Yvonne Johansson

Juliga bilder

Publicerad 2010-12-29 22:00:26 i Allmänt,

Från lillbrorsans jobb. Jag är inte ricktigt på hugget just nu. Jag saknar min lilla Mallen så välldigt.
 Sista bilden är från gatan utanför där jag bor. Har ni förresten sett hur mycket snö det kommit på ön som tillhör danmark, vad nu ön heter. Namnet försvann ur huvut på mig precis.

Det ska bli spännande

Publicerad 2010-12-26 15:53:43 i Allmänt,

att se om det jag hörde i höstas kommer slå in. Jag hörde av någon på tappen att den här vintern skulle bli den vintrigaste vintern på 1000 år. Bra början på den är det i alla fall, och den är på låpnga vägar över.


Har precis kommit hem efter en 1 1/2 timmes promenad. Det var skönt för det blåste inget men hela natten och under dagen har det fallit en massa snö. Som tur är, är snön lätt men om det börjar blåsa så blir det ju problem förståss för dom som är ute på vägarna. Däremot blir det lättare att skotta. Grannen som bor i en villa har idag skottat bort snön på garagetaket. Det var en hel del men det såg lätt ut att få bort det.

Inomhusväder på Julafton för mig

Publicerad 2010-12-24 13:45:28 i Allmänt,

Solen skiner, snön faller, det blåser så vimplar och flaggor viftar och det är svinkallt. inget väder att gå ut i för mig som har värkande muskler. Just nu längtar jag efter sommaren och varma vindar istället. Tur man har en bunt med tv kanaler att titta på, peppar peppar, hoppas nu inte tv:n går sönder bara för jag skrev det. Just nu ska jag börja att laga till min broccoli gratäng. Det vattnas i munnen bara jag tänker på den. Till den har jag soja korvar, gourmé bullar (vegetariska köttbullar) och matjesill. Till efterrätt har jag Frödinge kladdpepparkaka med vaniljsås, som jag inte kunde låta bli att provsmaka på redan igår, och den var underbar god. Julmust och svagdricka har jag sedan att dricka. Till kvällen har jag laddat upp med pepparkakor, chocklad och nötter så jag hoppas att vädret kommer bli lite mildare snart så jag kan ut och vandra och bli av med lite kalorier. Jag har problem med ett knä som jag då och då får ont i speciellt vid sådant här väder. Det är brosk i det och för många år sedan så gjorde jag ett sk. "tittoperation" men fick efteråt ett svar att dom inte hitta något. Det roliga var att dom måste ha flyttat runt brosket för en stenhård knöl hade dykt upp ovanför knät. Jag frågade om den när jag pratade med läkaren, men han verkade bara irriterad och svarade att det kan bli sådant efter en sådan operation. Den hårda knölen satt där ett bra tag och knät kändes välldigt bra. Jag fick gå med kryckor ett tag för knät hade blivit svullet och stelt efter operationen och det var jättejobbigt för min onda rygg. När jag sedan började röra mig mer och mer så försvann knölen plötsligt och knät kändes åter likadant som innan operationen. Jag ville inte ringa och tjaffsa med läkaren igen så jag skaffade ett knästöd istället som höll knäskålen på plats. Då kändes det bättre. Nu har jag slitit ut mitt andra knästöd och så länge har jag knutit en tygremsa underknät. Jag har gått så ett tag nu men jag behöver nog skaffa ett nytt och riktigt knästöd så jag kan röra på mig lite mer utan att få problem. Varför jag inte vill kolla upp knät igen beror på att jag får så ont i ryggen av att hoppa på kryckor. Nog tjaffsat om mitt knä nu. Jag hoppas och önskar er en alldeles helt underbara Jul. 

Jag önskar er alla en ricktig fröjdefull Jul

Publicerad 2010-12-23 16:31:13 i Allmänt,

Och jag hoppas att ni tar det lugnt i vintervädret. Fy va kallt det var idag. En granne sa att det var 19 grader hemma hos honom i morse, och när jag tog min dagliga promenad så höll jag på att frysa ansiktet av mig nästan, för det har börjat att blåsa lite. Nästa gång tar jag en halsduk och lindar runt huvudet. Ät nu inte för mycket så ni nästan spricker och kör försiktigt om ni måste ut.
GOO JUL!

Tomten kommer få svårt

Publicerad 2010-12-20 17:32:41 i Allmänt,

Att ta sig fram i år, pg. av all snö som dom säger ska komma på Julafton. Jag hoppas folk tänker sig för innan dom ger sig iväg till sina nära och kära. Fira Julafton behöver man inte göra på just Julafton. Det finns fler dagar att fira.

Nu har jag testat

Publicerad 2010-12-17 17:05:32 i Allmänt,

Att göra en animation med hjälp av häftmassa. Det gick bra, men det är väldigt svårt att scanna bilderna så papperet hamnar i exakt position varje gång man scannar. Det är därför hela bilden rör på sig då och då. Man får vara ytterst noga när man lägger papperet mot glaset och sedan stänga luckan försiktigt så papperet ligger där det ligger. Nästa gång ska jag vara ännu nogare med det. Jag gjorde animationen enkel, bara för att det var första gången jag gjorde så här. Men nu måste jag vila ryggen för jag har lite mer värk idag.

Finns inga perfekta Jular

Publicerad 2010-12-16 17:03:30 i Allmänt,

Varken min mamma eller lillbrorsan vill ha Julklappar i år, likadant var det förra året så nu slutar jag med att försöka ge dom något, fast jag säger att jag gjort dom själv och Julklappar behöver inte vara dyra, men så gillar dom inte att fira Jul, så jag får väl fira Jul själv.  förr så försökte vi i alla fall att fira Jul och jag gjorde pepparkakshus som jag gav bort till dom. Julen behöver inte vara dyr. Det viktiga är att man tänker på sina nära och kära och att man ser Julen som en helg då man kan umgås och äta god mat. Men min mamma hade nog inte så många roliga Jular som liten eftersom hon är så bitter. Jag har tidigare berättat att jag växt upp i fosterhem sedan jag var 14 månader gammal och tills jag var strax över 20 år, och där var alla Jular kanske inte heller så trevliga, men så fanns det Jular som var rätt bra också. Man kan inte begära att alla Jular ska vara tipp topp perfekta varje år, men min mamma får jag nog hålla mig borta från hädanefter, för hon gör Jularna inte alls roliga. Som sagt så har jag virkat lite, som jag har berättat om tidigare i bloggen. Och här kommer min senaste kreation som jag använder själv.

 

Shrek igen

Publicerad 2010-12-14 23:10:32 i Allmänt,

Nu är jag i farten igen. Under dagen har jag färgat Shrek och nu övar jag ansiktsrörelser i Gimp. Ville bara visa vad jag fått till.

Brrrr kallt idag

Publicerad 2010-12-14 20:21:11 i Allmänt,

Men till torsdag ska det bli mildare och ett ricktigt busväder säger dom. Jag har börjat å virka lite mössor och pannband och jag funderar på att börja virka ett par benvärmare också lite längre fram för dom jag har kanar bara ner hela tiden.
 Jag tänkte jag skulle visa min senaste kreation men på nåt vänster kom inte bilden med mössan fram till min e-mail adress, så jag får väl skicka om bilden.
Har ni förresten kollat upp vad era namn betyder? När jag var ute på stan i Skara, för länge sedan då jag jobbade på Veterinär historiska museet, så gick jag in i bokhandeln på lunshen en dag.  Jag tittade på grattis korten och hittade då ett med mitt namn på. I korten fanns det ett bokmärke i 24 karat gulddoublé, och på baksidan så stod det vad mitt namn betydde. Yvonne betyder "bågskytt med idegransbåge" och är ett fransk feminimform av namnet Yves, som betyder idegran. Jag köpte kortet för jag tyckte det kunde vara kul att ha det. För några dagar sedan så hittade jag det igen, samma dag som jag såg Walt Disneys Robin hood. Nu är det så att mitt andra namn är Marion och när jag var 20 25 år yngre, så kände min gammla klasskompis en kille som hette Robin. Hon tyckte jag och han skulle passa bra ihop, och var nog bara för att jag hette Marion och hans namn var Robin. Det roliga med mitt första namn är ju att det betyder bågskytt med idegransbåge och Robin Hood var ju en hejare på att skjuta med pilbåge, hi hi. Jag vet att min mamma och pappa bråkade om vad jag skulle heta, och om min pappa fått bestämma så hade jag haft Marion som förnam, och om mamma hade fått bestämma så hade jag haft Vicktoria som förnam, och hur det kommer sig att det blev Yvonne, det har jag ingen aning om. Mitt andra namn Marion kan bägge könen heta. John Wayne som ni kanske kommer ihåg från westernfilmerna förr hette igentligen Marion Robert Morrison. Det är ett franskt medeltida diminutiv form av Maria, och Maria betyder "önskat barn, rebellisk och hav av bitterhet.

Animerad Jack Sparrow

Publicerad 2010-12-13 22:20:00 i Allmänt,

Idag så satte jag mig och ritade två bilder av Jack som jag gjorde en animation av. Jag kanske gör några mer bilder längre fram så animationen blir lite mer rörlig. Jag hade huvudvärk igår och rinnsnuva. Det är väl mina bihålor som säger ifrån igen för jag tog av mig mössan när jag var i stallet i Lördags. Jag blir välldigt fort svett däruppe och blir då lätt förkyld om jag inte håller huvudet varmt. Det har varit en lungn Lucia för min del och jag hoppas att det varit det för många andra. Obs! Kan någon ge mig ett tipps om vad för något jag kan använda för att hålla vildjuret Smillan borta från Julgranen. Jag har full sjå att smörja in sladdarna imellanåt för hon gillar att tugga på dom, och jag bävar över vad hon ska hitta på med min lilla Julgran.

Förundras

Publicerad 2010-12-11 20:19:01 i Allmänt,

Sitter framför Tv:n och tittar på Disney shannel och Disneys tecknade Robin Hood. Jag förundras verkligen över vilket tid det måste tagit att göra filmen och vilket jobb man måste lagt ner. Det är ju en gammal film och på den tiden man gjorde tecknat så hade man inga datorer till hjälp. Filmen är ju över en timma lång. Jag har sett lite på Tv hur man gör tecknat film och jag funderar om man kan göra ung. likadant med scannern. Jag har skaffat häftmassa för i scannern lägger man ju bilden neråt mot glasskivan och då trillar ju figurerna bort. Jag ska rita en bakgrund och sedan en figur som jag ska göra många figurer av i olika rörelser, och sedan ska jag sätta fast figurerna på bakgrunden, eller tänker jag helt fel nu. Jag kan vet jag, använda en bakgrundsbild i Gimp och sedan göra penslar och flytta omkring. Jag tycker bara att det är svårt att skära ut riktigt snyggt så kanterna blir snygga. Jag ska testa en dag och göra en animation med att sätta fast figurerna med häftmassa, men först hade jag tänkt göra en animation av Jack Sparrow. Få se imorgon om jag får lite inspiration. Idag gjorde jag en påhälsning i stallet och hälsade på Milles. Jag hade bara lite fel kläder på mig, men nästa gång.

Julklapp till mig själv

Publicerad 2010-12-10 16:37:31 i Allmänt,

Jag har gått förbi Ria secondhand flera ggr. denna veckan och sett att dom har slalomskidor. Jag åkte lite slalom i tonåren och jag blev så sugen plötsligt. Jag har ju problem med mina muskler men om jag klär mig förnuftigt osh tar det lugnt så kanske. Skidorna kostar inte mer än en 50 lapp och om jag kunde få tag i ett par beg. pjäxor också för en billig summa, och så ett par stavar. En expedit på Ria second hade åkt snowboard och han hjälpte mig mäta dom och kolla så att dom var ok. jag är 172 cm lång och skidorna var 167cm. Jag sa att jag skulle se vad det kostade att ställa in skidorna och om längden på skidorna passade först i en sportaffär så skulle jag återkomma. Ria second hand har öppet onsdag till fredag så förhoppninsgsvis så finns dom kvar. Om jag köper dom så blir det som Julklapp till mig själv, men så går jag väl och bryter bena av mig det första jag gör när jag far nerför backen sedan.


Obs! Jag ska försöka göra en animation av Jack Sparrow lite senare. Så fort jag känner mig på hugget bara. 

Trötter idag

Publicerad 2010-12-09 20:23:00 i Allmänt,

En viss person tar musten ur en och då blir jag trött. Det räcker bara att höra rösten så bubblar det upp negativa vibrationer och man blir ledsen, arg och helt urlakad. Vill inte ha så mycket med den personen mer och göra för jag orkar inte med mer lögner och svek. Vinter mörkret gör nog sitt också men jag märkte att direkt jag pratat med personen ifråga så gick luften ur en och en massa sårade känslor kom upp. Om den personen hållit vad som lovats så hade Mallen fortfarande funnits. Nä jag har fått nog av dåliga vänner och tänker inte låta mig duperas längre. Ärlighet varar längst och man ska inte försöka vara någon annan än den man är. Vi har alla ett bagage att bära och vi har alla gjort dumma saker men en del fastnar i en roll och att ljuga om saker och att svika och dupera sina vänner blir en livstil för somliga. Nu ska jag spara varenda öre och på något sätt ska jag försöka att förbättra min ekonomi, hur det nu ska gå till, så jag kan klara mig själv. Tur man har några vänner som verkligen förstår hur man har det.

Det är mycket snö och mer är på väg

Publicerad 2010-12-08 18:25:29 i Allmänt,

Det är onsdag idag och då är det torgdag i Lidköping. På onsdagar och Lördagar brukar det vara saludagar på torget men på onsdagarna är det inte så många, tack o lov kanske för på Lördagarna brukar det vara så mycket folk på torget att man inte kommer fram knappt. Jag tycker det är jobbigt att trängas med folk, men samtidigt är det mer salustånd på torget på lördagar som kan vara rätt intressanta att titta på. Vädret är det jobbigaste för mig just nu. Jag hade klätt mig för varmt och jag är en människa som svettas välldigt lätt och sedan blir jag nerkyld lika lätt och får värk. Vintertid är krampens och sträckningarnas tid för mig. Jag höll på att få lite panik ett tag och så fort jag gick in på bokhandeln eller apoteket så slängde jag av mig jackan. Det har varit kallare väder och då gick det bra att ha dom kläderna jag hade idag, men nu var det mildare och lite fuktigare och då blev det på tok för varmt. Idag upptäckte jag också vad mycket snö det kommit och som jag skrev i går i bloggen så borde dom köra bort snön och lägga den någonannanstans, istället för att lägga den på trottoarerna eller i högar på gatorna så man inte ser andra trafikanter. Det finns alltid någon som är oupppmärksam och som kör som en fartdåre trots vinterväglag.
 Strax innan jag satte mig framför datorn och började skriva det här så var jag ute och gick en sväng. Tog då ett bild på en av granarna i grannskapet som försetts med Juleljus. Jag gjorde sedan en animation av den där jag fått ljusen att glimma lite extra.

Wow! vad mycket snö det kommit inatt

Publicerad 2010-12-07 21:17:28 i Allmänt,

Jag blev alldeles genomsvett när jag fick sopa fram bilen. Runt 10-15 cm minst hade det kommit. Om det ska fortsätta så här så får dom snart försöka köra bort snön från gatorna som dom gjorde förra vintern, för snart blir det svårt att parkera utanför där jag bor och så blir det trafikfarligt. Det blir även svårt för alla fotgängare att gå på trottoarerna för där hamnar all snö som legat ute i gatan. Jag tog en sväng till El Giganten idag men jag tog bara en titt. Dom sa att dom det kommer fler erbjudanden längre fram. Jag har idag också gjort Shrek animationen lite längre och jag tycker det är synd att jag inte kan få till lite ljud till den. Man får använda fantasin i stället och när jag tittar på den så ser det ut att han önskar Merry Christmas.
 

Det fortsätter att strula

Publicerad 2010-12-06 19:51:20 i Allmänt,

Dvs. bilderna på USB minnet blir antingen missgärgade eller så går dom inte öppna. Jag hittade 4 bilder idag som inte gick att öppna och en som blivit missfärgat. Det är inte bilderna på det gamla minnet utan på det nya minnet. Om man ska få iordning på det hela så kanske man får tömma datorn helt och installera om den som jag fick tipps om att göra.
 Jag gick in på Spara Smart på comhem och öppnade en bild där som inte gick att öppna på USB minnet. Jag sparade om bilden på minnet och när jag sedan gick tillbaka och öppnade bilden på USB minnet så gick det att öppna den igen. Jag har gjort så på flera st bilder och dom är ok fortfarande. Det har hitills varit scannade bilder som det krånglat med på det nya USB minnet i alla fall, och ja ä himla gla över att ja har Spara Smart när bilderna förstörs. Jag tänkte att jag ska testa att spara lite med bilder i mina bilder på datorn. Jag har inte sparat så mycket där men bilderna som jag där har inte krånglat än.
 Jag håller på att virka för fulla muggar och jag är snart klar med ett pannband, men sedan måste jag vila upp handen och armbågen, igen. Jag har överansträngt mig och jag har fått sätta plåster på fingrarna. Jag håller även på att då och då pyssla med minnes albumet och jag är i sluttampen med bilderna från Karthagen. Jag har satt iordning en ny animation idag också. Jag ritade av Shrek och gjorde 3 bilder av honom som jag sedan satte ihop. Det är bara ansiktet på honom, och jag får se om jag ritar några mer bilder till senare och gör animationen längre. Jag får sitta lite roligt när jag ritar av. Jag har en bordslampa som jag ställt på en pall på golvet. Sedan lägger jag en plexiglas skiva över lampan och sedan lägger jag bilden ovanpå skivan och ritar sedan av bilden. Lampan lyser upp bilden så jag ser exakt var jag ska rita. Men jag får sitta framböjt så det känns.


Har upptäckt

Publicerad 2010-12-03 19:30:40 i Allmänt,

Bilden med dom två hästarna som jag gjort en snöanimation av, har blivit förstörd. Den fanns på mitt gamla USB minne som jag inte kan spara på längre och jag tror jag vet varför. Innan jag gjorde en animation av den så minskade jag bilden, och det var nog därför den förstördes. Jag får nog låta bli att ändra på några av bilderna på det USB minnet. Jag har lagt in mer animationer från det gamla USB minnet på bloggen nyligen, men dom är ok fortfarande. Jag har sparat allt som jag har på comhems sparasmart, så jag kan bara gå in där och spara tillbaka den om jag vill, fast då sparar jag dom på det nya USB minnet. Animationen jag gjorde av bilden med hästarna finns på det nya USB minnet och det finns kvar och jag har inte upptäckt några nya skador på bilderna än. Jag har sparat nya bilder som jag tagit med mobilkameran där och dom finns kvar. Jag ska göra en ny animation med ritade bilder som jag ska scanna av lite senare. Jag vet inte ricktigt vad jag ska rita. Håller på med att tillverka julklappar också så jag har lite att pyssla med. Det har snöat här idag och jag tog en promenad i snöfallet. Hamnade borta vid Mickes kiosk där jag fick ett infall att spela på Lotto. Det var ett litet tag sedan jag gjorde det. Sedan gick jag Solhagsvägen hem. Det var en skön promenad för det var lagom kallt och det blåste inget. Har ni tänkt på att när det snöar så dämpas ljudet omkring.
Här kommer några snöiga bilder tagna vid minnes Lunden i Lidköping. Min mormor Astrid och hennes sambo Isac ligger där.

Snöiga hästar

Publicerad 2010-12-03 09:47:50 i Allmänt,

I år är det många frusna hästar som får snö på sig. Jag laddade hem en bild från Westernart för länge sedan och igår gjorde jag om den till en snö animation.

Jag gjorde även en animation av en bild på Mallen där jag tagit på honom ett thermo täcke som jag sytt själv. Jag provade det på honom ute i hagen och det snöade. Han är 1 1/2 år på bilden.


Jag läste nyss på nätet att Mikael Persbrandt ska spela Hob i en fortsättning av Sagan om Ringen. Wow säger jag bara. Kan ni tänka er honom som Hob?

Ha!

Publicerad 2010-12-02 19:33:33 i Allmänt,

En Facebook vän har samma problem med sin Canon scanner. Automatiken strular på hennes scanner också. Hon har en Canon digitalkamera också men den funkar bra sa hon. Bra att veta eftersom jag tänkt köpa en Canon kamera längre fram.

Tack Vicke!

Publicerad 2010-12-02 17:43:37 i Allmänt,

I mitt förra inägg i bloggen så skrev jag att jag fått systemfel i datorn. Fick ett tipps av Vicke om att man kunde söka igenom datorn på nätet. Jag gjorde det och det hittades 155 ogiltiga objekt som kunde få datorn att krasha och gå långsammare mm. Tyvärr så måste det hunnit hänt något med mitt gamla USB minne för det går fortfarande inte att spara något på det eller öppna filmfiler. Men alla gamla bilder som jag sparat där och som jag tagit med mobilen verkar säkra och tidigare scannade bilder. Men scannade bilder som jag gjort om och förbättrat verkar bli förstörda. Bilderna på mitt nya USB minne har hållit sig kvar hitills och inga har blivit konstiga och förstörda än. Däremot Scanningsinställningarna är detsamma. Jag får ställa in scannern manuellt för det automatiska verkar fortfarande inte funka, trots att jag av och installerat om MP Navigator ex som är det program som behandlar bilderna till scannern. Jag fick dom instruktionerna från Canon när jag pratade med dom senast.  Det kan ha blivit något permanent fel i datorn men som inte hittats. Mitt minne är inte det bästa heller. Jag kan ha ändrat på något med inställningarna när jag hållit på med scannern, och sedan glömt hur inställningarna stod från början. Jag får köra vidare med datorn och se om det händer något nytt med den. Den verkar vara piggare nu i alla fall och jag ska hålla ett öga på det nya USB minnet så inga mer bilder blir förstörda.
Obs! Idag har jag köpt dom första Julklapparna. En ny och större kattlåda med en tillhörande spade, så säg inget till dom om ni skulle stöta på dom, ha ha.

Virkar Julklappar

Publicerad 2010-12-02 01:00:06 i Allmänt,

Men jag skriver inte vad jag virkar, för ifall någon som ska ha julklappan läser det här. Jag måste ju hitta på någonting och det är välldigt rogivande att virka, för man slipper tänka så mycket, och det är skönt att vila tankarna ibland. Håller fortfarande på med minnesalbummet då och då också. När jag får lite mer inspiration ska jag göra lite mer animationer men när datorn krånglar så blir man irriterad. Obs! Vicke, tack för tippset om länken. Jag har Windows internet explorer 8 så jag tror inte det går. Jag får köra tills det brakar ihop. Åter en bild har blivit förstörd på min senaste USB minne och på mitt gamla USB minne går det inte spara något alls på längre, i alla fall när jag kopplar den till min dator. Testade den på lillbrorsans dator tidigare i höstas och där verkade den funka. Jag har 4 st USB uttag på datorn och när jag sätter det gamla USB minnet på ett av dom 2 utagena på framsidan så får USB minnet inte riktigt kontakt med datorn längre utan håller på att slå av och på hela tiden, men när jag sätter den på baksidan så får den kontakt. När jag sätter det nya USB minnet på samma uttag så får det kontakt. Men det är en annan sak som händer ibland när jag är ute på nätet. Många ggr så får inte datorn kontakt med nätet men när jag sedan kollar upp vad det är för fel så säger datorn att det inte finns något fel. Det har varit så hela tiden. Nä nu ska jag gå och lägga mig och försöka glömma bekymren ett tag. Jag försöker spara så mycket jag kan men om datorn börjar krångla för mycket så det inte går alls tillslut så kanske jag kan köpa en billig laptop  på avbetalning. Jag är inte hemma på sådana datorer men jag skulle vilja ha en dator som är lätt att ta med sig om den skulle krångla.

Om

Min profilbild

Yvonne Johansson

Jag heter Yvonne johansson. Är sjukpensionär sedan några år tillbaka.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela