Yvonne Johansson

Hund möter katt

Publicerad 2011-01-31 16:03:53 i Allmänt,


och då kan det bli lite komunikasions svårigheter. Igentligen är det inte underligt att katten reagerar som den gör, för hundar och katter är båda rovdjur. Min fostermamma berättade en hemsk historia som hon fick vara med om när hon var ricktigt liten på 1920 talet. Hennes pappa jobbade på ett gods inte långt ifrån Kulhult utanför axvall. Godsägaren kom ridande med sina två chäfrar en dag och en katt råkade komma i vägen för dom. Om det var min fostermammas katt kommer jag inte ihåg men dom bägge chäfrarna fick tag i katten och slet itu den levande. Det är inte alltid hund o katt går så bra ihop. Jag hade själv en hund när jag var liten och även en katt samtidigt som hette Fia. Misses mamma. Tussi var jättesnäll och Fia var bara en katt unge. Dom växte upp tillsammans och jag har roliga minnen av dom båda. Speciellt när jag tog hem dom till mormor. Där lekte dom så mattorna flög omkring. Dom stod upp på bakbenen och höll om varandra och dansade runt.

Gjorde illa ryggen i morse

Publicerad 2011-01-30 16:19:00 i Allmänt,

och jag tror jag vet varför. Jag sov i ett par pants vars tyg jag vet att mina muskler inte mår bra av. Jag ska ta och å slänga dom för jag glömmer så lätt bort att dom inte är bra för mig att bära. Att man alldrig lär sig. Jag är välldigt känslig mot tex väderomväxlingar och jag blir lätt svett och sedan nerkyld. Jag har alltid en tunn gammal herrhalsduk runt korsryggen som är av ett material som håller värmen men som håller en torr samtidigt. Men det hjälper inte ibland om vädret är extremt fuktigt eller om jag tar på mig kläder som får en att svettas och bli kall. Hädanefter så ska jag så fort jag får tag i något nytt underklädställ eller nya kläder som är bra för mig, kasta mina gamla kläder så jag slipper utsätta mig i onödan, eftersom jag glömmer så lätt.

Hoppas det ser bättre ut nu

Publicerad 2011-01-29 13:07:59 i Allmänt,

och jag har lagt till en skugga under gungan. Usch vad tiden går när man sitter framför datorn och koncentrerar sig. Ryggslutet värker och magen kurrar, men nu fick jag till animationen lite bättre tycker jag. Nu har jag satt in en veg.pizza i ugnen från LDl, med lite extra champinjoner på. Sedan ska jag ut och gå en sväng tänkte jag. Vädret ser underbart ut innefrån.

Tänk när man var liten

Publicerad 2011-01-28 16:38:46 i Allmänt,

Så kunde man ha så roligt för ingenting. För det mesta i alla fall. Om man inte hade något att göra så kunde man sitta och gunga i flera timmar för att bara göra någonting. Jag har gjort en animation på en gungande flicka. Dels för att jag längtar till sommaren och för att jag minns hur mycket jag satt och gungande som liten. Det var lite svårt med att få till repen till gungan i animationen. Det kanske går att göra dom på ett annat sätt, ska fråga Vicke när jag kommer ihåg det. Ha en trevlig helg nu.

Smillan apporterar

Publicerad 2011-01-25 13:34:37 i Allmänt,

Jag vet inte varför det strular med att lägga upp film på bloggen, från Youtube. Jag har gjort det många ggr. förut men nu funkar det inte. Jag kan i alla fall klistra in länken till filmen som jag laddat upp på Youtube. Det är en kort filmsnutt på Smillan som apporterar. Längre fram när jag har en digitalkamera som man kan filma med så hoppas jag att jag ska få filmerna längre. Jag har ingen USB kabel till mobilkameran så jag kan ladda upp filmerna den vägen, så jag får skicka dom till e-mailen, och då får inte filmerna vara för långa.
<iframe title="YouTube video player" type="text/html" width="480" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/fSbmhq9z89Y" frameborder="0" allowFullScreen></iframe>

Påminner om Mallen

Publicerad 2011-01-25 13:01:56 i Allmänt,

I sin ungdom var Mallen en ricktig bråkstake och när jag var inne på youtube nyrligen så hitta jag en film med en häst som betedde sig precis som Mallen när han var ung. Fast om jag släppte iväg honom i full fart som ryttaren gör med sin häst, blev det oftast i bocksprång Mallen for iväg i. I början när jag började rida honom så hade jag en engelsk sadel så jag fick inhandla ett par ridbyxor som var helskodda bak med skinn, så man satt där man satt.

<iframe title="YouTube video player" type="text/html" width="480" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/1Hmemrk0aew" frameborder="0" allowFullScreen></iframe>
Obs! Det blev lite fel när jag sparade ner filmen, så ni får gå in på den här länken för att se filmen.

Hej hopp!

Publicerad 2011-01-24 21:26:32 i Allmänt,

Här går det undan i pulkabacken.

Det hoppar å det far som attan i backen. Hmm! undrar hur det ser med skidor på fötterna, ha ha.

Min Misse!

Publicerad 2011-01-22 11:32:22 i Allmänt,


Här kommer Misse, min gamla goa Misse som blev 15 1/2 år gammal. Honom tog jag med från landet när jag flyttade hemifrån. Han var så fin när han var i sina bästa år, å han var så bra å trösta en när man inte var så himla gla.
Jag vet inte om jag scannat av den här bilden tidigare, men jag gjorde det i dag igen i så fall och gjorde sedan en animation där jag lät vinden fluffa till i pälsen på honom. Ska spara den här i datorn och inte på ett USB-minne så får vi se om om det händer något med den. Jag ska gå in på comhems sida senare och spara ner den på Spara Smart.
Ha en fin lördag allesammans.

Iiiiiiii! mössan lever

Publicerad 2011-01-21 18:33:12 i Allmänt,


Jag tyckte det var välldigt roligt att göra en animation av Jack Sparow så jag fortsatte med mig själv. Skulle ni vilja ha en levande mössa på er, hi hi.
Jag hoppas ni får en fin helg nu. Jag kommer nog göra mer animationer i helgen. Mallen och mina katter ligger lite risigt till nu. Ha ha, jag känner mig som någon häxa i Harry Potter som får bilder att röra på sig.

Ännu en Jack

Publicerad 2011-01-20 23:24:48 i Allmänt,

Jag gillar Johny Depp som Jack Sparrow och nu har jag gjort ännu en animation av honom. Nu har jag fått honom och blinka och prata lite mer sansat än förra gången.

Animerad Jack Sparrow

Publicerad 2011-01-17 22:45:14 i Allmänt,

Jag har varit inne i Gimp och testat lite nya saker. I ett avsnitt inne på Vickes sida så fanns det instruktioner på blinkande ögonlock. Jag testade en annan variant där jag fick ögon att röra på sig och jag använde en bild på Jack Sparrow. Hoppas han inte blir arg.
 Jag gjorde en pensel av hans haka också så jag även fick munnen i rörselse.

Han ser lite stressad ut stackar´n. Han är nog lite bekymrad över den där kraken tror jag som är ute efter honom och hans skepp. Obs! på senare tid så har jag haft välldigt torra ögon och fast jag har läsglasögonen på mig så sitter jag med näsan tryckt mot skärmen och det har svidit och runnit ur ögonen. Så idag när jag var på ÖoB så köpte jag ett par starkare läsglasögon, och nu känns det faktiskt bättre. Usch! Jag börjar bli gammal.

Smillan har börjat & marsa

Publicerad 2011-01-17 15:16:32 i Allmänt,

Hon är helt förbytt stackarn och följer efter mig som en igel vart jag än går och lägger sig framför fötterna på mig hela tiden och sjåpar sig. Jag har proppat i henne några p-tabletter för att lugna ner henne men än så länge verkar dom inte verka. Ringde precis veterinär Villson som har en privat mottagning i stan och har nu beställt en tid för sterilisering den 1/2. Det var rabatt då och två veckor framåt, och då får man ju passa på. Min gamla katt skulle också behövas steriliseras men jag vill inte utsätta henne för den stress hon känner i främmande miljö och bland främmande människor. Jag har försökt träna henne men sist när jag var ute och åkte med henne så hyperventilerade hon så kraftigt så hon blev alldeles vimmelkantig och det rann saliv ur munnen på henne som om hon var en vattenkran. Stackarn. 620:- kostar det med rabatten, annars kostade det något på över 800:-. Att köpa p-piller kostar också en slant och i längden tjänar man in att sterilisera en katt.

Nya kuddar av secondhand tyg

Publicerad 2011-01-16 14:35:30 i Allmänt,

Häromdagen var jag på Ria secondhand igen. Affären ligger inte mer än kanske 500 meter ifrån där jag bor och jag tycker det är roligt att gå in där och titta. För inte så länge sedan så hitta jag en rolig kattlampa, och nu senast så köpte jag tyg som jag nu gjort två kuddfodral av. Jag har fler kuddar som behöver fräschas upp så på onsdag när dom öppnar igen så ska jag ev. köpa mer tyg, om jag hittar något jag gillar. Bilden på kuddarna tog jag med min nya mobilkamera. Min gamla mobil började bete sig konstigt och när jag ringde telenor så visade det sig att mitt abbonemang höll på att gå ut. Då passade jag på att få en ny telefon istället för att få ett billigare abbonemang. Mobiltelefonen är en Nokia som min gamla. Ska titta lite mer på inställningarna på telefonen och se om jag kan få bilderna lite skarpare.

Han hade fjädrar också

Publicerad 2011-01-15 16:40:46 i Allmänt,

Jag skrev i bloggen tidigare om att jag köpt stötdämpare till Forden på Tradera, han hade fjädrar också, och jag har precis betalt dom nu genom internet banken. Jag bara säger det vad man kan hitta på när det gäller betalningssätt. Nu hoppas jag att stötdämparna och fjädrarna är ok och att dom passar. Fjädrarna skulle igentligen vara till den äldre Sierra modellerna 82 - 84, men efter lite rådfrågning med min Ford vän så skulle dom passa om dom såg ut enligt Fordvännens beskrivning. Allt var nytt, oanvänt material som legat och blivit över och som nu såldes ut. Det blir svårare och svårare att hitta grejor till min gamla bil, som tex plåtdelar mm. Jag ska laga upp förardörren till våren eller sommaren och jag har försökt skicka efter nedreplåtdelen under list, men det finns inga att få tag på längre. Jag har hört att det kan finnas någon eller några som samlat på sig diverse plåtdelar. Sk. samlare så jag håller på nu att fråga runt.
Jag var inne på youtube och tittade runt lite och fann den här charmiga, pratfulla katten. Min katt Smilla älskar att prata, men det är inget mot vad den här katten gör. Jag undrar vad det är han säger?
 

Jag önskar er en fin kväll och fin helg

Publicerad 2011-01-14 19:29:30 i Allmänt,

Och här kommer en finfin animation av Vicke...

som jag inte kunde låta bli att sno. Nu hädanefter så sparar jag bara mina bilder i datorn eller på comhems sida Spara Smart. Jag skannade egenom datorn tidigare idag och sedan skulle jag defragmentera lite tänkte jag och få iordning lite på bilderna på USB minnet. Det gick inte och en ruta om att något hänt med USB minnet kom fram. Jag gick då in på minnet och upptäckte att en massa fler bilder och animationer nu inte gick att öppna, Så nu är det USB minnet också förstört. Ändå har jag felsökt enheten och datorn kunde inte hitta något som var fel då. Ska man våga sig på att köpa ett USB minne till måntro?

Nu kan jag betala räkningar via datorn

Publicerad 2011-01-13 20:06:31 i Allmänt,

For in till banken idag igen för att betala stötdämparna och nu äntligen är dom betalda, och jag betalade dom via internetbanken. Jag fick lite undervisning hur det fungerade och en liten dosa där jag skulle slå in min kod, sedan dök det upp en annan kod som jag sedan skulle logga in mig på i internetbanken. Jag fick testa att ha den här tjänsten i ett år utan att betala för det och sedan fick jag bestämma mig om jag ville fortsätta. Väl hemma igen skickade jag ett e-mail till dom jag köpt stötdämparna av, om att jag nu betalt stötdämparna, och jag skrev också i brevet att nu är det bara fjädrarna kvar, sedan ska det bli skönt att få fixa till bilen så jag ska slippa gunga fram på vägen. Nu när jag kollade e-mailen igen så hade jag fått ett svar på brevet om att dom skulle kolla upp om dom ev. hade några fjädrar till min bil också. Annars så skickar dom iväg stötdämparna i morgon. Tänk om jag hade ett sådant flyt.
 Obs! Jag har tittat lite grann på sk. extern hårddisk som man kan köpa till datorn. Någon gav mig ett tipps att dom är bättre än USB minnen. Jag undrar bara, tänk om det är något som är fel på min dator som har med själva USB uttagen att göra. Jag tror jag avvaktar och sparar mina pengar och sparar mina bilder på comhems sida spara smart så länge. Så mycket bilder har jag inte än, men fler lär det sedan bli när jag köpt mig en digital kamera. Jag tänkte spara så jag kan köpa mig en ny laptop så småningom, men så länge får den här datorn hänga med så länge den bara kan..

Ska skaffa internetbetalning

Publicerad 2011-01-12 17:18:40 i Allmänt,

Jag brukar betala mina räkningar via giro, men nu funderar jag att skaffa internetbetalning. Jag skulle betala stötdämparna idag och med mig hade jag lappen med kontonr. som jag skulle betala in på. Väl framme på banken så skrev jag ner nummret på inbetalningslappen och gick fram till en kassa. Kassörskan slog in numret men fick till svar att kontonr. var ogiltigt. Då tog jag upp lappen jag tagit med mig hemifrån och upprepade nummret och kassörskan slog in det igen och fick åter till svar ogiltigt kontonummer. Jag måste ha skrivit någon siffra fel sa jag och skyllde på att jag inte haft läsglasögonen med mig. Väl hemma igen så kollade jag nummret igen och upptäckte att jag skrivit den sista siffran fel. Det roliga var att jag skrivit rätt på lappen från början men att jag skrivit fel på inbetalningslappen, men varken jag eller kassörskan hade märkt det. Jag ringde senare till banken och frågade hur internetbetalning fungerade så imorgon när jag åter är tillbaka på banken så ska jag bli undervisad i hur det fungerar. Jag har inte velat betala mina räkningar genom Swedbanks internetbank för jag har varit orolig för allt vad som kan hända. Tänk om min dator går sönder tex. men det har dom visst tänkt på också så man kan gå in på någon annans dator och betala.
På vägen hem så fick jag i alla fall ett litet tröstpris för dagen. Jag tog en sväng förbi RIA Second-hand och hittade den här fina lampan för 40 kr som jag inte kunde låta bli att göra en animation av.

Fynd på Tradera

Publicerad 2011-01-11 20:52:42 i Allmänt,

Idag på vägen till Örslösa sågverk så gjorde jag en avstickare till Bil Allt. Tänkte beställa hem stötdämpare o fjädrar men jag åkte därifrån utan att ha beställt något för jag fick ett telefonnr. till någon som ev. hade begagnade grejor hemma. Senare nu på kvällen så ringde jag till den här personen men han hade inte några stötdämpare eller fjädrar till min bil, men åter igen fick jag lite tipps. Ett tipps om en skrot utanför Skövde som brukade ha gamla delar till min sort av bil, och sedan till någon som brukade ha auktioner på Tradera. Han hade sett inte för så länge sedan att det fanns stötdämpare där. Har nu varit inne på Tradera och hittat en auktion på gasstötdämpare passande olika Ford Sierra modeller. Utgångsbudet var 500:- och köp direkt var 600:-. Jag ringde först och kollade med min Ford vän om stötdämparna verkligen passade min bil, och det skulle dom göra sa han, men dom skulle vara lite hårdare än vanliga oljestötdämpare. Så nu har jag köpt dom direkt för 600:-, portot skulle gå på 79 kr enligt försäljaren. Lät det rörigt?
Dom hade höjt priset på stötdämparna på Bil Allt och expediten ville vara lite snäll mot mig sa han när han gav mig tippset till personen med beg. bildelar. Priset på fjädrarna var i alla fall det samma. Nu hoppas jag att jag snart slipper köra en gungande bil, för det känns mer som att vara ute på sjön i en båt än på en landsväg i en bil.

Lite bilder på Misse

Publicerad 2011-01-10 16:44:03 i Allmänt,

Jag har inte skrivit något i bloggen på ett tag för jag har gjort lite annat. Jag försöker göra färdigt Mallens minnesalbum och jag har fotona från sommarbetet på Kållandsö kvar, sedan är albumet klart. Längre fram tänkte jag göra ett litet album med mina övriga husdjur men det blir längre fram. Jag har mer värk just nu också och om jag sitter länge får jag mer ont så det är också en annan orsak. Jag längtar just nu efter att vintern snart ska ta slut för jag har tröttnat lite på det här hala underlaget som blivit. Jag vill ut och röra på mig mer och jag längtar till våren och sommaren då jag kan börja fiska igen, cyckla omkring mer och slippa sitta inne så mycket. Jag brukar promenera bort till minneslunden där min mormor och hennes sambo Icak finns, men somsagt just nu är det inget bra underlag för någon avkopplande promenad. Usch va gnällig jag är nu, men min rygg värker som attans. Imorgon ska jag i alla fall åka iväg till Örslösa sågverk och köpa sågspån till Burre, och senare längre fram mot nästa vecka måste jag åka iväg och köpa en bal hö till honom. En bal räcker ca 1 å halv månad och jag köper hö från en bonde. Det blir välldigt mycket billigare att köpa hö så.
Jag vet inte om jag lagt ut bilder på min gamla katt Misse här förut. Han blev 15 1/2 år gammal och han dog för ca 9 år sedan. Jag har scannat av lite gamla bilder på honom.
 Obs! Det förstörs fortfarande bilder då och då på Usb minnet, men det verkar ha lugnat ner sig lite. Kanske för att jag inte scannat så mycket på ett tag, förutom bilderna jag gjort animationer av, men dom har jag sparat i datorn och inte på USB minnet. Data skärmen har börjat blinka då och då istället så jag har fått krypa runt och kollat sladdarna. Jag har ju en katt som ibland vill tugga på dom, men jag hittade inga synliga fel. Det är väl kanske nån från andra sidan som tycker att jag inte ska sitta framför datorn för mycket och försöker skrämma upp mig, hi hi.


Ups! Försökte ladda upp 2 bilder till på Misse men dom hade visst också förstörts på USB minnet. Ska gå in på comhems sida där jag sparat alla mina bilder och spara om dom senare. Misse var en blandras katt som jag tog med mig från landet där jag är uppväxt. Jag hade även hans mamma men hon hon var ingen bra mamma, för hon tog alldrig hand om sina kattungar hon fick. I kullen som Misse föddes i så hade han sex syskon. 3 korthåriga och fyra långhåriga, och jag lyckades skänka bort dom allihopa förutom Misse som jag själv vill ha. Synd att jag inte har några bilder på honom som liten. Han såg ut som en liten boll då.

Här är en bild av Fia, Misses mamma som liten kattunge. Ser ni vad som hänt med bilden. Den har blivit röd nertill. Flera av mina bilder som jag Scannar och förbättrat med hjälp av programmet som förljt med scannern, har blivit missfärgade och förstörda.

Ursäkta texten. Jag tyckte väl att jag var rolig då när jag gjorde det för så länge sedan. Fia kommer från ett stall där jag var skötare på Travhästarna Bombie Du Moile och Walter block när jag var 13-14 år. Den här bilden har visst också råkat illa ut.

Här är Fia som vuxen, hemma hos mig. Jag vet inte var hon tog vägen. Hon vandrade iväg som så många andra katter jag haft när jag var liten. Min fostermamma skyllde alltid på grannen Einar som hon påstod stängde in dom hos sig och som hade dom som råttfångare, men jag har en annan idé om varför dom inte trivdes hos oss. Misse var den enda katt som jag haft så länge så jag blivit tvungen att ta bort honom pg. av ålderskrämpor. Han var världens goaste teddykatt. Varje dag när jag kom hem och parkerade min bil på gatan, så satt han och tittade efter mig från fönstret.

Investerat en termometer

Publicerad 2011-01-03 10:45:24 i Allmänt,

I flera år har jag inte kunnat se hur kallt eller varmt det är utanför husknuten men nu igår så köpte jag en termometer på ÖoB för 29 kr. Jag har annars en gammal termometer som sitter på köksfönstret men sedan dom glasade in balkongen så har det blivit varmare där. Så nu för första gången på ricktigt länge så kunde jag se hur kallt det var nu på morgonkvisten och det var 11 minus.
Sent igår kväll så plitade jag ihop en animerad termometer som får finnas här på bloggen och mäta temperaturen här.

Dagens citat

Publicerad 2011-01-02 16:41:28 i Allmänt,

Hittade jag på face book idag: Det vi gör för våra människor gör vi också för oss själva. Jag kunde inte låta bli att skriva ner det. Det liknar ordspråket: behandla andra som du själv vill bli behandlad eller, det du gör för andra får du trefalt tillbaka.
 
Den här bilden passade bra till citatet tycker jag. En härlig rogivande bild som får mig att längta till sommaren och att få fiska igen.

En textanimation från Vicke

Publicerad 2011-01-02 10:23:49 i Allmänt,


Jag kunde inte låta bli att sno den. Han har många fler fina animationer så gå gärna in på hans bloggsida och titta på dom. Hans adres finns bland mina länkadresser här på min blogg.

Per Oscarsson befaras ha omkommit

Publicerad 2011-01-01 14:00:11 i Allmänt,

och hans hustru likaså, då deras hus mellan Skara och Falköping brunnit ner, natten till nyårsafton. Ingen av dom har dykt upp efter eldsvådan och dom anhöriga har inte heller hört av dom. Hemskt i så fall, och jag hoppas då verkligen att dom slapp lida om så vore fallet. Man har många roliga minnen av honom från tv, och en gång när jag var ute på stan i Skara så stannade han för mig när jag skulle gå över ett övergångställe. Jag såg honom även fler gånger i Skara under tiden jag jobbade på Veterinärhistoriska museet. Jag glömmer honom alldrig från den gången då han tog av sig kläderna mitt i en tv sändning.

Om

Min profilbild

Yvonne Johansson

Jag heter Yvonne johansson. Är sjukpensionär sedan några år tillbaka.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela