Yvonne Johansson

Plusgrader & regn

Publicerad 2010-02-26 15:51:05 i Allmänt,

Det är första gången på nästan 2 1/2 månad som det är plusgrader ute. Vid stallet var det mellan 3 och 4 plus och så hällregnade det en stund. Fåglarna spelade för fullt och man känner att våren har gjort sitt första försök att tränga sig på. Det är exakt en vecka sedan det vräkte ner snö över Sverige och nu kommer det regn på allt. Jag hoppas att ni tar det lugnt och tänker er för vart ni sätter fötterna och även kollar upp så ni slipper få istappar och snöras över er. Ha en ricktigt skön helg och bryt inga ben när kylan kommer tillbaka och fryser backen till is.

Snön vräkte ner

Publicerad 2010-02-25 22:59:17 i Allmänt,

Jag tog in hästarna ikväll och snön den vräkte ner. På parkeringen hade det säkert kommit mellan 5 - 10 cm snö och termometern stod på 1 - 2 minus grader i stallet. Igår kväll körde lastbilar i skytteltrafik bort snön på gatan utanför där jag bor och runt om i stan också. Imorgon skulle det bli nån plusgrader här där jag bor och sedan skulle det väl bli lite kallare igen, men mer snö är på väg. Jag hoppas bara senare när våren kommer på ricktigt att det inte börjar ösregna eller att det inte blir för varmt på en gång med all snö som finns nu. Då får folk skaffa sig is-skor eller börja paddla kanot på gatorna. Någon i stallet hade hört att någon spått att våren skulle bli välldigt varm och med tanke på hur det sett ut tidigare vädermässigt så har tidigare vårar varit extremt varma. Jag har idag också varit och tittat lite på bokrean, men dom böckerna som jag var intresserad av fanns inte med på rean. For istället iväg till Granngården och köpte kattmat. Det är 15% rabatt på all katt/hundmat from. 25/2 - 28/2. Har även kollat efter scannrar på Tradera, men är lite osäker på om jag vågar köpa någon där. Ska istället hålla ett öga på Blocket om det dyker upp någon där eller om det blir rea på dom. Jag har många hål att stoppa pengar i så jag måste ta å fixa sådant som är vicktigast först. Mallens ena böld, den som sitter på magen har svullnat igen. Svullnaden gick ner för ett tag sedan så den syntes knappt men nu har den tydligen satt igång att växa. Jag kollar igenom honom nästan varje dag och undersöker så inga nya dyker upp.

Animerad & hoppig isbjörn.

Publicerad 2010-02-23 11:28:52 i Allmänt,

Ha ha ha jag fick ialla fall björnen att gå, men det blev lite hoppigt. Det är svårt att få bilderna precis rakt ovanpå varandra när man fotar av dom med mobilkameran. Det var 6 bilder jag fotade av. Nästa gång får jag försöka att vara lite nogare med att bilderna kommer ovanpå. Här är ialla fall resultatet.



Vacker vinterdag.

Publicerad 2010-02-22 10:47:22 i Allmänt,

Idag skiner solen för fullt. Det blir att ta på sig solglasögonen, annars börjar tårarna rinna och man blir snöblind. Jag har använt mobilkameran rätt mycket nu och måste ladda den ofta. Håller på att göra en animerad isbjörn som ska gå, hade jag tänkt, men vi får väl se hur det går. Jag får träna lite på det. Det är inte lätt att rita så björnen ser likadan ut till utseendet, hela björnen ändrar ju utseende, inte bara benen. Jag fick inte till björnens utseende i början men ju mer jag ritade ju bättre såg björnen ut. Jag får väl ta det med ro och träna mer på det, men jag måste ladda batterierna först i mobilen innan jag kan ta bilderna. Jag hoppas att jag imorgon ska ha fått till någonting som liknar en gående isbjörn. Jag ska även försöka ta lite mer vinterbilder av stan tänkte jag, för den här vintern kommer man inte glömma i första taget. Ett svinstall utanför Vinninga där jag kommer ifrån har taket rasat på. Jag hörde även att Rexams tak började knaka så dom fick utrymma fabriken snabbt. Vet inte ricktigt hur det sedan har gått. Överallt här i stan har det skottats tak och där jag bor hänger det stora klasar med snö över kanten på taken.

Ett snökaosigt stall

Publicerad 2010-02-21 19:26:00 i Allmänt,

Jag tog mig ut till stallet idag och på vägen genom stan så kröp jag fram med bilen. Himmel! hela stan är som förvandlad. Det kändes ricktigt kusligt med all snö och alla vallar som skottats upp. Nu får man verkligen akta sig så man inte krockar med någon. Man ser ju inte om det kommer någon pg. av att vallarna är som jätteberg. Det var inte så mycket bilar heller i farten. Där vinden har legat på ligger det driver som går upp till fönstren. Utanför där jag bor kom en grävskopa och började ösa bort snön från gatan och la den på trottoaren istället. Ute i stallet hade det varit 1 meter snö på parkeringen och en jättedriva. Jag kunde åka ut till stallet efter 14:00 idag för då var parkeringen rensad från all snö. Här kommer lite bilder där utifrån.



Obs! det finns en bild av stallet tidigare i bloggen med snö, taget från gödselstacken. Bilden till vänster längst ner är också tagen från gödselstacken fast uppeifrån stacken. Mallen är på 1:a bilden till vänster, Milles på högra bilden och på bilden längst ner till höger är det Elma.

Bilder på snökaoset.

Publicerad 2010-02-20 16:43:47 i Allmänt,

Var ute och fotade lite bilder i omgivningarna där jag bor, av snökaoset. I morgon kanske det blir mer bilder utifrån stallet, om det går att åka dit ut.

Snökaos!

Publicerad 2010-02-20 11:38:54 i Allmänt,

Den här dagen kommer nog alla minnas som den dagen då Sverige snöade igen totalt, tror jag. Maria ringde mig från stallet och varnade för att försöka åka ut till stallet. Dom kommer inte ut själva och grannen hade satt sig fast med snöslungan. Hon sände mig en bild på ett fönster på deras hus. Fönstret är ca 180 cm högt och det var snö nästan ända upp. Det var minst 1 meter snö ute i hagarna och 2 meter höga drivor. Undrar var det börjar barka hän. Hoppas taket håller på huset. Man får ju höra att tak efter tak börjar ge sig överallt.

Det räcker med snö!!!!

Publicerad 2010-02-19 19:22:36 i Allmänt,

Jag skulle igentligen ta en sväng med dammsugarn, men fy va trött ja blev efter maten. Jag håller också på att tvätta nere i tvättstugan och sedan är det OS på tv. Jag väntar nog tills i morgon då jag ser dammtussarna bättre. Jag såg på Anja igår och jag fattar bara inte hur den människan är i psyket. Inget illa menat för jag beundrar henne verkligen, men efter den våldsamma vurpan hon gjorde i störtloppet som kunde nästan ha kostat henne livet, så kastar hon sig utför backen igen dagen efter och gör något otroligt trots att hon är mörbultad från topp till tå. Jag åkte själv lite slalom när jag var yngre och har gjort lite vurpor. Stukade tummen en gång då jag krashade. Har känningar fortfarande i tummen. Har även blivit avkastad ett flertal gånger när jag ridit, men alldrig slagit mig ricktigt illa, förutom en gång då jag landade på ren isgata när Mallens mamma Figgy kastade av mig. Det kändes verkligen. Jag blev omkulldragen på en isfläck en gång också, och slog då i svanskotan och ryggan så jag fick men senare av det i livet. Men det som påminner Anjas vurpa mer var när Figgy bockade av mig. Vilka blåmärken jag fick. Hade verkligen ont i rumpan efter den avåkningen. Mer snö är på gång också och blåst. Idag var det verkligen kämpigt ute i stallet förparkeringen var full med driver. Fick slänga ut gödslet ute i hagen under vindskyddet så länge, för det gick inte ta sig ut till gödselstacken. Och i morgon varnar dom för att det kommer att bli ett ricktigt bus väder med mer snö. Upp till 2 - 3 decimeter, kanske mer lokalt, säger dom. Det räcker med snö nu. När våren kommer, vart ska allt smältvatten ta vägen. Lidan kommer att bli så full med vatten att Lidköpings centrum kommer ligga ricktigt risigt till. Jag känner det på mig, precis som jag kände på mig att något hemskt skulle hända Anja när hon åkte i störtloppsbacken. Jag fattar inte att en människa överhuvudtaget vågar utsätta sig för sådana farter på ett par skidor, backe upp och backe ner när skidorna hoppar och skuttar hur som helst ibland. Men sedan finns det ju också människor som inte kan begripa att man vågar gå nära en häst eller ens vågar rida dom.

Här Kommer Robban & Thomas

Publicerad 2010-02-18 20:52:59 i Allmänt,



Så här ser Robban och Thomas ut. Robban till Vänster och Thomas till Höger. 2 st travhästar varav Robban är stallägarens. Läs föregående inlägg för mer info. Bilden nedanför föreställer Robban och Thomas som krumbuktar och leker för fullt i hagen. Bägge går på lösdrift vilket innebär att dom kan gå in och ut som dom vill i ett speciellt litet stall eller utrymme som är anpassat för hur många hästar det går på lösdrift. Hästarna måste ha så mycket utrymme att dom lätt kan undgå varandra om bråk skulle uppstå. I "stallet" ska hästen kunna söka skydd från väder, vind och rusk och kunna lägga sig och vila på ett mjukt och torrt underlag, om den så vill. Man kan även utfodra den där inne och vatten ska finnas.

Här kommer mer hästar

Publicerad 2010-02-18 10:46:06 i Allmänt,

Här kommer 4 st hästar till som finns i stallet. Oscar, Mallen, Elma Vip och hennes avkomma Tabasco. Det finns 2 till, men dom kommer senare. Dom var för långt bort i sin hage och jag iddes inte pulsa bort till dom i snön.



Här kommer Oscar till vänster och Mallen till höger. Oscar är importerad från Holland/Belgien. Har även varit i England en sväng. Är mycket dressyr riden och tävlad men på senare år hopptävlad. Vilar just nu upp sig efter en senskada som han fick förra sommaren efter en vurpa i hagen. Mallen till höger är en fullblodsarab som jag är uppfödare på. Om ni läst i bloggen tidigare så vet ni vad han är för typ av häst. Om inte så kan jag berätta att han fyller 19 år 17/7 2010. Han råkade ut för en svår staknings skada som 2 åring pg. av att gillade köra race i hagen som yngre. När gräset var vått så kanande han ofta ut på rumpan genom staketet när det gick lite för fort. Han är en väldigt personlig häst som gillar att busa. Han är westernriden och lite tävlad i några grenar när han var yngre men pg. av mina muskelproblem och hans skada så har vi bägge sjukpensionerats. Mallen triangelmärktes sommaren 2006 när jag och en medryttare som inte lyssnade på mina förmaningar kom ihop oss. Mallen fick mer ont än vanligt för att medryttaren inte tog hänsyn till hans skada, och det tog ett bra tag sedan för Mallen att bli såpass ok att han ville belasta vänster framben i galoppen utan att bryta av till slängtrav eller gå ner på knäna när man lyfte ett framben. Ingen mer ridning på sommrarna för Mallens del, tack.



Här kommer Elma Vip till vänster och Tabasco till höger som är Elmas avkomma. Elma är en travhäst på ca 13 -14 år och som används som ridhäst. Hon är välldigt svart i färgen som ni märker. Finns knappt ett brunt hårstrå på henne. Tabasco är hennes föl som nu är 2 år. Han är korsning mellan travhäst och Svensk halvblod. Han kommer säkert bli 15 -20 cm större än sin mamma som är lika stor som Mallen, ca 152 cm. Ska bli spännande att se vad det kommer att bli med honom. Hans pappa är mycket dressyr riden. Bägge två har samma ägare.
Ska försöka få några bilder på Robban och Thomas senare som också är travhästar och som går på lösdrift. Robban ägs av stallets ägare och är en gammal trotjänare. Hennes pappa höll på med travhästar förr och hade även Robbans mamma som nu ligger begravd i mitten av deras stora sommarhage.

Hästarna i stallet.

Publicerad 2010-02-17 12:05:10 i Allmänt,

Tänkte visa lite bilder på vad för hästar som finns i stallet. Jag börjar med Kowac och Milles som är dom enda skimlarna.


Här är Kowac som är en fullblods arab likt Mallen. Han är lika gammal som Mallen. Född 91. Han är klippt vilket Mallen inte är. Hästar som rids mycket vintertid brukar man klippa så att svetten torkar bort fortare.



Här är Milles, som är ett svenskt halvblod. Han har ni sett förut och han går tillsammans med Mallen i samma hage. Det är med honom Mallen får gå tillsammans på sommarbete. Han är 20 år i år och är en pensionerad dressyrhäst.
Mer bilder kommer snart på övriga hästar.

Ååå vilken underbar dag.

Publicerad 2010-02-14 17:38:11 i Allmänt,

Måste bara skriva en gång till i bloggen idag. Det var länge sedan jag kände mig så avslappnad och loj, och vädret var ju kanon. Alldeles vindstilla och solen lyckades komma fram bland dimmolnen och spred sitt ljus över ett vitt och vintrigt landskap. Jag och Mallen släntrade iväg på en promenad och njöt av naturen i fulla drag. Vi stannade då och då och tittade bort mot horisonten där solen sken. Det var precis en sådan dag, som man brukar uppleva på sommaren när solen går ner. Hoppas att vädret resten av året kommer bli lika soligt och lugnt. Nu ska här bakas pannkakor med jordgubbsylt och banan till.


Stephanie Plum. Prisjägare och en nybörjare i prisjägarkåren.

Publicerad 2010-02-14 00:34:07 i Allmänt,

Det är ju snart bokrea och då tänkte jag passa på att göra lite reklam om en serie böcker som handlar om en prisjägare vid namn Stephanie Plum. Författaren heter Janet Evanovitch och hon skriver om en tjej som i brist på andra jobb börjar som prisjägare hos sin kusin Vinnie. Man skrattar så man gråter ibland när man läser dessa böcker och jag garanterar att man vill läsa om böckerna. Evanovitch skriver så, ja vad ska man säga. Det är som om man ser en film framför sig när man läser, och det är så roligt skrivet. Ni vet väl hur Helan och Halvan håller på i sina gamla svartvita filmer. Det är något liknande. Man förvånas över att Stephanie överlever i varje bok och jag måste säga att det är inte lätt att vara pojkvän till henne, även om han är polis och har nerver av stål. Jag brukar låna dom på biblioteket först och sedan passar jag på att köpa dom när det är bokrea, för jag måste bara ha dom. Det finns även en film om henne med Sandra Bullock (hoppas jag stavade rätt nu) som spelar Stephanie Plum. Har faktiskt inte sett den men jag lurar på att göra det. Här kommer ialla fall lite info. om filmen.

Foto på Mallens morfar Figaro

Publicerad 2010-02-12 10:15:37 i Allmänt,

Jag fick tag på lite bilder på Mallens morfar Figaro igår och tänkte visa upp dom i bloggen. Hoppas bara ingen har något imot det. Han levde mellan 71 - 95 och var bara i Sverige i några år. Är född i polen och efter att ha varit i Sverige i aveln så såldes han vidare till USA. Jag tror han hamnade i Canada tillslut. Just nu känner jag mig lite stressad och har lite svårt att få ro att göra sådant jag skulle vilja göra. Har inte varit inne på GIMP och gjort några nya animeringar, men jag ska. Håller på och dammar av i hemmet lite. När det blir ljusare ute så syns det hur dammigt och smutsigt det blivit och då börjar det klia i fingrarna. Dom senaste nätterna har jag drömt mycket intensivt också, och även i natt. Men jag har märkt att om jag sover i soffan som jag gjort dom senaste dagarna så blir drömmarna mer intensiva och verkliga, och om jag sover i sängen så drömmer jag inte så mycket eller så blir dom otydliga. Inatt sov jag i bägge. Först i sängen och sedan i soffan, det var då jag lade märke på skillnaden. Jag tror att det kan bero att det är lite mer dragigare och kallare vid soffan. Jag får mer frisk luft där. Det är inte ricktigt tätt vid ett av fönstren så till sommaren ska jag byta ut listen runt karmen. När jag sover i sängen som står inne i en sovalkov, så blir luften mer stilla och kvav där inne. I vinter har jag fått sova med både jeans, långkalsonger och tjock tröja för att jag inte ska få välldigt ont och bli stel i musklerna. Ända så tar det nästan en hel förmiddag att lirka upp mig beroende på hur mycket jag rör på mig. Jag brukar må som bäst på kvällen när jag har mina bästa dagar, och jag vill knappt gå och lägga mig för att jag inte mår så bra senare på morgonen nästa dag.
 Hoppas ni kan se någon likhet. Mallen kastrerades när han var 2. Om han fortfarande hade fått vara hingst så hade han också haft en liknande utstrålning. När en hingst blir valack så brukar kroppen sjunka ihop och dom får mindre muskelmassa. Här kommer några bilder på Hans dotter Figarena alias Figgy som jag kallade henne för.

Mallen har fått en till böld

Publicerad 2010-02-11 09:35:04 i Allmänt,

Igår när jag gick igenom Mallen så hitta jag en till platt och hård svullnad under magen. Den var nästan lika stor som min handflata. Så i morse ringde jag till ATG hästklinik i Skara för lite rådgivning. Han kan ha fått melanom, en slags hud tumör men för att veta att det är det måste man ta prov. Jag skulle hålla koll på bölderna men om det stannade upp så skulle jag inte behöva göra något mer. Men om det blossade upp mer bölder så rekomenderade han att åka in och ta prov inom någon månad eller när det blir bättre väglag till våren sa han. Han frågade vad det var för färg på Mallen och tydligen är det som hos människor att ju ljusare hud eller färg man har, ju känsligare är man för hudtumörer. Någon Ink trodde han inte att det kunde vara för om han inte har haft det förut så får sällan äldre hästar Inkar. Jag kunde inte göra något mer för att förhindra att det blossade upp mer bölder sa han utan jag fick vänta och se hur det utvecklade sig. Det finns både elakartade melanomer och melanomer som inte var så farliga så hästen kunde leva med det. Jag läste även på internet att Araber och hästar som hade tunnare hud var också känsligare för melanomer.
Obs! Inatt drömde jag konstigt igen men drömmen bet sig inte ricktigt fast så jag kommer ihåg den bra. Men en av dom äldre skådespelarna i Navy CSI var med. Det är välldigt mycket skådespelare med i mina drömmar har jag märkt. Men jag tittar ju välldigt mycket på film också.

Fråga veterinären på nätet

Publicerad 2010-02-10 10:25:24 i Allmänt,

För några veckor sedan så upptäckte jag att Mallens skap svullnat och att han fått en platt förhårdnad under huden. Svullnaden gick ner lite ett tag men nu har det blossat upp igen. Förhårdnanden har också blivit lite större och är ung som 1 1/2 femkrona stor. En distriktsveterinär tittade på skapet för ca 2 veckor sedan samtidigt som en annan häst fick sin vaccinations spruta, men hon kunde inte säga rakt på sak var det var. Igårkväll gick jag ut på nätet och hittade en sida där man kan skicka in en fråga till hästveterinären på strömsholm (tror jag att det var). Jag frågade om jag kunde få något råd om hur jag ska göra, men det är ju inte lätt för en veterinär som inte sett hästen att ge något bra svar. Mallen ser förövrigt ut att må bra och äter som han brukar göra. Om han skulle ha feber så vill han inte ha mat. Det är det första man ser hos honom att något inte står rätt till. Mat är det det bästa som finns tycker han. Jag får avvakta och se vad som händer. Väglaget är inte så roligt att köra i heller, med en hästtransport, om man skulle åka in med honom. Inatt drömde jag roligt igen. jag har visst en period nu med knasiga drömmar. Jag kommer inte ihåg allt, men jag åkte bak på en motorcyckel på en väg nere vid Truve utanför Lidköping, en väg som jag åkt mycket på tidigare. Jag hoppade av i farten vid några villor och landade på fötterna och åkte lite kana. Sedan plötsligt hade jag 2 inplastade amerikanska skoljackor i famnen. Ni vet med vita ärmar som ni kanske har sett killar ha på frittiden som spelar amerikansk fotboll mm. Dom här var röda och vita. Jag gick in i en av husen och där stod ett flertal människor varav en av dom var Skarsgård. Jag slängde till honom en av jackorna och han började genast kränga sig på den. Men jackan verkade inte passa och började gå sönder. samtidigt svällde Skarsgårds muskler upp precis som på Hulken ni vet och musklerna syntes. Jag vaknade upp strax efter men somnade om och drömde vidare men kommer inte ihåg vad den drömmen handlade om. Det var ett tag sedan jag drömde så intensivt och komiskt. Jag vet ibland när jag drömt något roligt att jag sedan gått och skrattat för mig själv hela dagen. När jag inte mår så bra ibland och är deppad så brukar jag försöka pigga upp mig med att se på komedier av alla de slag. Det har tydligen satt sig på hjärnan. jag har upptäckt att jag kan förvandla otäcka händelser till rena komedier i drömmarna ibland.

Nu snöar det igen

Publicerad 2010-02-09 11:21:18 i Allmänt,

Jag håller på att dammar lite och nu ska julgranen ner. Så länge har jag haft framme den. Samtidigt utanför fönstret håller ett skatpar på att riva ner ett gammalt skatbo som dom tar pinnar ifrån och flyger iväg med, i snöyran. Jag är väl medveten om att skator bygger bo tidigt men nu vet jag faktiskt om dom är riktigt kloka. Det snöar för fullt ute. Och tänk, i Vancover invigs Os till helgen och där sägs det vara rena vårvädret. Jag måste också få berätta om en välldigt intressant dröm jag hade i natt, ialla fall en del av det hm, hm. Vet inte om jag blev lite påverkad av 50-tals Cd:n i enjoy igår. Jag drömde att jag helt plötsligt befann mig i minst 50 år tillbaka på 50 - 60 talet och jag befann mig framme på stan. Alla bilar var jänkare och dom flesta var klädda som på den tiden. Och Fonzie var där. Vilken besynnelig dröm det var. Vi åkte i en stor jänkare i slutet av drömmen och vi körde ikapp ut mot läckö så det sladdade och krängde, sedan vaknade jag. Jämt så ska man vakna när det är som mest spännande. Jag måste bara säga att Fonzie var allt bra charmig i drömmen, som han brukar vara såklart i gänget och jag, ha ha ha.

2012 WE WERE WARNED

Publicerad 2010-02-08 23:41:34 i Allmänt,

Det finns många teorier om hur jorden kommer gå under. Ett av dom dök upp i filmtidningen enjoy idag. Den 17/3 släpps filmen 2012 We were warned ut på DVD som handlar om den senaste teorin, eller kanske inte den senaste. Enligt infot om filmen så har visst Mayaindianerna förutspått för tusentals år sedan att jorden ska drabbas av stora naturkatastrofer och slutligen gå under 2012. Jag hoppas att dom har tolkat sägnerna fel eftersom det har gått så lång tid sedan det spåddes. Språket har ju ändrat på sig en hel del. Det enda sättet som jag kan komma på hitills hur jorden så snabbt kommer att förintas är att en komet eller astroid krockar med jorden eller att ett stort svart hål kommer så nära vår vintergata att det slukar vår galax. Om så skulle ske så skulle jorden spricka sönder precis som på filmen. har visserligen inte sett filmen än men är lite nyfiken på att göra det. Undrar hur dom tänkt sig att vi ska gå under. Nostradamus ( hoppas jag stavade rätt nu) var en person på 1500 eller var det 1600 talet som drömde en massa sanndrömmar och förutspådde en massa saker som skulle hända i framtiden, och en del av dom har tydligen hänt, om man har tolkat hans kryptiska texter rätt. Har läst om honom för länge sedan och har glömt exakt om vad. Jag kanske ska kolla upp honom igen. Om jag inte minns fel så har han också spått när jorden ska gå under. Den som lever får väl se. Man får väl passa på och njuta så gott det går av vår moder jord och livet vi har. Så länge männskligheten har funnits så har det väl alltid funnits profeter som förutspått vår domedag. Här kommer i alla fall en litet provsmak av filmen. Alltid kul att se effekterna. Tänk va man kan göra nu förtiden så att allting ser så realistiskt ut.

Om du inte kan sova, ät en banan.

Publicerad 2010-02-08 10:23:49 i Allmänt,

Hörde i helgen att man ska äta bananer om man har svårt att sova. Hörde dessa ord samtidigt som jag satt framför datorn i Lördags kväll. Jag var välldigt trött då efter att ha hämtat hö och hade just duchat och gett mina onda muskler en välbehövlig massage. Jag tänkte inte mer på dessa ord förrän dagen efter och började då undra om det var hölastningen eller alla bananer jag satt i mig under Lördagen som gjort mig så trött. Kanske värt att testa nån gång längre fram om jag inte kan sova. Här kommer i alla fall en vintrig bild av stallet som jag tog för lite över en vecka sedan.

Äntligen hö på loftet.

Publicerad 2010-02-07 21:43:57 i Allmänt,

Igår släpade jag och lillbrorsan upp runt 70 höbalar upp på loftet. Tur jag har honom som kan hjälpa, mig men nu behöver jag inte oroa mig på ett bra tag för att höet ska ta slut. Det är stressande när man inte vet hur man mår i musklerna dag för dag. Jag hoppas och tror att höet jag har nu ska räcka tills vi släpper ut hästarna på betet. Nångång i början på Maj om vädergudarna är snälla. Det är ju en massa snö som ska smälta bort först och lite gräs som ska växa. En del av höet följer med ut för vi måste stödfodra dom i början. Milles har en känslig mage och får lätt kolik om övergången blir plötslig. Jag har filmat Mallen lite också och här kommer en snutt på honom när han står och kliar sig i hagen när han inte har något täcke på sig. Jag låter honom gå utan vinter täcke vid uppehållsväder nu. Han tycker nog det är skönast så verkar det som. Han har fått en välldigt tjock och lång päls trots att han haft ett tjockt vintertäcke på sig, men det har nog med åldern att göra. När han var yngre hade han även då en tjock päls på vintern, men långt ifrån så lång.

Efter lite höstrul fixade det sig ialla fall.

Publicerad 2010-02-01 21:04:45 i Allmänt,

Jag skulle ju hämta hö i veckan hos bonden jag brukar hämta hö hos, men när jag ringde för att tinga tid så sa han att han inte kunde sälja mer hö. Både jag och Milles ägare blev välldigt irriterade för vi behöver bägge just nu köpa hö, och hon hade tingat för hela vintern. Han kunde också ha sagt till oss förra gången när vi hämtade att han kanske inte kunde sälja mer för det blev ont om hö. Då hade vi börjat leta efter annat hö på en gång. Nu har vi inte många balar kvar. Jag ringde då upp bonden jag köper halm av för att se om han hade hö som han kunde sälja, och det hade han. Inte nog med det. Han lånade även ut sin hästkärra, en bogie med 4 ljul som jag inte kan dra med min lilla bil, men med pickupen jag brukar låna när jag hämtar halm. ca 600 kg hårdpressat hö får det plats i bogien och jag har räknat ut att det kommer räcka i nästan 4 månader. Mallen äter ca 6 kg hö om dagen och höet kostar 2 kr kg. Lillbrorsan och min brorsdotter Rebecka ska hjälpa till. Obs! hon vet nog inte om det än, men om hon skulle kika in på min blogg innan lillbrorsan hunnit säga något så hoppas jag inte hon blir alltför arg.

Om

Min profilbild

Yvonne Johansson

Jag heter Yvonne johansson. Är sjukpensionär sedan några år tillbaka.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela