffins när jag kom hem. Jag hade frusit ner dom, och dom blev ännu godare när dom blivit frysta. Nu hade jag inga hackade mandlar eller valnötter i, men det gör inget. Dom smakar som frasig kladdkaka. Jättegott! Jag tänkte jag skulle prova på att göra maränger senare. Jag har alldrig gjort det förut. Jag blev inspirerad av mormors Allers recept. Tur att det snart är vår så man kan röra på sig lite mer.

Mormors goda chocklad muffins

Publicerad 2011-02-26 21:58:45 i Allmänt,

Fast med utan mandel och garnering. Blev sötsugen på Lördagskvällen och började leta bland recepten. Hittade ett häfte där det stod Allers stora bakbok med de bästa recepten. Min mormor tyckte om att läsa Allers vecko tidning, och hon samlade recept i ett häfte till mig från Allers. Varje gång jag försöker göra socker kaka eller muffins så blir det ungspannkaka av det. Vet inte om det beror på att jag använder sötningsmedel istället eller om bakpulvret har blivit för gammalt. Nu hitta jag ett recept som det inte fanns något bakpulver i, och nu hade jag ricktigt socker hemma också, så jag tänkte att det här receptet kanske jag lyckas med. Jag hade bara ingen hackad mandel eller valnötter hemma. Jag tyckte faktiskt det blev bra ändå, men man får tänka sig att en halv valnöt ska finnas nertryckt i mítten på kakan. Jag skrev ner receptet här om någon annan vill prova på. Dom var ricktigt goda och smakade som kladdkaka.
Mormors goda chocklad muffins heter dom faktiskt.
2 ägg
3 dl socker
1/2 dl kakao
1 tsk vanillinsocker
1 krm salt
100 smält smör eller margarin
1 dl vetemjöl
1 1/2 dl hackad mandel
Garnering valnötkärnor
Gör så här:
1. Blanda ägg, socker, kakao, vanillinsocker och salt och rör detta i några minuter. (Står inget om att det ska elvispas men jag gjorde det).
2. Tillsätt det smälta smöret, vetemjölet och mandeln och rör om.
3. Fördela smeten i foliefomar och grädda kakorna 175 i 15 -20 minuter. (Jag hade inga folieformar utan vanliga bullformar. Men till nästa gång ska jag ha både folieformar, mandel och valnötter med). Grädda tills ytan på kakorna spricker och de ska vara lite kletiga inuti. Garnera med en halv valnötkärna.
Kakorna var lite mer spruckna på bilden som var med till receptet, men jag vet inte om det berodde på att det var en valnöt nertryckt i mitten.
Här kommer min egen bild.


Obs! Jag har installerat Google Chrome på datorn och jag tycker att det faktiskt går fortare, men det är lite nya saker som jag inte är van vid än. Texten i bloggen har blivit lite "suddigare" eller "risigare" men det är väl en vanesak. Däremot när jag är inne på facebook och ska spela mina spel så är det fortfarande segt. Jag har märkt att ju längre jag håller på med ett spel, typ byggspel så det blir mer och mer innehåll och grafik i det. Så blir det bara segare och segare. En dag så krånglade det utan att jag var inne i ett spel. Och en annan dag gick det inte att ens gå in på spelen, och det var likadant för flera av mina facebook vänner, medans för vissa krånglar det inte alls. Jag har hört att många klagar på facebook pg. av alla spel som gör facebook trögt. Alla har ju inte samma prestanda på sina dagtorer så det är kanske därför.

50 lapparna tillbaka

Publicerad 2011-02-26 12:37:07 i Allmänt,

Jag skrev tidigare i bloggen att 2 st 50 kronors sedlar plötsigt dunstat bort ur min sparburk. Ha ha, när jag öppnade skåpet där jag samlar på tomburkar, så mitt framför ögonen stod en likadan burk med 2 st 50 kronors sedlar mitt framför ögonen på mig. Hur sjutton har dom kommit dit. Visserligen befann dom sig i en likadan burk, men burken stod i ett annat skåp, längre bort. Sparburken står undangömd i ett annat skåp. Jag måste ha varit bra vimsig den dagen. För säkerhetskull har jag ställt sparburken på en annan plats nu. Jag blev full i skratt när jag fick se sedlarna plötsligt. Jag kände på mig att jag inte handlat upp dom. Vem vet, ja kanske har börjat gå i sömnen igen. Det gjorde jag mycket förr. Jag till och med svarade i telefonen när jag sov, och hade ingen aning om att jag pratat i telefonen för än min fostermamma som ringt mig talade om att hon ringt, men att jag pratade konstigt, så hon förstod att jag inte varit vaken. Hon hade ringt en efter middag och jag hade tagit mig en liten tupplur den dagen, efter jobbet. Jag jobbade 2 skift på den tiden.

FireFox!

Publicerad 2011-02-25 23:01:13 i Allmänt,

En vän har tippsat mig om FireFox. Det är bättre än Windows internet explorer 8 enligt honom. Ska man våga det? Det skulle visst bara vara och ladda hem det men om om man redan har ett windows, krockar dom inte? Jag har inte hunnit och fråga honom mer ingående, fick ett meddelande av honom nyss. Kan någon kanske ge mig något råd?

Ett gott skratt förlänger livet

Publicerad 2011-02-24 23:47:52 i Allmänt,


Den här animationen plitade jag ihop på kvällskvisten. Lucky Luke och hans Jolly Jumper skrattar ikapp åt något roligt. Lucky Luke håller i en borste och jag minns att Mallen som ung var välldigt kittlig. Men han skrattade inte. Han hotade med att sparka in mig i väggen när han såg att jag kom med en ryktborste i handen.
Jag är trött den här veckan och jag har huvudvärk och det känns halvförkylt. Har inte haft ro att skriva något i bloggen pg. av det. Har inte ricktigt orkat att koncentrera mig på något, förutom att gå på promendader i ett försök att piggna till lite. I går blidde det en ricktigt lång promenad, trots att jag vaknade med nästäppa och huvudvärk. Men efter 2 omgångar med panodil intag så kändes det lite bättre till slut. Det är mina bihållor som krånglar som vanligt. Jag hade inte mössan på i förrgår utan enbart luva över huvudet. Ville inte platta till det nytvättade håret för mycket den dagen. Mitt hår blir välldigt platt efter användning av mössa, och jag har ett tunnt baby hår som inte är lätt att få volym på när det väl en gång blivit tilltryckt.
Jag har tagit lite mer bilder med kameran, men jag längtar till våren och sommaren så man kan ta lite andra bilder ute och få börja fiska igen. Undrar om Smillan gillar nyfångad fisk? Nossan gillar det inte. Hon är en extremt kräsen den katten. Hon svälter hellre ihjäl tror jag, än äter mat hon inte gillar. Nä nu snurrar det i huvudet och klockan är midnatt. Nu får jag hoppa i bingen, så goonatt.

Ursäkta att det blir en himla massa bilder på mina husdjur just nu. Till våren när det börjar spira ute i naturen, då kommer andra bilder.

Har varit och gått på isen igen

Publicerad 2011-02-20 15:09:43 i Allmänt,

och till min förskräckelse hörde jag muller och smällar från isen, lite svagt dock. Solen sken starkt och det blåste knappt så det var underbart men kallt. Stötdämparna på bilen funkar bra men han har blivit välldigt hög fram, men enligt fordkillen så kommer bilen skjunka ihop lite mer efter ett tag. Jag har upptäckt att bilen läcker välldigt mycket olja från ventilkåpan därframme, och det är väl därför som remmarna tjuter till då, så nu blir det till att skaffa packningar. Alltid är det något. Bättre sommardäck ska också införskaffas. Har precis kommit hem nu så nu ska det fixas mat och sedan ska det vilas.

Obs! Det här döda trädet tog jag kort på i sommras när allt spirade av grönska. Och obs! igen. Jag kan inte låta bli att ta kort på Kinnekulle på andra sidan viken.

Kunde inte låta bli

Publicerad 2011-02-18 16:07:54 i Allmänt,

För Nossan såg så himla söt ut på bilden. Häromdagen så ställde jag in kameran på 10 sekunders timern och fotade mig och katterna lite. Nossan tyckte inte ricktigt om ljudet och blixten från kameran så efter några ggr så stretade hon imot. Men hon såg så söt ut på sista bilden så jag kunde inte låta bli att visa den här.

Obs! Det är något lurt hemma hos mig. Visst är det irriterande när man man inte kommer ihåg vart man lägger saker och sedan inte hittar dom. För ett tag sedan så tvättade jag 2 "långkalsonger", och jag brukar sedan lägga underställ och gamla kläder som jag använt i stallet i en viss låda i en av mina garderober. När jag sedan skulle ha en av kalsongerna så hitta jag dom inte. Jag tittade efter några ggr. i lådan men hitta dom inte. Då började jag leta på andra ställen men hitta dom inte. Det irritetrade mig som skam så jag drog ut hela lådan och slängde ut kläderna på golvet, men ja hitta dom inte. Då tänkte jag att jag måste ha glömt dom nere i tvättstugan, men där fanns dom inte. Det gick ett tag och jag tänkte att dom kalsongerna var ett minne blott, men dom var ju rätt slitna och just då var det inte ricktigt så kallt, så jag gick och slet på mina 2 övriga kalsonger så länge. Men så en dag för några dagar sedan, så drog jag ut lådan igen, och vips nästan överst i lådan så låg kalsongerna jag letat efter. ????
Jag har någon som lagar min bil då och då, och nyligen så bytte han stötdämpare och fjädrar på bilen. Jag tog pengar ur min sparburk och betalade honom och jag fick 2 st 50 kr:s sedlar tillbaka. Jag vet att jag stoppade tillbaka dom i burken, men nu när jag skulle stoppa dit mer pengar så var sedlarna borta. Puts veck! Koko! Jag håller på att bli knäpp tror jag. Jag har inget minne av att jag tagit dom till något annat, och det är bara jag och Missarna som bor här, ingen annan.
 Jag köpte ju kameran men det köpte jag ju på kortet. Nä nu måste jag ha hjärn koll på vad jag pysslar med. Obs! Nu ska jag gå ner till tvättstugan och tvätta. Hoppas inga fler kläder får ben och springer bort.

VILKEN NOSTALGITRIPP

Publicerad 2011-02-17 15:42:22 i Allmänt,

Jag var nere i källaren för att hämta spån till Burre och bestämde mig för att samtidigt ta med mig några gamla Semic magasin. Väl uppe så hitta jag några gamla OKEJ tidningar från 88:a mellan Semic tidningarna. Wow! Där fanns även en artikel med Michael Jacksons turné, och det var den sommaren som jag och min gamla klass kompis var på Göteborgsvarvet och såg honom uppträda. Det var tider det, när man var ung och hade mycket skoj, och inte hade ricktigt så ont ändå. Vilken bra musik det fanns då.

Vad vore livet utan katter.

Publicerad 2011-02-17 11:07:33 i Allmänt,

Jag är rädd för att det blir en hel del bilder på mina Missar i bloggen just nu, för jag håller på och leker med kameran. Det finns en hel del finesser och inställnignar på den och som ni märker så har jag fått dit både text och datum på bilderna, och så kan man visst skydda dom. Så här kommer mer bilder.

Talgoxen satt i trädet utanför min inglasade balkong, och jag lyckades zooma in den rätt bra. Canon Powershot kompakt kamera finns i olika prisklasser och min är den billigaste. Dom dyrare kamerorna kan man Zooma in ännu mer med, antar jag. Jag ska kolla in kamerorna på Canons hemsida längre fram. Om några år kanske så kanske jag skaffar mig en mer avancerad sådan.

Bilder på sparv

Publicerad 2011-02-14 19:26:42 i Allmänt,

Jag kunde inte låta bli att ta med mig kameran ut på promenad. En granne har hängt några talgbollar och nöt påsar i buskarna utanför där jag bor, och jag tog några närgångna bilder på sparvarna.

Alla hjärtans dag

Publicerad 2011-02-13 19:24:27 i Allmänt,

Imorgon är det alla hjärtans dag, och jag vill bara önska er en hjärtfull fin dag.

Och här kommer en bild på hur min kamera ser ut. Den här är röd, min är silver.

Ännu mer bilder

Publicerad 2011-02-13 15:25:44 i Allmänt,

Jag tog en promenad i det fina men kalla söndagsvädret, och jag hade med mig kameran, hi hi. Jag promenerade utmed Lidan och fotade av fåglarna på isen, Lidköpings Lasarett och en av broarna över Lidan. Jag var ju ute på isen igår och fotade av Lidköpings hamn på långt håll, jag testade att zooma in fåglarna och jag fick med en fågel som flaxade iväg och som faktiskt ändå blev tydlig. Bilderna som jag lägger ut på bloggen är inte i samma storlek som originalbilderna. När jag tittar närmare på en bild och jag förstorar den ändå mer i datorn så kan man se små detaljer på långt håll jätte bra. Det känns nästan som om man vore där.

Nu kan man komma naturen välldigt nära. Tänk va många gånger jag önskat att jag haft en kamera som jag kunnat zooma med, när jag sett ett vilt djur på håll osm tex. en räv eller rådjur.

Mer bilder

Publicerad 2011-02-12 17:01:47 i Allmänt,

Jag tog ett test åk med bilen för att känna hur stötdämparna var, och nu är det mycket stabilare i svängarna. Rena rallybilen :) Åkte sedan till El Giganten och skaffade en liten kamera väska (fodral) till min lilla guldklimp (kameran). Åkte sedan vidare till Skogshyddan som ligger i vinterdvala, men där gick jag på promenad för att testa kameran. Många var ute och spatserade på isen och jag knaglade försiktigt ut på den också. Usch, jag kände mig som Mallen brukar göra när det är kärl lossning. Han tyckte det var hemskt att gå på en asvaltsväg som lät ihåligt. Många gånger fick jag hoppa av och gå före för att han skulle våga gå på vägen då. Många hade gå stavar men många var också utan. En del gick med hundar och en del med barn i pulkor. Jag fotade hej vilt och testade att zooma in och ut, tills batterierna tog slut. Jag såg sprickor i isen och började inbilla mig att snart börjar isen spricka upp ännu mera. Jag funderade att gå längre ut mot udden där jag såg människor gå iväg mot. Men nej, jag var för feg. Jag får nog skaffa mig isdubbar först och en visselpipa också. På hemvägen sedan stannade jag till vid en pizeria. Jag har inte ätit en nybakad pizza på år och dagar, och när jag väl var hemma så så slängde jag mig ricktigt i mig den så jag knappt kunde röra mig ur fåtöljen. Det var en Pizza med tonfisk på och Smillan fick sig några bitar hon också. Nu är jag stoppmätt och ska gå och vila en stund. Tänkte bara visa upp dom nytagna bilderna först. Dom zoomade bilderna är fantastikt bra trots att det är en billig kamera.
 

Mer nytagna bilder av Digitalkameran

Publicerad 2011-02-12 12:16:32 i Allmänt,

Jag har än så länge filmat lite och tagit bilder på katterna, men jag ska ta med mig kameran ut lite senare. Jag fick inte med någon skydds väska till kameran så jag har så länge en gammal och förstor väska som jag stoppat in lite mjuk material så kameran inte ska skvalpa runt i den för mycket. Jag fick tillbaka bilen idag också, efter att fjädrar och stötdämpare bytts ut. Fjädrarna var visst av på flera stöllen och stötdämparna var tvärslut, så det ska bli spännande att provköra bilen.

Obs! Jag har inte kommit underfund än med alla inställningar osv. på kameran än. Jag håller på att experimenterar och kollar vad som händer och vad för bilder jag får när jag ändrar inställningarna på kameran. Men visst ser bilderna klara och fina ut.

Har filmat av Smillan när hon apporterar

Publicerad 2011-02-11 18:52:05 i Allmänt,

och det ordentligt, men himmel vilken tid det tog att ladda upp filmen på Youtube. Över 2 timmar tog det. Får kolla upp nästa gång om  man kan göra det snabbare.

Och här kommer några nya bilder på missarna som jag tagit med digitalkameran.

Obs! Dom tyckte inte ricktigt om blixten på kameran. Hade fullt upp med att få dom att hålla ögonen öppna.

Nu har jag köpt en Canon Power shot kamera

Publicerad 2011-02-11 10:06:15 i Allmänt,

Det var inte meningen att jag skulle ha köpt en digitalkamera nu, men det damp ner ett reklamblad från Expert i brevlådan och dom sålde ut en sådan kamera som jag ville ha, 200:- billigare. 599:- kostade den nu mot 799:- som den annars kostade, så jag kunde inte låta bli. Glad som ett barn på Julafton dansade jag in på Expert och jag vet inte om jag var för glad på något sätt för expediten såg lite butter ut. Jag frågade om det gick att filma med den något, och enligt expediten så var kameran för billig för att kunna göra det, sa han. Men jag kände ändå på mig att det ändå gick att göra det och lät mig inte nedslås. Expediten var en ung grabb som såg ut som om han visste allt redan, fniss. Jag dansade därifrån, glad i hågen över att jag äntligen hade en digitalkamera, och när jag sedan kom hem så upptäckte jag, att jag känt på mig rätt. Det gick att filma med den. Nu har jag tagit några kort och även filmat Smillan när hon apporterar, men jag har inte installerat den på datorn än, så jag kan visa upp bilderna här. Men jag ska göra det under dagen. Vädret är perfekt för att sitta inomhus idag och pyssla med det. Under tiden så önskar jag er en trevlig helg, med min nya animation jag gjorde igår kväll.

Det här var roligt

Publicerad 2011-02-09 22:48:05 i Allmänt,

Jag har gjort ännu en animation av en cowboy jag hitta i en gammal Kalle Anka tidning. Jag har sparat en massa tidningar som jag nu plockat fram. Jag är lite lat av mig och det finns mycket roligt som man kan göra animationer av utan att behöva rita något själv. Men lite längre fram ska jag rita något. Jag ska också rita av en ponny åt Olivia, min Brorsdotters skolkompis ponny. Jag skulle igentligen ha gjort det för länge sedan men jag måste få ro till att göra det.
Sedan Vicke visade mig hur man roterade en bild så har jag kommit på hur jag kan göra animationer på ett mycket enklare vis. Kul!

Lucky Luke!

Publicerad 2011-02-08 16:58:22 i Allmänt,

Nu har jag varit i farten igen och gjort en animation på Lucky Luke och hans häst Jolly Jumper. Bilden scannade jag av från en gammalt seriemagasin med Lucky Lukes äventyr i.


Tänk om man kunde bryta arm med sin häst. Då skulle man allt va bra stark. Men Lucky Luke var ju inte ricktigt en normal figur. Han kunde ju skjuta snabbare än sin egen skugga. Usch nu rinner det och svider i mina ögon igen, trots glasögonen.

En animation till av Gustav

Publicerad 2011-02-08 12:37:39 i Allmänt,

Under fömiddan så plitade jag ihop en animtion till av samma bild av Gustav. Jag har kommit på att när man gör en gungande animation så kan man göra nya penslar av en arm eller ben i en ny vinkel och sedan göra andra animationer av benen eller armarna i olika vinklar. Jag har också precis gjort en ungnspannkaka som jag ska snart hugga in på och sedan ska jag ut en sväng.
 

Nu har jag kommit på det

Publicerad 2011-02-08 09:31:36 i Allmänt,


Dom senaste gångerna som jag försökt lägga upp filmer från Youtube här så har jag bara kunnat få in länken till dom. Men nu har jag kommit på det. Dom har ändrat om lite inne på youtube och man får ställa in och ändra om koden hur man nu vill ha det själv, och nu har jag kommit på det. Så här kommer en repris som jag lagt in för inte så länge sedan. En kort film snutt på Smillan som apporterar. Som sagt så ska jag lite längre fram skaffa mig en digitalkamera som man även kan filma lite med. Då ska filmerna bli mycket längre.

Gary Moore funnen död

Publicerad 2011-02-06 23:49:02 i Allmänt,

Han hittades i morse död på sitt hotellrum när han var på semester i spanien. Han blev 58 år bara och enligt vännerna så var han en renlevnads människa som inte höll på med droger utan var välldigt noga med vad han satte i sig i matväg, och med motion. Jag minns att jag var helt tokig i hans låt Over the hill and far away, som jag spelade om och om igen en lång period. Jag sjöng med för fullt tills jag blev alldeles hes ibland. Jag tycker fortfarande om den låten välldigt mycket och vill hedra hans minne med att lägga upp en filmsnutt med honom när han spelar i Stockholm 1987, Over the hill and far away. Obs! som vanligt strular det med att lägga upp filmer från Youtube så här kommer en länk istället.
<iframe title="YouTube video player" width="480" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/_epGbAy5yRU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Den som väntar på något gott

Publicerad 2011-02-06 16:46:22 i Allmänt,

Tänker nog den här räven.

Usch jag hade en välldig värk i musklerna i morse och jag har tagit det lungt. På eftermiddan tog jag en liten promenad i alla fall men jag skulle nog haft vinterjackan på mig fast det inte är så kallt. Jag blir svett och sedan nerkyld. Nu har jag suttit en stund och lekt lite i Gimp och så hittade jag en rolig räv på nätet som ni ser. Jag förmodar att han vill ha gässen som skränar i bakgrunden, hi hi.

Jag hittade Gustaf i en gammal Knasen tidning och jag tänkte att det kunde vara roligt att göra någonting av honom. Jag tänkte att det skulle se ut som om Gustaf sprang i den sista animationen. Jag tränade lite gunganimation och nu kom jag på hur jag kunde få bort "rutorna" som jag pratade om förra gången.

Spindelmannen

Publicerad 2011-02-05 15:38:56 i Allmänt,

Nu har jag testat på att göra en gungande figur men det blev en vickande Spindelman. Det tog ett tag för mig att komma på hur jag skulle kopiera över bilderna så jag fick en annan bakgrund och slippa se rutorna i bakgrunden som dök upp på två av bilderna. Sammanlagt blev det 4 st bilder. Obs! Jag tog en bild på Smillans ärr i morse. Då såg ärret rätt ok ut, men nu har Smillan levt rövare under dagen och gjort livet surt för Nossan, igen, så nu har såret svullnat upp. Jag slängde ut henne på min inglasade balkong ett tag för att få henne lugnare och jag försöker hålla henne borta från Nossan. Nossan kan ha sparkat till henne i förmiddags när jag fick sära dom från hallmattan som dom brukar använda som brottarmatta. Katter säger jag.

En massa andra idér poppar upp i skallen nu när jag gjort den här. Jag har funderat länge om hur jag kan få figurer att vrida på sig utan att behöva rita dom. Det här gör det så mycket enklare. När jag ser spindelmannen så funderar jag på hur det skulle se ut med en karate figur. När jg får inspiration så ska jag testa det. Spindelmannen som hoppar omkring i animationen gjorde jag när jag gick i gymnasiet. Lite mer än ett halvt liv sedan.

Gissa om det ska Strula

Publicerad 2011-02-02 12:07:46 i Allmänt,

Stackars Smillan. Igår kväll vid halv tolv tiden så hade det poppat ut bukfett från ärret. 1 cm stor rosa och våt  kula putade ut mitt på magen. Jisses tänkte jag va hemskt. Jag hade ju blivit informerad om hur Wilsson gått tillväga när han sytt ihop henne och att det omöjligt kunde komma ut något. Imorse så ringde jag till Wilsson och kvart över 10 så var jag där igen. Wilsson tryckte lite på såret och poff så poppade det ut ännu en kula. Smillan blev sövd igen och jag fick va med å hålla i bakbenen medans han tog upp såret. Det var bukfettet som hade poppat ut och han trodde att ett stygn måste ha gått upp. Alldrig förut så länge han hade varit veterinär, och det vill säga länge för han går snart i pension, så hade han varit med om något liknande. Han fick sy i nya stygn i bukhinnan och stoppa tillbaka bukfettet och sedan sy i metall tråd i både undre och övre huden. Smillan fick i sig en pencillin spruta och jag fick pencellintabletter som jag skulle ge henne 2 ggr om dagen. Sedan om tio dagar så skulle jag återkomma för att ta bort stygnen. Vilken pers, stackars Smillan. Det blev inte mycket sömn för mig heller inatt efter att ha sett bukfett välla ut ur magen på henne. Man har ju sett hemska saker på tv och ens fantasi började fara iväg. Under tiden som han jobbade med Smillan så kunde jag som vanligt inte hålla tyst. Han i sin tur berättade att han skulle ikväll guida runt på veterinärmuseet i kväll, och han  tyckte jag skulle besöka museet och se hur fint det blivit. Jag jobbade ju där mellan 1993 till 2000 tillsammans med Olle Hellgren som fortfarande lever vid 81 års ålder. Det blev mycket prat om gamla minnen och jag tänker lite längre fram när jag mår bättre i ryggen, så ska jag ta en sväng till min gamla arbetsplats.
 

Nu är Smillan steriliserad

Publicerad 2011-02-01 17:12:02 i Allmänt,

Idag lämnade jag in Smillan till Wilsson, kl 13:20. Och nu har jag precis varit och hämtat henne. Hon är fortfarande kvar i transport buren pg. av att hon är rätt vinglig fortfarande, men hon försöker gräva sig ut med alla medel, stackarn. Såret är "klistrad" och endast sydd i bukhinnan, så jag behöver inte åka tillbaka med henne. Ingen halstratt behövde hon inte heller och det gjorde inget om hon slickade på såret eller om det gick upp lite sa Wilsson. Ok! Han borde ju veta vad han gör. Han hade fullt upp med att kastrera och sterilisera katter idag och det gick på löpande band där inne. Eftersom jag inte ska sterilisrea Nossan, pg av att hon stressar upp sig så när hon åker bil och i främmande miljöer så skulle jag känna efter knölar på magen. Jag ger henne bara p-piller när hon börjar gapa och sjåpa sig, så hon slutar med det, för det är inget roligt att bo ihop med en gapande katt som låter som om man höll på att ha ihjäl den. Sedan håller jag upp när hon är lugn o fin.

 


Om

Min profilbild

Yvonne Johansson

Jag heter Yvonne johansson. Är sjukpensionär sedan några år tillbaka.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela