Yvonne Johansson

Pumpaljus!

Publicerad 2009-10-29 10:34:46 i Allmänt,

Hejsan! snart är det Halloween. Halloween firas kanske inte så mycket i Sverige som i USA, men jag har iallafall gjort det till en tradition. Jag brukar ha en pumpa på balkongen med ljus i och jag brukar också ha lite extra ljus tända. I år har jag något annat också. Fick ett tipps i affären där jag köpte pumpan att man kunde göra små pumpa ljus av prydnads pumpor.



Mysigt va. Jag köpte två st som jag sedan gjorde hål i längst upp som värmeljusen passade i. Som ni ser så rör ljuset sig på bilden, och den animationen gjorde jag inne på gimp. Som ni också vet om ni läst i min blogg tidigare så krånglar fläkten i nätaggregatet på min dator. Jag har fått ett tipps om att jag ska dammsuga fläkten och det har jag gjort nu, så gott jag kunnat. Jag öppnade sidan och dammsög ialla hål jag kunde komma åt på aggregatet men när jag sedan satte igång datorn igen så skrammlade det ialla fall. Jag startade om datorn två ggr och sedan snurrade aggregatet tyst, och det snurrar fortfarande rätt tyst förutom ett litet bi ljud. Jag tycker faktiskt att det är mer fart i aggregatfläkten, och att datorn är piggare, men det kanske är inbillning. I vilket fall som helst, om det blir värre så finns det nätaggregat på Jula för runt 300Kr. Jag måste bara tänka på att aggregatet får inte vara under 350W som det är på det aggregatet jag har nu, för då går datorn sönder. Det skulle heller inte vara så svårt att byta ut den men jag har nog några vänner som kan hjälpa mig det det. Det är en hel del sladdhärvor som ska kopplas ihop. Ups! nu har det börjat skramla igen.

Hölastning klar.

Publicerad 2009-10-26 21:21:54 i Allmänt,

Äntligen kunde jag hämta höet och jag fick hjälp med att få upp det på rännet också. Får se hur jag kommer att må imorgon. Jag har lärt mig att jag inte ska snedbelast ryggen men det är inte lätt när man ska dra ur balarna ur traktorskopan från andra våningen. Jag använde högaffeln och då blir det att man snedbelastar kroppen. Ialla fall så nu är det gjort. Nu behöver jag inte tänka på det i ca 2 månader. Det blir lättare med att hämta halm. Halmen har jag i ett skjul och kjag behöver inte upp på något loft med dom. Lillbrorsan hjälper till, jag behöver bara höra av mig om jag behöver hjälp säger han.

Höhämtning i stöpet

Publicerad 2009-10-25 12:20:50 i Allmänt,

Det var meningen att jag tänkt hämta hö idag, men regnet satte stopp för det. Höet får inte bli vått för då trivs div.  mögel och svamp sporer som då förökar sig i höet och som kan få hästar att bli sjuka. Speciellt Mallen är överkänslig mot sådant och får svår hosta och kvickdragskänsla. Jag ska istället försöka hämta hö i veckan innan helgen. Lillbrorsan kunde hjälpa mig efter jobbet sa han så det var bara att ringa, och stallägaren kunde ställa upp efter 16:00 med traktor och skopa för att få upp det på loftet. Vi brukar annars ta det innervägen jag och lillbrorsan, men om det är mycket folk i stallet kan det bli bökigt. Tur man har snälla människor omkring sig. Kärran jag brukar låna är laglig att dra med till sista Oktober. Han som äger kärran har inte hunnit besiktiga den, därför är det lite brådis.


Ursäkta!

Publicerad 2009-10-23 10:38:20 i Allmänt,

Som ni märkt så är min blogg full med pump och fladdermöss animationer men det är ju snart Halloween. Här kommer en annan variant av en anfallande pumpa. Mallen fick sin spruta igår och det gick bra. Jag frågade också en annan hästägare i stallet om hennes pappa kunde hjälpa mig med datorn, och hon skulle säga till honom när hon kom ihåg det. Hon trodde att han kunde ha reservdelar hemma eftersom han brukar bygga datorer ibland.

Shaking pumpa!

Publicerad 2009-10-22 10:39:30 i Allmänt,

Jag har vatit inne på gimp igen och gjort en shaking pumpa. Jag har döpt den så eftersom pumpan hoppar omkring lite. Jag tar bilderna med mobilkameran och då hamnar bilderna inte riktigt ovanför varandra eftersom det är svårt att hålla mobilen i samma läge varje gång.


Idag ska Mallen ocskå få sina vaccinationssprutor, men det är inte förrän 16:00 tiden. Så när jag gjort den här bloggen ska jag sticka iväg och handla & lite annat. Jag måste bara tala om att jag lagt böcker på datorn för att få tyst på oljudet. Efter att jag igår dammsugit satte jag i gång datorn och då skrammlade fläkten högt igen. Jag hade flyttat omkring datorn lite när jag dammsugit runt den. Jag startade om datorn senare och då var oljudet nästan borta. Jag har kollat alla skruvar runt omkring utanpå så allt sitter fast men det kan också vara nånting inne i datorn som håller på att lossna. Lagret i fläkten kan också vara på väg att ge sig. Föstökte få tag på den förre ägaren igår igen, men han svarar inte. En face book vän kanske kan hjälpa míg senare så på nåt sätt ska jag väl jag få hjälp.

Bilder på Mallen & stallet

Publicerad 2009-10-21 16:55:42 i Allmänt,

Idag är det en riktig höstdag. Dimmigt, ruggigt och med färggranna träd. Har hört en del smällar ute i skogen också. Det är väl älg jägare som jagar. Jag passade då på att ta lite kort på Mallen och stallet, synd bara att solen inte kikade fram. Då skulle bilderna bli klarare.



Jag fick okså tag på en facebook vän som jag frtågande angående fläkten på min dator. Han var inte hemma den här veckan men om det skulle bli värre med fläkten så kunde jag bara höra av mig så skulle han titta på den, om jag inte fick tag i den förre ägaren. Han trodde också att det kunde ha kommit in något i fläkten eftersom det låter inte så mycket längre.

Försöker få hjälp.

Publicerad 2009-10-20 22:30:42 i Allmänt,

Försöker få tag på han jag köpt datorn av men får inget svar. Fläkten funkar fortfarande men jag har fått en vana att lyssna efter minsta lilla ljud förändring. Just nu är ljudet rätt tyst men rätt som det är kan det börja slammra, men dom senaste 2 dagarna har ljudet ändrat på sig och det slammrar inte så högt. Jag börjar undra om det bara kan vara något som kan sitta löst och som fläkten kan få att slammra, men jag tror inte det. Jag vet när tvättstugans fläkt höll på att skära, då slammrade det rätt rejält i slutet. Ändå så hängde folk in tvätt där så det nästan fattade eld. Lillbrorsan känner också en kille som är duktig på datorer. Det är bara det att han flyttat och lillbrorsan har inte pratat med honom på ett tag. Dom tränade tillsammans rätt mycket förut men nu har lillbrorsan fullt upp med chevan och hinner inte träna. På torsdagen ska Mallen få sin årliga vaccinations spruta mot häst influensa och stelkramp och till söndag ska vi hämta hö igen. Ska en dag också plita ihop något roligt inne på gimp också. Det är bara det att jag är lite bekymmrad över datorns fläkt och vill inte låta den gå för länge.

Vilket busväder.

Publicerad 2009-10-17 12:41:14 i Allmänt,

Vilket bus väder det var i gårkväll. Det var nordlig vind så det blåste mot min sida av huset. Det såg ut som om träden nästan låg ner utanför och det skallrade i fönstren. Men idag är det strålande solsken men det blåser fortfarande lite. Det perfekta vädret för mig är när det är nästan vindstilla, eftersom jag inte mår bra i musklerna när det är kyligt och det drar. Jag längtar redan till nästa sommar och därför lägger jag in några bilder från Henån på västkusten som jag besökte i sommras en dag.



Min dator har börjat föra oväsen när jag startar den ibland. Det började för några dagar sedan och jag undrar om det kan vara fläkten men när jag stänger av den och sätter på den så är oljudet borta, men ibland får jag stänga av den 2 ggr. Någon som kanske vet vad det kan vara? Jag har kvar tel.nr till den gamla ägaren så om det blir värre får jag väl ringa upp honom igen och fråga om han vill kolla upp vad kan vara. Datorn verkar i alla fall inte bete sig konstigare, förutom att jag inte kan ladda hem scripts och öppna dom. Men det har jag alldrig kunnat göra på datorn. Jag längtar till den dan då jag betalt av på lånet helt och hållet, men det är några år kvar.
Jag försöker just nu spara ihop pengar till nya lameller till bilen. Det kärvar nånstans och när jag kör inne istan och stannar ofta så kopplar inte kopplingen ur och jag får inte i växlarna. Ibland går det jättebra och ibland inte, men bilen var sådan när jag köpte den fast det blivit värre. Bilen är annars i välldigt bra skick för att vara en 88:a och om jag är rädd om den kan jag kanske ha den i 10 år framåt, såvida det inte händer nå´t. Jag har direkt inte nån tur. Han jag köpte datorn av tyckte inte det i alla fall. Obs! nu börjar datorn låta igen. Det är nog fläkten som blivit sliten i alla fall.

Vilket väder.

Publicerad 2009-10-16 20:49:05 i Allmänt,

Idag var det en väldans oväder. Blåst och regn och när jag skulle ta fram en ny halmbal så upptäckte jag att det droppade vatten från taket och ner på Mallens halmbalar. På just ett ställe så håller det på att rosta sönder så vatten rinner igenom. Det har läckt ett tag och fem av balarna har blivit angripna av mögel o väta. Jag kan noga använda en del av balarna men resten får slängas. Det är inte bra för Mallen att komma i kontakt med mögel eftersom han är mögelkänslig. Vi kunde inte se att det läckte nån annanstans där dom övriga balarna låg, men när jag hämtar halm nästa gång ska vi flytta om i skjulet så att balarna inte blir våta. Vi får kolla upp taket imellan åt för stallägaren har även sitt hö där inne. I framtiden får nog ett nytt plåttak sättas upp om man ska ha foder där. Förresten den animerade fladdermusen jag gjorde igår, har jag färglagt inne på gimp idag, och det blev en rätt häftig effekt.



Hoppas ni tycker om den. Nu ska jag sätta mig framför Tv:n en stund och se färdigt Morden i Midsommer. Den mordserien är en av dom bästa engelska deckarserie jag vet.

Fladdrande mus.

Publicerad 2009-10-15 20:40:45 i Allmänt,

Jag har ingen ricktig digitalkamera eller scanner så när jag gjorde den här fladdrande musen använde jag mobilkameran, och det gick rätt bra det också.



Hoppas ni gillar den. Det var faktiskt inte så svårt och invecklat. Nu när jag vet hur man gör så ska jag anstränga mig bättre nästa gång att göra teckningen bättre. Om ni undrar hur man gör, gå då in på Vickes bloggsida. Finns bland mina länkar här bredvid.

Som Vanligt.

Publicerad 2009-10-14 23:16:35 i Allmänt,

Dagen har vanligt som vanligt och inget ovanligt har hänt förutióm att jag skulle tvätta och upptäckte att jag skulle tvättat igår, så jag fick hitta en ny tid, så det blir fredag i stället. Har försökt göra glittertext igen men datorn vägrar öppna scripts så att det funkar. Istället har jag plitat ihop något annat så länge. Mallen har också fått ett nytt stalltäcke, som jag glömt att nämna. Ö o B säljer ut alla hästgrejor på rea succesivt. Dom ska sluta med hästgrejor tillslut och jag fick ett stalltäcke för 209:-. Täcket hade kostat 299:-. I sommras så köpte jag ett flis täcke för 29:- men jag fick sy dit ett annat bogspänne för det gamla gick sönder redan efter första gången jag använde det. Jag gjorde om ett bälte som jag köpte på Ria secondhand för 10:- till bogspänne. Man kan få ihop det mesta till något användbart, som exempel så gjorde jag om ett gammalt tv stativ på hjul till stödhjul till marsvinsburen så att den lätt kan skjuvas undan.

Jag fick till en lila glittrig fladdermus.

Publicerad 2009-10-14 00:08:56 i Allmänt,

Hur jag nu gjorde det. Äntligen fick jag till en lila glittrig fladdermus, men jag undrar om jag kan göra om det. kommer inte ricktigt ihåg hur jag ställde in den lila glittriga färgen så jag kunde fylla i den i fladdermusen, men Jag börjar få ett hum om hur gimp funkar. Jag får testa mig fram lite så kommer jag nog på det till slut. Jag känner också ett behov av koffein så jag piggnar till uppe i knoppen. Jag brukar inte dricka så mycket kaffe för magens skull, men det räcker med en halv kopp, såpass så att jag känner hur det pirrar till i huvudet. Jag måste också införskaffa nya tuschpennor eller ritpennor. Fladdermusen jag ritade, ritade jag med en gammal röd penna och jag fotade av bilden med minidigitalkameran som är jättesvår att fota med. Men jag testade bara för att se om jag kunde göra något med bilden. Klockan rinner i väg något väldans när man är fokuserad på datorn och nu ska jag gå och lägga mig. Gonatt!

Årets häst!

Publicerad 2009-10-13 10:15:49 i Allmänt,

Jag har glömt att tala om att jag anmält Mallen till årets häst. Alla som har en fvorit häst kan skicka in bilder på den bara ägaren instämmer. Det är Libresse som håller i det och adressen dit är www.libresse.se Vem som helst kan rösta på sin favorit häst och Mallen har 2 bilder med. Det ena är taget på sommarbetet ute på Kållandsö (bilden finns på min blogg i Augusti), och den ena bilden är taget för några vintrar sedan när han har tomteluva på sig. Bilden finns också på min blogg, tidigare denna månad eller senare förra månaden. Kowac, Elma och Tobasco finns också med som finns i samma stall som Mallen. Om ni vill rösta på någon av dom gå in på ovanstående adress. Obs! Man kan söka på namnet för det finns välldigt många hästar att leta igenom annars. Mallen är alias namn och går inte att söka på utan sök på Malajko. Prisvinster är att få åka till Göteborgs Horseshow med hotell vistelse och mycket annat. Igår kväll fick jag också till en ny spökanimation som kommer här.


Ha nu en ricktig trevlig dag.

Spökexplotion!

Publicerad 2009-10-12 19:11:34 i Allmänt,

Nu var det några dagar sedan jag skrev i bloggen. har varit lite trött. I fredags så raspades Mallens tänder och det gick faktiskt över förväntan bra trots att han inte fick lungnande innan. Alla hästarna i stallet fick sina tänder kollade och raspade. Helgen har annars varit rätt lungn förutom att skötseln av Mallen tar sin lilla tid och man blir trött av all frisk luft så efter man ätit när man kommit hem så somnar man till framför tv:n. Jag har precis orkat koncentrera så pass så jag har gjort en spök animation. Jag kan tyvärr bara göra en pensel i taget och använda. Det krånglar fortfarande med att öppna scripts på min dator. Jag har ialla fall lärt mig något nytt. Animationen jag gjort har jag döpt till spökexplotion, därför att det ser ut som om alla exploderar.


Hoppas ni inte får mardrömmar nu....

Buu!

Publicerad 2009-10-08 19:22:05 i Allmänt,

Det är ju snart Allahelgonahelg, i slutet på den här månaden och jag tänkte försöka mig på att göra lite hemmagjorda spökanimationer. Den här animationen plitade jag ihop alldeles nyligen, och den är pyrande färsk.

Ljus!

Publicerad 2009-10-08 09:39:43 i Allmänt,

På Vickes sida har jag sett att han har ljus som rör på sig. Jag har inte sett hur han gör animerade ljus eller så har jag missat det. Jag har ialla fall försökt göra egna levande ljus så igår kväll tog jag några kort med minidigitalkameran jag köpte i sommras. Resultatet blev väl sådär.

Nossan leker.

Publicerad 2009-10-07 10:11:54 i Allmänt,

Idag ska jag tvätta så jag får åka till stallet tidigare idag, men innan dess satt jag och roade mig lite med gimp. Det kanske ser lite otäckt ut med rörelserna innan man blir van.

Värk!

Publicerad 2009-10-06 21:22:21 i Allmänt,

Fy vilken värk i kroppen jag har idag. I varenda muskeltråd. Blåsten gjorde det inte bättre ute istallet  men nu känns det bättre inomhus. Har luftat elemten så det ska bli ricktig go värme i dom, och i sommras bytte jag listor i fönstren så ingen värme ska få sippra ut i vinter. Hästtandläkaren skulle ha kommit till stallet idag men i morse ringde han återbud. Typiskt! Alla hästarna i stallet ska få en genomgång av tandraspen och idag var en perfekt dag för alla eftersom alla ägarna till hästarna hade tid att samlas i stallet på en och samma gång. Kent min mekarvän hjälpte mig lite med bilen ikväll också. Handbromsen låg på, på ena bakhjulet och han smörjde upp kopplingsmekanismen till växellådan, vad det nu heter.

Skam den som ger sig.

Publicerad 2009-10-05 14:46:31 i Allmänt,

Nu har jag fått till nånting som liknar något, ialla fall i Jultid. Jag får skynda mig nu. Ska äta och sedan sticka iväg till stallet. Jag har suttit framför datorn och kämpat så jag nästan blivit knäpp. Nu behöver jag verkligen frisk luft och vila stackars svanskotan, men här är resultatet.

Testat annan färg.

Publicerad 2009-10-05 11:14:37 i Allmänt,

Jag har varit inne på gimp igen och försökt med att fylla i annan färg men det blir bara svart, hur jag än gör. Jag kan få bakgrunden i vald färg men jag kan inte fylla i någon text. När jag laddade hem gimp så stod det på sidan jag laddade hem gimp ifrån att gimp kanske inte funkade riktigt på alla datorer. Jag gör allt enligt instruktionerna så det måste vara fel någonstans.

Irriterad!

Publicerad 2009-10-04 19:43:07 i Allmänt,

Jag var inne på gimp idag och försökte göra en glittrande text. När jag sedan skulle ändra till glitter 1 och glitter 2 så dök scripts error upp igen. Det gick inte ändra på namnen och när jag gick vidare ändå så kunde jag inte fylla i texten. Det hela blev bara svart. Men senare när jag testade med andra knappar så fick jag i bakgrunden med glitter tillslut men jag avbröt det hela. Får ge mig på´t i morgon igen. Rebecka, min brorsdotter var ute i stallet idag och hjälpte mig. Hon borstade Mallen och fick med sig en hög begagnade hästtidningar hem. Det blev ingen ridning pg. av vädret och för att ridbanan är för blöt. Ridbanan gjordes i ordning i sommras och för att den ska hålla bättre får man inte rida på den när den är blöt.

Städdag.

Publicerad 2009-10-03 10:25:10 i Allmänt,

Idag ska jag fortsätta damma och städa som jag började med i veckan. Jag gör lite vardag. Allting går i slowmotion för mig. Mina rygg muskler känns ok trots att jag hoppade upp och red lite på Marias häst, däremot har jag värk i armarna som brukar svullna när jag sover. Min kropp är som en barometer så det kan också bero på väderomslaget. Men jag skrittade bara runt och travade lite, gallopp var ingen idé eftersom sadeln var för liten och tryckte mot min svanskota där jag har ont. Robban som är en travhäst har också helt andra rörelser än Mallen som jag inte är van vid. mallen är som en gummiboll och lätt att svänga och flytta dit man vill, men han är ingen travhäst utan ett fullblodsarab. Hans pappa och morfar har sprungit på galloppbanan med stor framgång. Mallens pappa var dessutom tränad och lite tävlad upp till medelsvår dressyr. Mallen har jag tränat och tävlat lite i western, fast bara i klubbnivå. Pg. av skador på både mig och Mallen så har vi bägge blivit sjukpensionärer.

Himmel!

Publicerad 2009-10-02 18:58:34 i Allmänt,

Va trött jag är. Hovlsagarna var ute idag 10:30 och jag kom till stallet vid 10 tiden. Det var inte meningen att jag skulle va istallet så länge men när hovslagarn åkt och jag mockat och gjort klart ville Maria, stallägaren få lite hjälp när hon red i manegen. Hon har en travhäst som hon har lite problem med att hålla igång i galoppen när hon rider i manegen. Han är lite lat och idag var det nog inte hans dag. Jag försökte intsruera henne hur hon skulle göra, men det är ju lätt för mig att stå på marken och säga si och så, när man inte vet hur hästen är. Jag hoppade till slut upp för att känna efter men när man inte mår så bra själv är det inte lätt och få hästen att göra som man vill, dessutom när han försöker komma undan allt som är jobbigt. Jag försökte flytta bogen och få honom att gå i sidpass eller i öppna eller sluta men han var totalt skänkeldöv. Maria har sporrar på sig när hon rider och när jag ridit Mallen eller rider honom, dom få gånger jag kan, så rider jag utan sporrar. Mallen blir skogstokig annars. Jag tror Robban som han kallas har lite problem med tänderna och han var stel i bogarna. Sadeln var också för liten för mig så det blev inte mycket ridit. Försökte bara få honom att flytta sig för mina skänklar så gott det gick. Maria var inte glad för hon har tränat mycket i manegen i sommar men tycker inte hon kommer nå´n vart. Nån kompis hade sagt till henne att hon skulle ha en bättre och roligare häst att rida på, för hon kan verkligen rida och vill kunna njuta av ridturen och av duktig häst som kan saker. Det är inte lätt det här med häst. När Maria får lite tid över i höst så ska hon få rida lite på Mallen som omväxling. Hoppas bara han inte börjar bocka som han brukar gilla att göra. Maria tycker inte bockande hästar.
När jag väl var hemma igen var klockan 16:00. Min mage var full av godis jag köpt i affären för att stilla min hunger, men några pannakakor gick ner. Just nu försöker jag vila ryggen men för ögonblicket kunde jag inte låta bli att skriva i bloggen. Hoppas bara jag inte mår skit imorgon.


 

Om

Min profilbild

Yvonne Johansson

Jag heter Yvonne johansson. Är sjukpensionär sedan några år tillbaka.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela