Yvonne Johansson

Min dator!

Publicerad 2009-08-31 20:21:15 i Allmänt,

Innehåller Microsoft windows xp, versioin 2002. AMD Duron (tm) prozessor 1,60 GHz, 736 MB Ram. Totalt utrymme 37,2 GB, ledigt utrymme 30,9GB.
Är det tillräckligt för Gimp?

Tur i Oturen.

Publicerad 2009-08-30 20:26:49 i Allmänt,

Idag hjälpte lillbrorsan mig att hämta halm, och som tack för hjälpen har jag gjort en äpplekaka till honom. Den står på avsvalning just nu på balkongen. Och datorn som jag fick som ersättning för den jag sabbade, funkar jättebra. Jag ska nån dag ladda hem Gimp. Jag hoppas bara den funkar på datorn jag har. Datorn är betydligt bättre än min gamla och den förre ägaren hjälpte mig ställa in den så den liknar den jag hade och som jag var van vid.
Jag hade tur i oturen. Tack för alla snälla människor som finns.

Vilka snälla människor det finns.

Publicerad 2009-08-29 15:52:22 i Allmänt,

Wow vilka snälla människor det finns. Jag tappade ju datorn i går när jag fick bråttom in pg. av ösregn. Den förre ägaren kom på förmiddan med en annan skärm, och jag talade då om vad som hänt. Det visade sig att nåntiong hade hänt i datorn och vi fick inte igång den. Han åkte då hem med datorn och hämtade en annan som också var till salu, och hjälpte mig sedan med installationen. Datorn hade samma windows fast hade bara 40 Gb, var lite långsammare men hade ung. samma grafik. Jag fick datorn som ersättning plus skärmen. Han skulle försöka laga den andra datorn med tiden. om det gick. Jag behövde inte betala för den. Jag bara säger det. Vilka snälla människor det finns. Han sa ju till mig när jag köpte datorn att jag skulle vara försiktig så jag inte tappade den, och det första jag gör är att tappa den. Men när man hör grannarna börja tjuta och springa bakom en, och när man ser en vägg med vatten komma imot en i full fart. Då får man bråttom.

Har köpt en annan dator.

Publicerad 2009-08-28 23:13:19 i Allmänt,

Men skärmen passade inte. Det var likadant förra gången när jag bytte. Jag upptäckte sedan att alla animerade bilder försvann i bloggen. Det var då jag kopplade om till den andra datorn men fick sedan koppla tillbaka till den gamla datorn när inte skärmen funkade. Han som jag köpte datorn av skulle kolla upp imorgon om han kunde hjälpa mig. Hoppas allt funkar bara. Jag stod på näsa in i trapphuset, så datorn for iväg över golvet med en skräll när jag fick bråttom  pg. av en störtskur. Höll på att bryta handleden av mig och slå in knä skålen. Hård disken är välldigt känslig för stötar och om den går sönder är det bara skrot. Datorn gick i alla fall igång när jag startade den, men det blev ingen bild på skärmen. Jag har för mig det har med upplösningen att göra. Datorn har windows Xp och innehåller 80 GB utrymme. Den funkade välldigt bra hos han som sålde den. Undrar om jag kan sova inatt pg. av det här.

Letar beg. dator

Publicerad 2009-08-28 10:31:55 i Allmänt,

Finns det någon som har en bättre beg. dator som är till salu? hör av er då. Jag håller på och letar. Vet inte hur länge till min dator funkar och jag vill gärna ha någon nyare pg. av att min dator har för gammalt windows och det går inte uppgradera den.

Cruising i Lidköping

Publicerad 2009-08-28 09:18:46 i Allmänt,

Vill tippsa om att till lördag 29/8 är det cruising i Lidköping, och utställning av bilar i framnäs park. Det är Roadmasters som håller i det hela och lillbrorsan hjälper till. Han äger själv en Cheva 57a som till hösten skall lackas om. Bilen importerades i vintras till Sveriga från californien och köptes av lillbrorsan i våras. Den är i original skick och det finns en del att fixas innan den ser ut som ny igen. Här är lite bilder på den.

Hästhuvud i pastell.

Publicerad 2009-08-27 09:32:11 i Allmänt,

Inatt efter att jag tittat på gamla teckningar som jag haft i mina gömmor så blev jag inspirerad att kladda lite. Så vid midnattt stod jag och klottrade ner ett hästhuvud med pastellkritor på en kartong bit. Jag stod upp för att få en bättre syn över bilden så den inte skulle bli skev. Den blev väl ok med tanke på att jag inte tecknat på välldigt länge.

Nossebor marknad o Milton mus.

Publicerad 2009-08-26 18:10:00 i Allmänt,

Tog en tur till Nossebro marknad i dag. Det är 2:a gången som jag åker dit i år och tidigare har jag alldrig varit där, fast jag bara bor ca 5 mil ifrån. Nossebro marknad är sista onsdagen i varje månad, och det kommer knallar dit från hela landet. jag såg till och med riktiga indianer där. Jag tror dom kommer från Peru men dom var klädda i nordamerikanska indian kläder. Indianer var dom i alla fall. Jag åkte dit bara för att komma ut lite och se lite nytt. Ryggen värkte en aning på vägen dit men det släppte när jag knallat runt en stund. Köpte lite teaterkonfekt, 2 munkar och en andra sorterings väska i svart läder, som man även kan ha som ryggväska, för 50 kr. Hittade inga större fel på den. Min gamla väska höll handtagena på att lossna.

Jag har fotograferat av några teckningar som jag gjorde för många år sedan. Jag gjorde teckningarna till en egenhändig barnbok. Historien handlar om en husmus och en skogsmus som är vänner. Husmusen heter Milton, och skogsmusen Max. Beatrix Potter är en av mina barnboks favoriter och Walt Disney är en annan. Inspirerad av dom bägge började hitta på historier om en mus som heter Milton. Jag ska ha historierna undanstoppade någonstans, men jag kan visa bilderna till den första historien jag hitta på. Bilderna är avfotograferad med en billig mini digital kamera, så bilderna är lite suddiga.


 

Typiskt!

Publicerad 2009-08-24 16:18:12 i Allmänt,

Dä ä la typikst. Här har man klampat runt i nästan hela skogen och endast hittat små förtorkade kantareller å blivit halvt ihjäl stucken av mygg. Å sedan när man nästan är framme vid bilen igen, så klampar man in i värsta kantarellområdet. Jag behöver i alla fall inte gå så långt nästa gång.

Modemproblem?

Publicerad 2009-08-23 19:43:10 i Allmänt,

Jag har även funderat på om det kan vara Com hems modem som krånglar. Den blinkar lite ojämt och långsamt, och när jag har dragit ur kontakten och satt i den igen efter en stund, så blinkar den snabbare och mer jämnare. Ska nog hålla ett öga på modemet medan jag surfar och se om det händer något med blinkandet under tiden. Ska slå en singnal till Com hem i morgon och kolla med dom vad dom tror också.

               

Leta annan dator

Publicerad 2009-08-23 01:38:30 i Allmänt,

Jag får nog börja leta efter en annan beg. dator. Min dator börjar ge sig. Det började i sommras när jag var ute och surfade så tappade datorn kontakten med servern. jag trodde först att det var com hem som höll på med något  men så var det inte enligt dom. Jag fick igång datorn igen och kunde komma ut på nätet efter omstart. Men det verkar bli värre. Hinner knappt ut förän han slår ifrån och det är irriterande.

Tack Fredrik

Publicerad 2009-08-22 22:48:26 i Allmänt,

Det blev ändring på chemat. Fick hämta hö idag stället. Bonden som hade höet skulle inte vara hemma på söndag, och han som hade hästkärran skulle använda den på söndag. Men lillbrorsan sa att han ändå kunde hjälpa mig fast vi bestämt att han skulle hjälpa mig på söndag. Tack för att du finns lillbrorsan och hoppas jag kan komma upp ur sängen i morgon. Får sova med varma byxor på mig så jag håller musklerna tillräckligt mjuka.

Äpplekakor

Publicerad 2009-08-21 18:17:16 i Allmänt,

Idag gjorde några äpplekakor. En till mig själv och 2 som jag ska ge bort. På sen sommaren och hösten är det äpplekakstid, och jag brukar då alltid då gå upp i vikt. Men det får man väl finna sig i, för det är ju så himla gott med äpplekaka.
Det är min fostermamma som lärt mig att göra äpple kaka, och om ni vill göra en likadan så har jag skrivit ner receptet. Obs! ingredinserna varierar lite i mägd beroende på hur stor formen är och vad man tycker om, men jag har skrivit ner på ett ungefär hur mycket det ska vara i. Sedan får ni själva avgöra vad ni tycker. Jag beräknar ingredinserna till en form på ca 8 1/2 dl ung.
4-6 äpllen beroende på storleken. Gärna en äpple sort som lätt blir mosig.
Smörj formen, skala och skiva äpplena och strö kanel över dom. Jag tycker om kanel och brukar strö ordentligt.
Nu ska smördeg täckas över:
Ca 200 milda smör margarin.
1/2-1dl socker. I en del äpplen finns det tillräckligt med socker redan i så man behöver inte ha i så mycket tillsatt socker.
3 dl vetemjöl och 1 dl fiberberikad havre gryn. Går även bra med bara vetemjöl fast då ca 4 dl eller 1 dl havregryn utan fibrer. Du avgör vad du tycker om. Sedan beror det på hur stor formen är, då får man göra lite större sats. Jag brukar gå efter känsla. Blanda alltihop till en deg och strö eller lägg degen i kakor ovanpå äpplena och platta till så degen täcker alla äpplen.
Låt äpplekakan stå sedan i ungnen i ca 30 min i ca 200 grader. Kakan är färdig när kakan blivit gyllenbrun med mörkare kanter, och du ser hur äpplena kokar upp genom smördegen. Servera sedan med vanilj eller marsán sås. Smaklig måltid.

Hälsade på Mallen

Publicerad 2009-08-20 15:26:57 i Allmänt,

Tog en tur ut till Mallens sommarbete idag. Med mig hade jag Kent som ville se hur han mådde. Han har inte sett honom på ett år sedan jag flyttade Mallen till ett nytt stall. Kent brukar hjälpa mig att laga mina bilar och jag träffade honom samma sommar som Mallen föddes, för 18 år sedan. Kent tyckte Mallen hade blivit tjock, och han brukar bli det när han får gå på sommarbete. Han är välldigt lättfödd Mallen min.

Big Kantarell

Publicerad 2009-08-18 15:28:04 i Allmänt,

Tog en skogspromenad i dag för att se om jag kunde hitta några kantareller, och det började lite knapert. Hittade bara små nästan helt förtorkade svampar men längre in i skogen så hittade jag någorlunda stora. På vägen tillbaka svängde jag in på en rådjurstig och klampade rakt ut bland mossen. Plötsligt såg jag något stort och brandgult glimma fram. Jiippa va många kantareller tänkte jag. Jag trodde det var flera kantaraller som trängt ihop sig på ett o samma ställe och ivrigt trevade jag under "dom" för att ta upp dom. Till min förvåning kände jag bara en en enda tjock stam, och försiktigt lossade jag på svampen. Jag tog kort på den för att visa hur stor den är men det syns kanske inte ricktigt. Jag skulle ha lagt min hand bredvid. Jag kanske tar ett kort till innan jag lagar till den. Håller just nu på att ladda mobilbatteriet. Efteråt på väg mot bilen så hitta jag små, små trattkantareller som var på upp. Men dom var alldeles för små för att plockas än. Men det heter ju "den som väntar på något gott väntar alldrig för länge" tror jag.

Trolldeg!

Publicerad 2009-08-18 10:24:08 i Allmänt,

Det finns nånting som heter trolldeg. Det använde man förr för att sysselsätta barn att leka med, och det är en billig variant av nu dagens Clay lera som barn leker med, kan man väl säga.
För att göra degen behöver man:
2 dl mjöl.
1 dl salt
ca 1 dl vatten
Blanda ihop ingredienserna ordentligt så degen blir mjuk och fin. Lägg degen i en ren plastpåse och förslut den väl Lägg påsen med degen i kylet och låt den ligga där 1 dygn. Sedan är det bara använda den . Obs! låt den inte ligga oanvänd i mer en vecka, för saltet gör degen vattnig och det blir svårare att göra stabila figurer. När du gjort figuren så låt den torka några dygn på ett torrt och varmt ställe innan du målar den med vattenfärg. Du ser på undersidan om den är igenom torr. Om den fortfarande är våt där är den inte helt torr. Om man vill göra tex. magnet figurer. Tänk då på att klistra fast ordentliga magneter bak som håller figuren uppe. Figurerna går lätt sönder om dom ramlar i golvet. Efter att man målat dom kan man också måla över dom med vattenbaserad blank klarlack som man köper i hobby i bokaffärer. Figuren tål då fukt bättre och den blir blank.
Här är lite bilder på vad jag har gjort för något.

Såg "mormor" idag igen.

Publicerad 2009-08-17 15:25:47 i Allmänt,

Min mormor är död sedan flera år tillbaka, men det promenerar runt en dam som är en kopia av henne, runt i mina kvarter. Hon bor i närheten av där jag bor och jag har sett henne i flera år. Varje gång jag sett henne så brukar jag säga till min mamma att, nu har jag sett mormor igen, och en gång var jag tvungen att stoppa henne och tala om att hon var otroligt lik min mormor. Hon talade då om att hon bodde alldeles i närheten.
 Jag har hört att nånstans i världen så ska man ha en kopia, och om man har tur så kan man stöta ihop med dom. När jag konfimerade mig så bytte vi präster flera ggr. Och när jag var ute på en av mina ridturer på en sköthäst jag hade så red jag förbi Truve golfbana. Där stod en av mina konfirmationspräster och trändade på att slå iväg bollar, trodde jag. Jag red förbi och brottades med mitt samvete om jag skulle hälsa på honom eller inte. Jag beslöt att hälsa till sist och började ropa på honom. Först reagerade han inte men sedan fattade han att det var på honom jag ropade på. Han kom fram till mig med ett förvånat uttryck och jag undrade om han inte kände igen mig. Det visade sig att det inte var min konfirmations präst och jag kände hur röd jag blev. Han var på pricken lik konfirmationsprästen.
Jag slår vad om att om jag ställt dom bägge intill varandra så skulle man nog inte se vem som var vem.

Papphus!

Publicerad 2009-08-16 17:22:49 i Allmänt,

Det var inte meningen, det bara blidde så. Slank in på hemcompaniet för att fönstershoppa bara. Vädret är ju inte så kul. Strosade förbi en stor trave böcker som jag började plocka bland. Plötsligt framför ögonen stod ett viktorianskt pappershus bland böckerna och jag blev alldeles hänförd. Varför stod den där tänkte jag. Så hittade jag en bok och sedan ännu fler böcker som handlade om Viktorianska hus. det visade sig att om man vek upp boken helt och hållet så pärmarna gick ihop så fälldes det upp ett vackert hus i papp. Jag är väl fortfarande rätt barnslig av mig och älskar att pyssla så jag bara kunde inte motstå att köpa boken. Den kostade bara 49kr så jag överlever nog. Med i boken följde ett häfte med information om den Viktorianska tiden plus figurer i papp som man kunde ställa in i "dockskåpet". Lesnar man på huset är det ju bara att fälla ihop det. När jag ser på huset och dess inredning så tänker jag på Tv serien som gick på 70talet, Herrskap och tjänstefolk. Den går i repris nu fp Tv4Guld.
Viktorianskt hus i papp.Viktorianskthus i papp.



Vare blåser i dag.

Publicerad 2009-08-16 11:51:51 i Allmänt,

Har inte varit ute än men från fönstret ser det ut att blåsa nåt välldigt. Tänker inte gå ut för än håret är torrt för jag har känt mig lite småsnuvig. Har dushat och ska diska snart, glor samtidigt på animal planet. Får se vad jag sedan ska göra, men ut måste jag senare för att handla lite gott till Nossan, annars hon kinkig. Hon ska 3 ggr om dagen ha tonfisk med sås som är hennes favorit "godis". Måste också kolla upp om det finns hö att köpa av bonden jag brukar köpa hö av. Tänkte hämta det nästa helg och lillbrorsan får hjälpa mig med det. Han är jättesnäll med att hjälpa mig med tunga göromål då jag har problem med musklerna. Jag kommer inte ta hem Mallen från betet för än i mitten eller slutet på September. Ska också försöka hitta nån som kan hjälpa mig rida Mallen nån gång i veckan så han får springa av sig lite. Under vinterhalvåret mår han bättre och blir välldigt pigg. Han belastar sin vikt mer på baken där "motorn" sitter och belastar inte fram där han har sin gamla stakningsskada i bogen. Om han inte rids för länge så han blir trött. Då får man sluta rida honom.
Ha trevlig fortsatt Söndag Nu ska jag gå och diska. Tjing på er.

                                                                     

Jack Sparrow.

Publicerad 2009-08-15 10:29:30 i Allmänt,

Här är en oljemålning av den ökände Jack Sparrow. Det är en målning jag gjort själv för några år sedan, Jag brukar inte måla i olja, jag tecknar mest eller målar i akvarell. Målningen blev väl sisådär. Ögonen målade jag inte rätt. Han ser lömskare ut än på bilden jag målade av. När jag var yngre ritade jag mycket och fantiserade. Mest hästar blev det. På senare år har jag ingen ro i kroppen och har lite prestations ångest. I skolan hade jag jämt 5:or i betyg i teckning men jag var ändå alldrig nöjd. Jag önskar jag kunde slappna av mer som jag gjorde när jag var liten när jag satt och ritade och fantiserade utan att bry mig om det blev fint eller inte. Jag förmodar att det hör till vuxenvärlden att man måste prestera bra och vara bäst på det man gör. Sådant förstör det roliga för en.

 Oljemålning av Yvonne Johansson. 

Blixt & dunder!

Publicerad 2009-08-13 14:52:48 i Allmänt,

Hovslagarn var ute hos Mallen idag och skodde honom, och medan vi stod där utanför beteshagen så small åskan till ordentligt så både jag och hovlsagarn hoppade till. Det var bara Mallen som stod och såg helt oberörd ut. Däremot en kompis som var ute och red nästan samtidigt, på ett annat ställe. När åskan small till så blev hästen så shockad att stackarn föll ihop på knäna. Det hela avlöpte rätt bra ändå.

Nu egnar det igen.

Publicerad 2009-08-11 14:24:40 i Allmänt,

Det har visst inte regnat så mycket sedan 50-talet. Vi lär väl bli mer vana vid extrema väderförhållande i framtiden. Ju varmare det blir på vår moder jord ju ruskigare väderförhållande kommer det bli. Inte bara regn utan torka och hetta, orkaner och översvämmningar. Moder jord slår tillbaka och det är våra barn som får betala.
                                                                                                                                                                  

Ingen Firre!

Publicerad 2009-08-10 20:34:33 i Allmänt,

Var ute och fiskade igen men det blidde ingen firre denna gång, och det var inte bara jag som inte fick nån. Det var stiltje. Men jag fick sällskap av en "häger " som hoppat upp på land för att vila. Tog ett kort på honom men vågade inte gå för nära ifall den skulle bli rädd. Jag zoomade med mobilkameran men bilden blir bara suddigare och suddigare ju mer jag zoomade. Hoppas ni ändå ser vad för fågel det är.

Tog ett kort på en              

På fisketur i Lidköpingshamn.

Publicerad 2009-08-09 22:21:11 i Allmänt,

Tog en tur längst ut i hamnen i Lidköping i kväll och fiskade med kast och metspö. Fick upp 8 braxar som åkte tillbaka i plurret igen efter att jag varsamt krokat av dom. Det var många som fiskade och en familj som befanns på andra sidan älven åt andra hållet fick upp flera aborrar, men inte jag. Jag stod på braxsidan, typiskt. Jag fiskade tills det blev så mörkt att jag knappt såg flötet. Någon napp med kastspöt blev det inte men kvällen var underbar skön och vattnet låg spegelblankt. Man kunde knappt urskilja var vatten och himmel gick ihop i horisonten. Kent dök upp precis så jag fick napp. Jag ska ta en tur till hans sommarstuga en dag längre fram och testa min fiske lycka där. Stugan ligger några hundra meter från Lidan och man får gå genom en häst och fårhage för att komma dit. Man får även gå över en bro för att komma till ett vassfritt område. Sist jag var där fanns det knappt en bro att gå över . Kents bror hamnade i plurret när han försökte gå över en gång och pg. av incidenten har det byggts en ny bro.

                                                                                                                                                      

Provning av Mallens nya flecetäcke.

Publicerad 2009-08-08 21:48:32 i Allmänt,

Var ute hos Mallen ikväll och provade Mallens nya flecetäcke. Det satt fint fint och passade rätt bra fast det bra var 125 cm. Förutom gjorden som satt på, den var för kort. Men Mallen har fått en välldig stor mage så till vintern passar gjorden säkert när Mallen blivit lite smalare. Så länge kan jag använda en lös gjord och korta upp gjorden som sitter på täcket så länge.
Kvällen var så fin så på hemvägen så stannade jag vid Ullersundsbron och gick ner till bryggan som jag suttit på och fiskat så många ggr. tidigare. Jag tog med mig metspöt och lite deg och satt där en stund och njöt av lugnet så gott det gick. Båtar gick i skytteltrafik i omgångar men imellan åt var det lungt o fint. Fick upp en liten mört men släppte tillbaka den efter att så försiktigt som möjligt tagit loss den. Den simmade glatt iväg och jag hoppas att jag inte skadade den för mycket. Om det varit en aborre hade jag tagit med mig den hem och stekt den. Ett gäng ungdomar kom senare dit och satte sig på bryggan och började fiska och plötsligt blev det välldigt mycket båtar igen som for förbi. Då packade jag ihop och jag känner mig belåten över hur Lördagskvällen blev.
                                                                      

Nytt fleece täcke.

Publicerad 2009-08-06 21:07:47 i Allmänt,

Efter middagen så lade jag mig en stund i soffan för att vila ryggen och se på Tillbaka till Aidensfield. Samtidigt bläddrade jag bland reklamen för idag. Såg att ÖoB reade ut fleece häst täcken för 29 kr. Kunde knappt vänta på att Tv serien skulle sluta .Hoppade på cyckeln sedan och trampade i väg. Väl framme hade dom bara ett rosa och blått täcke kvar och storleken var 125. Mallen har 135 cm men det stod att den skulle passa ponny och cob. Jag köpte den för även om den är lite liten så kan han kanske ha den i nödfall, för vad får man igenligen för 29 kr. Fleece täcket töjer sig säkert lite också. Cycklade sedan ner till Kents garage och visade upp mitt fynd.

Fin dag för en biltvätt.

Publicerad 2009-08-06 11:12:03 i Allmänt,

Så fort jag sett färdigt på Tillbaka till Aidensfield så sticker jag i väg och tvättar bilen. Hoppas Vaxningen jag gjorde efter förra biltvätten har hållit, så han blir lika blank och skinande röd igen. Det är svårt att hålla gamla röda bilar i fint skick. Lacken oxiderar välldigt fort på röd billack. Obs! Tillbaka till Aidensfield är en engelsk favorit serie som sänds på Tv4 klockan 11:00 varje dag, och nu sänder nya avsnitt. Serien sänds även på Tv4Guld varje eftermiddag klockan 16:00 till klockan 17:30. Det är äldre avsnitt.

                                                   

Mallen & Milles sommarbete.

Publicerad 2009-08-06 01:04:47 i Allmänt,

Här är en bild från Kållandsö där Mallen tillsammans med stallkompisen Milles är på sommarbete, sommaren 2009.
En bild på Mallen och Milles på sommarbetet 2009, på Kållandsö.                                 

Välkommen till min nya blogg!

Publicerad 2009-08-06 00:02:05 i Allmänt,

Jag heter Yvonne johansson och bor i Lidköping. Född 1966, uppväxt på landet strax utanför Vinniga och gillar djur och natur. Tyvärr har jag blivit sjukpensionär sedan några år tillbaka och får ta det lungt. Måste tänka efter vad jag utsätter mig för att undvika att få allt för ont. Jag äger en häst som är ett fullblods arab som heter Malajko. Jag är uppfödare på honom och han är mitt stora barn. Han är född 1991 och på sätt och vis är han också sjukpensionär pg. av en gammal skada. Jag har också en blandras katt och ett virvelmarsvin, Vitnos och Burre. Vitnos kallas oftast för Nossan. Ett passande namn på en gossig kisse.
I min blogg kommer jag skriva mycket om mina djur, om mina ntressen och om vad som händer i mitt liv. Kika gärna in då och då och ta en titt. Jag finns även på Facebook så kika gärna in där också. Hälsningar Yvonne & Co.

                                                           

                                                Bild på mig själv. 

Om

Min profilbild

Yvonne Johansson

Jag heter Yvonne johansson. Är sjukpensionär sedan några år tillbaka.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela