Yvonne Johansson

Hackamore open!

Publicerad 2010-04-30 00:49:18 i Allmänt,

Här visar jag en film på Bosalridning och hur det ser ut. Tydligen finns det i Usa större tävlingar där man enbart rider med Bosal. Obs! Jag har tidigare i Bloggen beskrivit hur man rider med Bosal och här kommer det på film.

The western Basic principles

Publicerad 2010-04-29 18:35:43 i Allmänt,

Nu är jag igång igen. Jag tänkte inom kort lägga upp information på bloggen hur man rider western och vad man gör för basövningar. Kunde vara kul för den oinvigde. Jag laddar upp filmer från youtube som visar olika övningar som brukar träna hästen på. Här är den första.

Härligt! det är vår

Publicerad 2010-04-29 18:01:35 i Allmänt,

Idag har hovslagar´n Mia varit ute och verkat och skott om Mallen. Tack vare den väldigt snöiga vintern så har Mallen sparat skor och nu är det 3:e gången som samma gamla skor används. Idag är vädret varmt här, för att vara vår, ca 15 grader nästan men fuktigt och blåsigt, och det känns i musklerna som värker/bränner och är stela. Jag blir alltid påverkad av sådant väder och får tänka efter en och annan gång innan jag utsätter mig för något jag vet jag mår sämre av. När vädret stabiliserar sig igen och det blir torrare och varmare brukar det kännas lite bättre igen. Tack vare det hjumna regnet som föll igår så har det börjat växa så det knakar i naturen och man tänker, äntligen vår, va härligt. Jag längtar som skam efter sommaren. Sol vind och vatten, det är toppen det. Men inte för mycket vind tack.

Mer info. om Hackamore

Publicerad 2010-04-27 11:04:50 i Allmänt,

Jag glömde tala om att det finns 2 varianter av Hackamore. Dels den mekaniska med stånghävsmekansim (Den med långa skänklar) och sedan Hackamoret med lösa delar med nos ludd under (korta skänklar). Den med hävstångseffekt är extremt starkt och man får inte rida med hårda händer eller sträckta tyglar med konstant tryck. Man ska rida som typ med en Bosal, man får ge och ta. Man kan inte heller ge direkta tygeltag som när man rider med bett. Helt enkelt man får rida mycket med balansen och kroppen (skänklarna) och inte så mycket med tyglarna. Om man är för brutal så kan man knäcka näsbenet på hästen, och Hackamoret får inte sitta för långt ner på näsbenet där den känsligaste delen sitter. Hackamoret med dom lösa delarna är inte så skarpt har inte ricktigt den skarpa hävstångseffekten. Jag red in Mallen med ett sådant men han trivdes inte med det. Det blev mycket bättre sedan när han fick på sig en Bosal. Jag kommer inte ihåg varför jag inte använde hans mammas mekaniska hackamore med dom längre skänklarna. Det gick jättebra att att rida med henne med det mekaniska hackamoret, men då hade jag ju ridit ett tag med bett före. Man måste lära hästen att böja och svara på direkta tygeltag först när man tränar hästen. Man får en mjukare och böjligare häst då. Man kan då rida hästen med ett sidepull, som också är en bettlös variant. Tyglarna sitter i då på sidorna och man kan böja hästen som om hästen hade bett i munnen. Men man ska börja att rida i en inhägnad först, för ett sidepull är inte tillräcklig skarpt för att få stopp på hästen om hästen skulle dra iväg. Man skulle nästan lika gärna rida hästen med grimma tycker jag då. Alla hästar är olika och har olika personligeheter. Bara för att ett bett passar en häst så kanske det bettet inte passar en annan häst, och det finns så mycket bett att välja på så man kan bli ruinerad bara av att tänka på det.  När jag var yngre så hade jag blivit lärd att så ska det vara och osv. Något alternativ fanns inte. Folk nu för tiden har blivit mer öppnare som tur är, och börjat inse att om man ska få någon framgång med vad för ridsport man håller på med, så kan man inte tvinga hästen att göra något den inte vill. Hästen och ryttaren är ett team och då måste man vara på samma våglängd och gilla att göra det man gör. Mallens Mamma Figgy fick upp ögonen på mig, och jag lärde mig mer av henne än av någon annan häst jag haft eller ridit på förut, och då var det ändå jag som red in henne och skulle lära henne en massa ting.
Här är en bild på ett sidepull, utan tyglar.

Lamellbytet klart

Publicerad 2010-04-26 14:04:57 i Allmänt,

Äntligen! Hämtade bilen strax efter middagen idag och var ute på en provrunda. Bilen är en anna bil nu mot vad den var förut. Förut kopplade han inte ur ordenligt när jag skulle växla och han var ryckig och ville liksom skena med mig kändes det som. Inne istan när jag stannade ofta gick det inte få i 1:an och 2:an och likaså var det med backen om man inte fick i 1:an o 2:an. När jag körde landsvägkörning så var det bättre men när man skulle bromsa in häftigt så var det motstånd. Nu är bilen jättelugn och man kan smyga fram i lugn och ro på smågatorna. Ingen mer motstånd i växellådan och växlarna går i lätt. Det fanns ett klickande ljud förut också som nu är helt borta. Jag har funderat över det ljudet som funnits hela tiden. Ljudet kom nånstans bak i bilen. Växel lådan plus kardanstång och skyddsplåt mm. fick ju tas ner så det kan ha något med någon skyddsplåt att göra. Det har låtit som om det varit något löst som slagits mot något. Ett annat ljud är dock inte borta och det är ett lätt tjutande ljud som kommer då och då på femmans växel. Förut trodde jag att det varit något hjullager men isåfall skulle det blivit värre nu. Kan vara ett lager i växellådan som är slitet. Bieln är 22 år gammal och den ser alldeles ny ut under. Det finns lite rost på dörrarna som får hållas efter och lite småprickar som kanske blivit efter mindre stenskott. Lamellerna, urtrampningslager, packboxpackning och kopplingsvajer byttes, och den gamla lamellen och urtrampningslagret var så så slitna och skitna att dom måste nog alldrig ha bytts förut på bilen. Bilen har rullat ca 23000 mil och man brukar byta lameller efter ca 10000 - 15000 mil, beroende på vad för bilfabrikat det är. Himmel jag är så glad över min lilla bil. Jag skulle vilja hälla koncerveringsmedel över den så den blir bevarad förevigt.


Nu ska jag göra middag och sedan i eftermiddag ska jag tvätta. Jag har nästan inte tvättat på 14 dagar för jag råkade missa en tid. Milles ägare hjälper mig idag med Mallen. Det är bra att ha någon att byta gentjänster med ibland om det händer något eller får fullt upp med annat. Tack så jättemycket! Om du läser det här så tack så jättemycket för hjälpen. Säg till när du vill ha hjälp nästa gång.

Mekaniskt Hackamore

Publicerad 2010-04-25 17:13:13 i Allmänt,

Här kommer några bilder på mekansikt Hackamore. Ett med långa skänklar och ett med korta. Jag red in Mallen med ett hackamore med korta skänklar. jag var tvungen för han ville eller kunde inte ha något i munnen. Det fanns ingen plats för någon bett mellan lanerna som det heter, där bettet ska ligga i munnen. Han var välldigt platt där och tänderna var inte utväxta ordentligt och så ville han lägga tungan över bettet hela tiden om jag försökte ha bett på honom. Han blev helt förbannad på mig så det ricktigt blixtrade ur ögonen när jag tvingade honom ha bett. Jag tömkörde honom i grimman först så han lärde sig tygeltag innan jag red in honom med hackamore. Senare vid 5 års åldern gjorde min tränare Megan ett westernhackamore (Bosal) till mig. Hans mamma hade något liknande problem. Det tog nästan 2 år för mig och fatta varför hon bockade jämt när jag skulle sakta av från galoppen. Sista gången som hon bockade med mig så förstod jag att det var något hon verkligen ville tala om för mig. Jag trodde jag skulle fara i backen ordentligt men dunsade tillbaks i sadeln. Figgy stod som fastnitad i marken och hon rörde sig inte förän hon kände att jag satt där jag satt. Min hovslagare kollade henne i munnen men fann inga fel som tex vargtänder eller skarpa kanter. Jag testade då att rida i bara grimman och med en gång blev hon som en annan häst. Alldrig att hon bockade mer. I ett halvår red jag omkring i bara grimman och folk tyckte nog att jag var vågad. Min hovslagares fru tyckte det i alla fall. Men hon var jättesnäll och vi red i full galopp utan strul. Jag köpte till slut ett hackamore, för jag tyckte att det kunde vara bra med lite extra broms ifall hon skulle bli rädd nångång och kanske skena (På den tiden visste jag ingenting om westernutrustning). Dom hade i affären endast ett mekaniskt hackamore med långa skänklar som är ett välldigt skarpt hackamore som man måste vara välldigt försiktig med när man rider. Hon blev lite sur och undrande i början men efter en ridtur så lärde hon sig snabbt att reagera på mina hjälper. Jag hann knappt tänka på att sakta av eller göra halt för än hon gjorde det, och det kändes som om vi hade nån slags tankeöverföring mellan oss. En sak som är bra med hackamore, det är att man får en häst som verkligen lyssnar på en. Men man måste rida välldigt försiktigt och mjukt och ha bra balans.
 Hackamore med korta skänklar.

  Hackamore med långa skänklar.

Bild på Bosal

Publicerad 2010-04-25 12:06:21 i Allmänt,

Här kommer liter bilder på hur Mallens Bosal ser ut. Han har två st. En som är lite finare och som är köpt. Den passar sämre för den är lite stor. Den andra är skräddarsydd av ett lasso som min tränare Megan (Margaretha Johansson) gjort till Mallen. Hon var en toppentränare. Till och med min gamla hovslagare berömde henne mycket.
Ni kan läsa i bloggen nedanför den här artikeln om hur man använder en Bosal. Varför jag har använt Bosal till min pålle berodde på att han hade välldigt svårt med att ha ett bett i munnen. Min tränare gav mig då rådet att använda Bosal. Man kan inte tävla med Bosal i alla westerngrenar, bara upp till en viss ålder på hästen som jag nu glömt. Men i vissa ko-grenar och i alla tidsgrenar får man anväda den plus i klubbtävlingar om man säger till domaren först.



Hur man rider med Bosal

Publicerad 2010-04-25 11:52:05 i Allmänt,

En bosal kommunicera med hästen genom tryck på nerver längs med nosryggen, tar du i höger tygel får hästen tryck på vänster sida och går undan för det etc etc. Samtidigt ger den ett tryck även på käken under till på samma sätt. Lära en häst neckreining, oavsett bosal eller bett, kräver lite mer än att använda tyglar som sticks. I modern westernridning är det vanligt att du startar hästen med tränsbett och sedan går över till bosal, dels för att den byter tänder men även för att vidareutbilda den. En bosal lär hästen att balansera sig på ett helt annat sätt än tex ett tränsbett. För att lära en häst neckreining med bosal är de sticksiga tyglarna en mycket liten del, först och främst handlar det om att du har tränat fram en villig och balanserad häst som lyssnar på små hjälper, först då kan en sticksig tygel ha någon funktion i samanhanget. När du rider med bosal är det absolut viktigaste att hela tiden arbeta med ta och släpp, ta och släpp, ALDRIG ge ett konstant tygeltag.

Lycka till!

/Håkan
Rocking B Saddlery

 

| Citat-svar | Svara på detta

 

rockingb

 

2006-04-11, 09:19

Svar på Sv: Bosal. av rockingb       #9

attempt

Galaxhoppare

 

 

Reg.dat: 2006-02-12

Ort: Alinge Texas

Inlägg: 4.459

Sv: Bosal.


Tack för ditt långa, tydliga svar. Jag har ganska mycket grepp om hur en bosal funkar nu!

 

| Citat-svar | Svara på detta

Bild på Lillbrorsans gamla bil

Publicerad 2010-04-24 22:26:11 i Allmänt,

Här kommer en bild på lillbrorsans gamla bil som han sålde för några år sedan och som han sedan ångrade sig att han sålde. Kommer just nu inte ihåg namnet på den men fin var den. Hoppas alla har det bra denna lördagskväll. Håller på att se på Die Hard 4.0 men kunde inte låta bli att skriva lite i bloggen samtidigt. Jag spelar in filmen så det jag missar kan jag se senare.
 Fin va!

Förbereder flytten till betet

Publicerad 2010-04-23 23:30:09 i Allmänt,

Håller på att lastträna Mallen och det går bättre och bättre för var gång. Använder en avställd kärra så länge och första gången fanns inte bommen där framme isatt (den som man binder hästen i). Han stressade inte upp sig så mycket då, men andra gången satt bommen där och hu va hemskt det var. Han blev svettig av stress och backade hela tiden ut. Men mot slutet stod han kvar i alla fall såpass länge så´n skulle hinna stänga där bak. Tredje gången gick det ännu bättre och jag fick honom stå kvar ännu längre så jag testade att skicka in honom själv i kärran. Jag fick veva några gånger bestämt med mitt speciallånga grimskaft, mot bakändan på honom så jag manade på honom. Han gick på halvvägs in vid första försöket innan han backade, men efter lite mer vevande så skickade jag in honom helt själv. Jag lyckades flera gånger att få honom att gå in själv, men några gånger imellan fick jag följa med in. Milles ägare har också ridit 2 ggr på honom men nu sista gången kändes han inte ok, ialla fall inte som jag tyckte när jag hoppade upp på honom mot slutet. Milles ägare tyckte inte heller det förra gången men när jag hoppade upp så kändes han rätt så ok ändå då. Lyckades få honom att göra galoppombyte som hette duga, fast han inte är så mycket riden, men Milles ägare hade mjukat upp honom före. Han mår som bäst när det är kallt och vinter. Då orkar han trampa under sig och är mer på hugget och älskar att hitta på hyss. Mot varmare tider och på sommaren hamnar han på bogarna och får ont om han rids. Han orkar inte bära upp sig och belastar då sin gamla skada han fick som 2-åring. Min värk som jag har i mina muskler ändrar på sig också vid olika årstider. Vinter tid blir jag fruktansvärt stel och sträcker mig lätt. Då sover jag i full mundering på nätterna så jag ska kunna röra mig igen på morgonen utan att riskera gå av på mitten, ha ha ha. Och jag dushar ricktigt hett och smörjer mig med liniment. Sommartid det är då om jag har otur får gräslig värk som kan sprida sig till varenda muskel i kroppen. Jag blir lätt svett på sommaren och svetten kyler ner mig lätt så jag får ont. Jag också på sommaren klä mig i plagg som torkar upp fukt och som håller värmen samtidigt. Smärtan känns ung. som om jag bränt mig på bränn-nässlor eller stucken av flera bin, fast lsmärtan sitter i musklerna. Jag har undrat ofta hur Mallen känner sin smärta. Om han känner något liknande på sommaren. Han visar inga tecken på värk om han får vila oich ha det bra, men om han ansträngs så syns det direkt, förutom på vintern då han är en helt annan häst.


Här är några bilder på Mallen staknignsskada. 1:a bilden till vänster visar skadan när den är iordninggjord på skara vet.inrättning. Det syns inte hur djup den är men man kan ana springan till vänster. Skadan var lika djup som längden från fingertopparna till handleden, och det tog ca 4-5 månader för såret att växa ihop. Bilden till Höger visar ärret när det växt ihop. Det fattas en stor bit av bröstmuskeln på Vänster sida mellan frambenen samt en bit bakom benet där sadelgjorden sitter. Han körde rejs i hagarna som unghäst och sprang så fort ibland eller rätt ofta så han inte hann att stanna i tid innan han kom till staketet. En månad innan han fick den här skadan hade han galopperat över en stubbe och trampat ner över kanten så skinnet över kotan hade skalats av så sporren på kotan tittat fram. Han kunde lika gärna ha kapat av senfästena då. När han fick den här skadan så sprang han på en hörnstolpe på ett branddammstaket som fanns runt en gammal uttorkad branddamm på den gården sommarbetet var. Det var ingen som hade sett hur det gått till men efter mycket letande hittade jag rester av hår och annat sekret efter sårskadan på hörnstolpen. Jag får vara glad att han inte fick allvarligare skador så vi fick få lite roligt ihop ialla fall. Gamla skador blir ju alldrig bättre med åldern och till sommaren fyller han 19 år.  

Rock of ages (1983)

Publicerad 2010-04-20 23:59:32 i Allmänt,

Nu har jag fått samlingsalbumet med Def Leppard och jag njuter verkligen av musiken. Jag vill visa en musikvideo med dom med låten Rock of ages som verkligen är bra. Alla låtar som Def Leppard har gjort är rakt igenom otroligt bra. När jag ska lyssna på dom så lägger jag mig i soffan, sätter på mig lurarna, sätter sedan på stereoljudet till dom och sedan cd:n så högt som det bara går, men inte så högt så det blir för högt. Musiken är så bra så det är svårt att ligga still. Nossan som brukar ligga hos mig och vila tittar förundrat på mig och undrar nog varför jag ylar och hoppar så, ha ha ha. Titta noga på videon så ser ni att trummisen har två armar. Videon är från 83 och det är innan han råkade ut för trafikolyckan.

Glad över min lill bil

Publicerad 2010-04-19 20:22:36 i Allmänt,

Jag ska vara välldigt glad över min lilla bil. Den är gammal men välldigt bra bevarad för att vara 22 år. Just den här sierran har jag haft nu i 1 år, men min förra som jag fick skrota förra våren hade jag haft i 9 år. Varför jag gillar just den här modellen är att jag sitter så bra i dom. Jag kan ställa in sätet så jag avlastar svanskotan och jag kan fälla ner sätet så jag även kan vila liggande och lösa upp muskelknutorna som kiropraktorn har visat mig en gång. Sätena är också lagom stoppade och man kan höja förarsätet i önskat läge. Min förra bil var mer rostigare än den jag har nu och slöare. Nuvarande sierra är pigg som en racerbil men ryckigare och nånting är fel på växellådan. Tur man känner en massa bilfolk då. Jag har tidigare nämnt att jag ska byta lameller och snart verkar det vara dags. Lagom före utkörningen av Mallen som ska ut på sommarbete 1 Maj. Lameller, packboxpackning och kopplingsvajer. Om jag hade haft en ny bil hade det kostat skjortan. Nya bilar måste man också lämna in på en ricktig verkstad för att få den lagad. Man kan inte ens byta lampa eller tändstift längre själv utan att det krävs specialverktyg eller dataapparater. Det är så mycket elektronik i bilarna nu för tiden så bilmekanikerna måste gå datakurser för att hänga med. Jag känner en föredetta bilmekaniker som gick i pension pg. av detta. Det jag igentligen skulle säga var att bildelarna är väldigt billiga till min bil. En kille som jag känner har i flera år gnatat på mig att jag ska köpa en ny bil, och jag har svarat lika många ggr. att jag kan inte sitta i nya bilar och jag har inte råd heller. Jag hade ett helsike när jag var tvungen att skrota min gamla sierra. Jag sparade förarsätet från sierran och försökte hitta en bil som sätet förhoppnigsvis skulle passa i, men det var lättare sagt än gjort. Jag mådde jättedåligt en period där och blev så stressad så jag hyperventilerade nästan. Som tur var hittade jag den här bilen till sist och den är rostmässigt sett nästan som ny. Jag grät av lycka när jag körde hem den och när jag körde om en bil på femmans växel så det bara svichade om det, då rann det tårar ur ögonen på mig. Den där killen har sedan dess hållit tyst, men när jag bytte till sommardäck för nå´n vecka sedan ung, så var han i garaget där jag brukar få hjälp med min bil. Vi upptäckte då att bägge fjädrarna fram hade gått av, och jag vet att jag också behöver byta stötdämparna fram. Nu har den där killen börjat tjata igen och jag har sagt till han som hjälper mig med bilen att nästa gång kommer jag att säga ifrån på skarpen. Jag är trött på tjatet. Han har inte med min bil att göra, och inte med min rygg heller. När jag tidigare har sagt att jag inte kan sitta i nya bilar så har han svarat tillbaka att ryggen får anpassa sig. Om det vore så lätt så skulle jag gladeligen jobba, och många andra sjukpensionärer också, förmodar jag. Nu visade det sig att fjädrarna på hans bil också hade gått av, och dom kostade 700 kr st. Jag har inte köpt några fjädrar än till min bil, men jag får väl göra det innan besiktningen i slutet på Juni. Först måste jag byta lameller mm. Men jag har kollat upp vad fjädrarna kostar samt stöt dämpare mm på Bilallt. Jag har rabatt där genom Försvarets motor klubb, FMK. Upp till 40 % rabatt kan man få. Fjädrarna till min bil kostar med rabatt 293 kr st. Stötdämpare tillsammans med hela fjäderbenet mm. kostar med rabatt 302 kr st. Jag beställde kopplingsvajer idag också och den kostar med rabatt 170 kr. Lamellerna som ska bytas kostade med rabatt 1148 kr. Jag bytte bromsskivor för ca 2 månader sedan och dom kostade med rabatt 565 kr paret. Killen på bilallt som jag pratade med, häpnade över att delarna var så billiga till min bil och sa att jag skulle vara rädd om den och ha den så länge det bara gick. Nästa gång den tjatiga killen börjar tjata igen kommer han att få svar på tal, banne mig.

Har varit på kattutställning

Publicerad 2010-04-18 18:32:25 i Allmänt,

I dag har jag varit på kattutställning för första gången, som åskådare bara och inte utställare. Min lilla kisse skulle få dåndimpen bland allt främmande folk och miljö. Om man vill börja med att ställa ut katter så får man börja redan när dom är små så dom blir vana vid sådan cirkus, och det är inte alla katter heller som kan bli utställningskatter pg. av att dom inte gillar sådan miljö. Det var rätt intressant att se hur det gick till och jag fick reda på att det var välldigt viktigt att använda rätt shampo så pälsen blir fluffig och mjuk. Jag träffade några barn som var där med sina huskatter för första gången, och dom hade använt ett shampo som inte var så bra. Bättre lycka nästa gång. Tempramentet på katterna var annars välldigt bra. Dom får ju inte fräsa åt dommaren när dom klämmer och känner på dom. Det var även kaninutställning och kaninhoppning samt några illrar också. Jag önskade bara att golvet inte hade varit så hårt. Det var inte bara jag som har ont i ryggen som tyckte det utan dom flesta som jag pratade med. Man kunde ha lagt något på cementgolvet som dämpade lite. Jag var där i ung. 2 timmar och jag träffade folk som jag inte sett på 20 år och jag stötte på en tjej som jag träffat på i stallet när hon ridit på en travhäst som inte finns kvar längre. Hon var ridsugen sa hon och jag sa att hon kunde få rida lite på Mallen till hösten så jag tog hennes telefon nr. Men när jag kom till stallet senare så kom jag ihåg att han som jag ska hyra hästkärran av, har frågat mig om jag visste någon som ville rida lite på hans gamla travhäst. Jag ringde upp henne igen och sa att jag visste en travhäst som hon kunde rida på, om hon var intresserad, och det var hon. Så var det med det. Ska bara prata med ägaren till hästen så får dom kontakta varandra sedan, om han fortfarande vill ha en ryttare till pållen. Ibland är det nog så att allt som sker, är det nog meningen med att det ska ske.

Huvudvärk igen

Publicerad 2010-04-16 22:44:47 i Allmänt,

Jag har velat skriva rätt mycket i bloggen men jag har inte orkat pg. av huvudvärken. Får bara mer huvudvärk när jag tänker på elendet som jag velat skriva om. Så här kommer en musikvideo med Queen som jag tyckte var välldigt rolig på den tiden då det begav sig.

Är det jag som inte hänger med?

Publicerad 2010-04-14 11:18:18 i Allmänt,

Den senaste tiden har det kommit upp en ruta när jag går in på internet, om att jag ska ladda hem windows internet explorer 8. Jag har ignorerat den rutan och tryckt bort den hela tiden, för jag har kollat efter och jag har redan windows explorer 8 installerat redan. Nu plötsligt en dag när startade datorn hade det kommit en ny ikon på skärmen där jag kunde välja att installera olika windows. Jag undrar är det något som ska hända med det windows jag har och måste jag byta?


1988 slog Roxette igenom med The look

Publicerad 2010-04-14 00:25:45 i Allmänt,

1980-talets musik var det allt bra klös i. Vilken bra musik man gjorde då. Kanske man tycker det bara för att man var ung och växte upp med den musiken, men jag tycker att nutidens musik inte håller samma mått.

Kattutställning 17/4-18/4 i Lidköping

Publicerad 2010-04-13 22:41:43 i Allmänt,

I helgen är det kattutställning i Lidköpings nya bandyhall. Inträdet kostar bara 50kr och jag tänkte jag skulle ta en sväng dit på söndag. Har alldrig varit på något sådant förut så det ska bli intressant. På söndag har dom även utställningar på kaniner och hamstrar och en speciell utställning av Birmakatter. Jag har alltid varit lite fachinerad av den kattrasen och tänkte ta mig en närmare titt på dom. Kanske jag skaffar en sådan längre fram i livet när Nossan och Mallen inte finns längre. Ett liv utan katt går bara inte. Jag är uppväxt med katter, synd bara att jag inte bor på landet längre. Jag har en stor inglasad balkong som Nossan bor på, på sommaren. Dock inte på förmiddan då det blir fruktansvärt varmt där. Även för katter som annars gillar värme. Har idag annars köpt hårfärg. Ska bara göra ett allergitest först. Det är ricktigt hårfärg som inte kan tvättas ur så jag får färga om håret imellan åt när det växt ett tag. Ha! jag fick råd av en ung kille på 20 år som stod vid hyllan av hårfärg. Han brukade hjälpa sin mamma att färga hennes hår en gång i månaden och han brukade färga sitt eget hår också. Så jag tog den hårfärg han tyckte var bäst. Får se om det blir bra. Hårfärgsmedlet kostade bara 38 kr och bilden som var på paketet verkade färgen på håret vara rätt ok. Hade igentligen velat ha det lite rödare men det fanns inget. Jag känner mig lite rebbelisk just nu men det kanske är bäst att ta det lite lungt. Jag är ju inte 20 år längre, sett utåt. Men inom mig känner jag mig som om jag fortfarande var 15 - 20 år.



En till Vattenanimation

Publicerad 2010-04-12 19:11:46 i Allmänt,

Den här bilden finns i Bloggen sedan förut. Jag tog en sväng ut till Orust förra året och stannande till vid Henån, där jag fikade och njöt av naturen. Nu har jag gjort en animation av en av bilderna därifrån. Hoppas ni kan se att vattnet rör på sig. Jag försöker få animationen så verklighetstroget som möjligt.

Vattenanimation

Publicerad 2010-04-11 15:52:38 i Allmänt,

Nu är jag i farten igen. Nu har jag gjort en vattenanimation inne i programmet Squirlz. Det är en bild från Fiskebäckskil där jag och mamma var för 2 sommrar sedan.


Hoppas ni ser att vattnet rör på sig. Försökte få det så naturligt som möjligt.

Thomas & Andreas spelar apa

Publicerad 2010-04-11 11:11:03 i Allmänt,

Hittade ett gammalt foto på Thomas och hans lillebror Andreas. Vi hade välldigt kul tillsammans och Thomas blev som en storebror för mig. Jag blev lite småförälskad i honom faktiskt men det höll sig till något slags syskonkärlek. Jag undrar ofta vad han gör nu för tiden, om han lever överhuvudtaget, han och hans lillebror. Har inte hört av honom på över 25 år. Fotot är taget någon gång i förstahälften på 70-talet. Andreas till vänster och Thomas till höger. Andreas var den busigaste medans Thomas var den som var lugn och hela tiden höll koll på läget. Jag glömmer alldrig deras shorts som var av mocka. Leatherhousen har jag för mig dom hette på tyska.

Da da da!

Publicerad 2010-04-11 00:18:00 i Allmänt,

Var inne på Youtube och letade efter gammal go musik igen. När jag var liten så hade min fostermamma 2 st Berlinerbarn som man kallade dom . Det var 2 bröder från VästBerlin som kom till oss på sommrarna. Den äldsta brodern Thomas kom till oss när jag var ca 4 år, första gången. Han var sju år och kom själv då fast tillsammans med en massa andra barn från VästBerlin. Hans yngre broder Andreas var för ung för att resa hit till Sverige dom första sommrarna. Sammanlagt var dom över till oss ca 7 - 10 sommrar, minns inte exakt, men Thomas hälsade även på oss när han var äldre och kom ensam. Thomas lyssnade mycket på Clash, Sex pistols mm, men jag minns speciellt en sommar, 82 då han hade med sig Tysk musik i samma stil. Jag har för mig gruppen kallades för Trio och dom spelade en låt som hette Da da da. Hela den sommaren spelades den låten så det var ett himmla Aha-anden och Da da da-anden. Jag hittade låten på Youtube och jag måste bara ha med den i bloggen fär den var rätt kul att lyssna på, ialla fall i början tills man lyssnat sig halft förstörd på den.

Nyfrissad!

Publicerad 2010-04-10 11:21:40 i Allmänt,

Jag fick till en rätt skaplig bild i alla fall av en rätt dålig bild. Här är jag när jag jobbar på Skaraplast och jag är alldeles nyfrissad. Är även försedd med stora plast-örhängen som var på modet då. Jag jobbade ju även på en plastfabrik, men där gjordes inga örhängen. Däremot en del av interiören till volvos bilar mm. På den plastfabriken jobbade jag på i ca 3 - 4 år då jag flyttade hemifrån och bytte då till en annan plastfabrik i Lidköping, där dom gjorde plastflaskor mm. När jag jobbade på Skaraplast träffade jag en hårdrockande kille som jag glömt namnet på, (jag och så namn). Det var då jag började lyssna på hårdrock på lite mer allvar och lät håret växa ut. Han var besatt av Yngve Malmsten och spelade elgitarr och det var väl han som fick mig att börja spela elgitarr. Jag hade så mycket ideér i huvudet på den tiden och det var så mycket jag ville försöka mig på att göra, men redan då i tonåren hade jag ont i nedre delen av ryggen och i musklerna. Om jag jag hade lyssnat mer på mig själv och min kropp och inte tagit åt mig av andras oförståendes gliringar hade jag mått förhoppningsvis bättre idag.

Dancing with myself

Publicerad 2010-04-09 22:09:52 i Allmänt,

Ännu en musik video med Billy Idol kommer här. Dancing with myself. Jag kommer ihåg när jag såg den på tv och jag började verkligen dansa för mig själv när jag såg den, ha ha ha. Kommer inte ricktigt ihåg hur gammal jag var men jag hade fått en gammal tv på rummet eftersom jag och min fostermamma inte ricktigt hade samma smak när det gällde Tv-program. Mitt rum var inte så stort och när vi såg på tv samtidigt stängde jag till min dörr ut till tv-rummet så jag inte skulle störa henne, och jag kommer ihåg hur varmt det kunde bli i mitt lilla rum då. Det gick ett program som visade musikvideos varje vecka. Programledaren var svarthårig och hade välldigt mycket smink, men vad sjutton hette programmet och vad hette programledaren. Kia nånting kanske, hmmm. I vilket fall som helst satt jag alltid fastnaglad framför dumburken när det programmet sändes och det var där jag upptäckte Billy Idol. Önskade då att jag hade lite mer pengar så jag kunde köpa Lp:n men all veckopeng gick till soppa till mopeden, kommer jag ihåg nu. Senare köpte jag singeln Cradle of love, och jag upptäckte hårdrocken lite mer. Men nu ska jag banne mig skaffa mig samlingsalbumet av Billy Idol och i sommar ska jag ta cyckeln och fräsa på. Förresten såg någon Talang 2010 i kväll? Jag tror Bert börjar bli lite för gammal och känslig för att vara domare. Jag undrar hur många näsdukar det gick åt. Men var i hela friden har Norrmannen på 38 år hållit hus? Han sjöng som en fullfjädrad musikalartist som man bara ville höra mer av. Att ingen upptäckt honom tidigare och velat ha honom i någon musikal? Det är för mig en gåta. Något lurt måste det nog va, va! Han kanske inte känt sig redo för det kanske. Här kommer i alla fall min Idol.

Börjar likna tomtemor i huvudet

Publicerad 2010-04-08 19:56:23 i Allmänt,

Himmel va mycket grått hår jag börjar få. Långa slingor av grått hår tränger sig fram. Jag brukar ha välldigt mörkt hår vintertid men håret tycks se ut som det gör sommartid när det är solblekt. När jag tittade närmare i spegeln nyss så såg att det var grått hår och inte solblekt hår. Jag började få lite gråa hår redan för 7 - 10 år sedan, men dom ryckte jag loss. Jag kan inte göra det längre för då riskerar jag att bli helt flintskallig. Jag är rätt tunnhårig som jag är tycker jag. Jag får väl börja att färga håret ordentligt denna gången. Jag kommer faktiskt inte ihåg när jag senast tonade håret eller färgade det med hårfärg som tvättas bort succesivt. Nu får jag väl ta i med ricktig hårfärg som får växa bort.



Cradle of love

Publicerad 2010-04-08 00:29:55 i Allmänt,

Ska snart gå och lägga mig men jag kunde inte låta bli att stoppa in en musikvideo i bloggen först. Det blev Cradle of love med Billy Idol. Imorgon eller rättare sagt under dagen ska jag städa lite och senare ska jag på ett stallmöte på eftermiddagen. Vi brukar ha ett på hösten och ett på våren där vi tar upp saker som vi vill ändra på eller annat som behöver informeras. Stallet är ett rent hyrstall och vi är några st. som ska samsas. Nu är jag trött och ryggen värker. Goonatt!

Våren är verkligen på G.

Publicerad 2010-04-07 18:24:16 i Allmänt,

Nu är det verkligen vår i luften. Ute vid stallet för några dagar sedan såg jag tranor landa ute på åkern och Mallen har börjat bli som tokig efter färskt gräs. Han pratar högt så fort han ser mig och vill att jag ska ta ut honom så han får leta gräs och jag har både sett mygg och fjärilar. Igår lasttränade jag Mallen lite och det gick ricktigt bra till slut. Ska träna lite mer så han vill stanna kvar i kärran ordentligt och känna sig trygg där. Har även badat honom en gång med ett nytt shampo som jag hoppas ska hjälpa att dämpa klådan han får till sommaren. Hoppas nu bara att det inte kommer mer regn så det försenar flytten ut till betet. Förra året åkte vi ut med dom 1:a Maj. Dom får stå i ett iordninggjort skjul på nätterna Maj ut ung. och dom får sakta gå över från hö till gräs för att vänja magarna. Jag är fortfarande i nostalgitagena och det kommer dyka upp mer musikvideos längre fram. Fick 75 kr rabatt från enjoy för ett tag sedan och jag har beställt ett samlingsalbum med Def Leppard. Kunde bara inte låta bli. Ska även försöka få tag på Billy Idols samlingsalbum. Jag tycker om att cykla sommartid och brukar samtidigt lyssna på musik och tänkte att jag skulle ha lite nygammal musik i sommar, men jag har märkt att när jag har med mig cd-spelaren ut och det är varmt ute, så ska jag helst ta ut cd:n ur spelaren när jag kommer hem. För om jag inte gör det och jag ska lyssna på samma skiva igen så låter det inte så bra. Antagligen har cd:n blivit lite skev, tror jag. Vintertid är det inga problem att ha kvar cd:n i cd-spelaren.
 

Förresten, så här ser båten ut som jag gjorde animationen av. Den ligger i Lidköpingshamn och jag fotade den förra året när jag var ute och cyklade. Den båten har dom hållit på och restaurerat i flera år och den blev klar för ca 2 år sedan. När dom sätter fulla segel på den är den jättefin att titta på.

Jag som pirat

Publicerad 2010-04-06 11:35:09 i Allmänt,

Jag har lekt lite mer i Gimp idag och upptäckte att några penslar som jag gjort inte fanns kvar. Jag fick göra om dom. Vet inte varför och dom fanns inte kvar i mappen penslar (brushes) heller. Det kanske blev för många? Som tur är, är det lätt att göra om dom. Ska kolla i Gimp senare om dom nya penslarna fortfarande är kvar. Jag fick göra om båten och det konstgjorda vattnet, sedan lade jag till lite mer penslar och resultatet blev det här.
  Bli inte sjösjuka nu bara. AAarrgg! Ha ha ha.

Ännu en animation med penslar

Publicerad 2010-04-06 00:13:45 i Allmänt,

Huvudet känns lite bättre idag men jag känner att huvudvärken ligger på lur i skallen. Tog det lungt i stallet idag och hade mössan på mig hela tiden för säkerhetsskull. Vädret har varit kall och lite regnig men det kunde ha varit värre. I Stockholm hörde jag att det varit ett snöoväder på tv nyheterna i morse. Ska börja lastträna Mallen igen inför flytten ut på betet och kollade upp hästkärran jag ska träna med idag. Annars har det varit lugnt. Har varit inne i Gimp och övat med penslar och testat vad jag kan hitta på med dom. Ha ha ha det börjar likna mer och mer Monty Pýtons Cirkus tycker jag. Om ni undrar vem figuren är som sitter i båten så är det jag med amiralhatt på. Ska ta och ladda hem Sqirlz en dag också. Hoppas jag skrev rätt nu. Har inte gjort det än. Usch nu känner jag att huvudvärken tränger sig på igen. Får gå och och slänga mig i bingen snart. Goonatt!

Har en envis huvudvärk idag

Publicerad 2010-04-04 22:07:55 i Allmänt,

Och då ska man helst inte titta på komedi som får en att skratta. Då dunkar det hejvilt i huvudet. Jag tror det är vädret eller så är det något som jag är allergisk mot. Varje vår är det likadant och jag nyser mer också. Tänkte jag skulle slippa det här i år så jag har mössa på mig fortfarande när jag är ute. Jag blir så lätt svett på huvudknoppen när det blir varmare ute och vill inte bli förkyld i den kalla vårvinden. Det ligger nog i släkten för både mamma och lillbrorsan vi är som fontäner där uppe sommartid. Lika fort som vi dushat och tvättat håret så ligger håret ner igen i våta slingor. Lillbrorsan har rakat bort sitt hår helt tillslut så han slipper se ut som en slickad katt. När Mamma och jag är ute och åker på sommrarna så sitter vi med varsin frottéhanduk runt nacken i bilen. När jag tänker efter så borde vi också ha varsin Björnborg pannband också ha ha ha. Jag ska slänga i mig två panodil zap igen och hoppas på att huvudvärken är borta tills i morgon. Jag undrar bara, hur gjorde dom förr när det inte fanns några huvudvärkstabletter.

Nossan med en mus

Publicerad 2010-04-03 11:35:14 i Allmänt,

Tog en snabbis in på Gimp idag innan jag måste iväg ut på stan. Kom ihåg att jag fotat en mus i stallet för några månader sedan och tyckte att den kunde passa ihop med min tidigare animation. Först vill jag bara visa bilden som jag gjorde animationen av, där Nossan ligger på badkarskanten.

Nossan rör på sig ha ha ha.

Publicerad 2010-04-02 20:11:59 i Allmänt,

Jag börjar få kläm på hur man markerar figurer i Gimp. Jag har alltid undrat hur Monty Pyton har gjort när dom i filmerna har fått till olika animtioner. När jag gjorde den här så önskar jag bara att jag hade haft en mus till hands. Hoppas att Påsken hittills varit bra för er.

GLAD PÅSK PÅ ER

Publicerad 2010-04-01 18:11:20 i Allmänt,



Den här animationen lyckades jag plita ihop med hjälp av penslar i Gimp. Jag får nog träna mer på det här för det var lite struligt att markera ut figuren så det blev bra. Ha en ricktig glad påsk nu allesammans.

Om

Min profilbild

Yvonne Johansson

Jag heter Yvonne johansson. Är sjukpensionär sedan några år tillbaka.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela